Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bobin Hakkında Değerli Görüşlerinize İhtiyaç Duyuyorum

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bobin Hakkında Değerli Görüşlerinize İhtiyaç Duyuyorum

Merhaba,

Yakın bir zamanda arıza ile karşı karşıya kalmamak için, önceden aracımın parçalarını değiştirmeye başladım. Uzun süreli kullanım planladığımdan, maddi açıdan kendimi yormadan aracıma bakıyorum.

Aracımla ilgili baskı balata, oksijen, map, maf, turbonun 2 adet sensörü vs aracın yıparanacak parçalarını değiştirdim.

Sorun varmıydı derseniz yoktu ama aracı aldığımda 75,000 km idi, şu an 115,000'i geçmek üzereyim.

Aracın şu aralar bobinini plana aldım, ilk alındığından beri değişmemiş. Eski sahibine ve servis kayıtlarına ulaştım.

Aracımda lpg bulunmuyor, yakıt tüketiminden memnunum. ( Şehir İçi 7,8 - 8,2 Litre )

Bobin değişimini düşünüyorum. Arızalı değil, Km olarak bir yerlerde yolda kalmamak adına;

Bugün üst kapağı söktüm, GM Delphi yazıyor.

Biraz sanayide ustaların telefonlarına ulaşarak aradım. Delphi var 350 TL, GM Delphi 800 TL.

LPG yoksa Delphi al kullan diyorlar. Ama bu bobinin bir nedeni var diyerek GM almayı düşünüyorum.

Lütfen benzinli olarak hem bu km riskli, bobin olarak değişim uygundur der misiniz?

Bir de marka olarak tavsiyenize ihtiyacım var.

Selamlar.

Değiştirmenizde yarar var.

Yorum

Gm Delphi almanızda yarar var. Delphi ile kısa sürede tekleme sorunu yaşadım. Aracımda lpg yoktu.
      İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
      Vw  CC  >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >>  Beyaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cankaan_x View Post
        Gm Delphi almanızda yarar var. Delphi ile kısa sürede tekleme sorunu yaşadım. Aracımda lpg yoktu.
        Teşekkür Ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sadettin 50 View Post
          Değiştirmenizde yarar var.
          Teşekkür Ederim

Yorum

Forumda Delphi alıp sorun yaşayan çok oldu. GM Delphi tam uyumlu olanı.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

arkadaşların da dediği gibi delphi de çok sorun yaşayan duydum, gm delphi öneririm
              Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
                Forumda Delphi alıp sorun yaşayan çok oldu. GM Delphi tam uyumlu olanı.
                Teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: egeyildirim View Post
                  arkadaşların da dediği gibi delphi de çok sorun yaşayan duydum, gm delphi öneririm
                  Teşekkürler.

Yorum

Merhaba,

Bobini bugün aldım, soket girişi kırmızı renk olmuş. Artık üzerinde gm delphi yazmıyor. Sadece GM yazıyor. Yeni üretim olduğu bilgisi verildi.

Delphi ile GM arasında önceden bu kadar fiyat farkı yokmuş, Gm olan seri Türkiye'ye az gelmiş. O nedenle 1,000 TL üzeri rakamlara çıkacakmış yakında. 1260TL olarak satan yerler var.

740 TL olarak aldım. En düşük piyasadaki ücret diyebilirim.

İnşallah kullanımdan sonra yorumlarımı ileteceğim.

İyi Forumlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kumtanesi View Post
                      Merhaba,

Bobini bugün aldım, soket girişi kırmızı renk olmuş. Artık üzerinde gm delphi yazmıyor. Sadece GM yazıyor. Yeni üretim olduğu bilgisi verildi.

Delphi ile GM arasında önceden bu kadar fiyat farkı yokmuş, Gm olan seri Türkiye'ye az gelmiş. O nedenle 1,000 TL üzeri rakamlara çıkacakmış yakında. 1260TL olarak satan yerler var.

740 TL olarak aldım. En düşük piyasadaki ücret diyebilirim.

İnşallah kullanımdan sonra yorumlarımı ileteceğim.

İyi Forumlar.
                      hayırlısı olsun. nereden temin ettiniz acaba ?
                      Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

Yorum

Merhaba,

İstanbulda bir arkadaşımın vasıtasıyla toptancı birisi ile aldırdım. Sanırım zamlanmış, Ankarada şaşmazda bulunan bir firmadan arkadaşım yeni aldı.

Opel İnsignia 1.6 (A16LET) Turbo Motor Ateşleme Bobini Gm Marka yedek parça ihtiyacınızda en doğru adres Opellcenter! Opel İnsignia 1.6 (A16LET) Turbo Motor Ateşleme Bobini Gm Marka fiyatları için sitemizi ziyaret edin, uygun fiyat ve kalite farkıyla hemen satın alın.

Aracımın 120 - 130 km arası çekiş düşüklüğü değişti, klima açınca yoruluyormuş gibi oluyordu artık klima açıkken düşük devirlerde çok güzel hızlanıyor.

Gösterdiğim usta, eski bobinin ilk bobini olduğu ve 3 nolu buji ateşelemesinin zayfılamış olduğunu belirtti.

Aracımda gözle görülür yakıt tasarrufu gerçekleşti.

Bilginize.

Yorum

Benim aracımda delphi vardı ve 1 ay geçmeden ateşleme bobini birinci gözü yaktı. Sizin hesap üstünden çıkanı atmadım yanımda olduğu için onunla değiştirip durumu düzelttim. Delphi yerine daha sonrası bosch marka olan ateşleme bobini tercih ettim. Tavsiye ederim delphi den çok az pahalı sadece. Bu arada her delphi dedikleri delphi de değil, piyasa da tonla çakması var dikkatli olunması gereken bir parça

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Karaali View Post
                            Benim aracımda delphi vardı ve 1 ay geçmeden ateşleme bobini birinci gözü yaktı. Sizin hesap üstünden çıkanı atmadım yanımda olduğu için onunla değiştirip durumu düzelttim. Delphi yerine daha sonrası bosch marka olan ateşleme bobini tercih ettim. Tavsiye ederim delphi den çok az pahalı sadece. Bu arada her delphi dedikleri delphi de değil, piyasa da tonla çakması var dikkatli olunması gereken bir parça
                            Ben de o şekilde uyarıldım. 600tlye de delphi var 340TL ye de var dediler. Ancak opel tarafı ile görüşmem de ateşleme ve elektronik sensör sistemlerinde orjinal ürün olarak üzerinde durdular. GM ürünlerinde tanıdık birinden tavsiye olarakta, içinde kullanılan bakır yoğunluğu ve iletken özellikleri, GM tarafından delphiye yaptırıldığı bilgisi iletildi.

Çok yere danıştım, sağolsun buradaki arkadaşların yorumu üzerine gittim. Satıcıların çoğu delphi ile gm arasında logo parası var yoksa, kalite fabrika aynı dediler. Ben biraz araba sorunlarıyla uğraşacak biri değilim, bir parça kaç km gidecekse bozulmadan değiştiririm. 100,000 de oksijen sensörü, turbo sensörleri, bobinde dahil olmak üzere bozulmadan değiştirdim.

O yüzden arkadaşlarım bana hep espirili yaklaşır, senin aracı ne zaman satarsan bize haber ver derler

Başınızı ağrıttım, bilgilendirmeniz için Teşekkür Ederim.

Yorum

İşleniyor...
                            X