Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anahtar sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Anahtar sorunu

Herkese merhaba,

Insignia 2015 cosmo aracım var. Pazar günü denize cebimde anahtar ile girdim. Çıktığımda farkettim hemen pili çıkarttım ve güneş altında kurumaya bıraktım.
    36 saat hiç pil takmadım ve denemedim. Bu gece pil takip denedim anahtar çalıştı ve arabayı çalıştırdı. Yarım saat sonra tekrar gittiğimde anahtar pasif açma ile kapıları açmadı sadece kumanda üzerindeki tuşlar ile kapıları açıp kapatıyor. Aracı çalıştırmıyor anahtar algılanmadı hatası veriyor. Orta konsoldaki anahtar gözüne de anahtarı yerleştirdim ama görmüyor.

Anahtarı açıp alkol ile temizlemek istedim ama anahtar açılmıyor sanırım yapıştırılmış. Elimde yedek kasası da olmadığından zorlamak istemedim.

Daha önce başına gelen var ise yardımcı olabilir mi ?

Temizleme işlemini kullanmadan yapmanız daha doğru olurdu. Eğer açmakta zorlanıyorsanız bir servis veya bir anahtarcıdan yardım almanız en doğrusu olur. Ümraniyede kaçmaz oto anahtarı önerebilirim.
    34HZD10

Yorum

Anahtar içinde çip var , tuzlu su onun devrelerini yakmıştır, tamir edilmez diye düşünüyorum, geçmiş olsun.

Yorum

Selamlar,

Sorun çözüldü. Başına gelebilecekler için; evime yakın olan arkadaşın da önerdiği kaçmaz oto anahtar a götürdüm. İçini açtığında epey bir pis ve yeşilenmiş metal kısımları küflenmişti. Temizleme ile olmayabilir dediler. Direk yeni anahtar almak yerine temizlenmesini rica ettim. Saolsun epey uğraştı güzelce temizledi yeni pil takip denediğimizde hemen çalıştı.
        Şuan herhangi bir sorun yok şimdilik.

Teşekkürler herkese.

Yorum

Geçmiş olsun. Tuzlu suyla temas ettiği durumlarda önce temiz suyla tuzunu giderip sonra kurumaya bırakmak daha etkili olabiliyor.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

elektronik kontakt temizleyici spray en doğrusudur bu durumda. geçmiş olsun.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bonur View Post
              Selamlar,

Sorun çözüldü. Başına gelebilecekler için; evime yakın olan arkadaşın da önerdiği kaçmaz oto anahtar a götürdüm. İçini açtığında epey bir pis ve yeşilenmiş metal kısımları küflenmişti. Temizleme ile olmayabilir dediler. Direk yeni anahtar almak yerine temizlenmesini rica ettim. Saolsun epey uğraştı güzelce temizledi yeni pil takip denediğimizde hemen çalıştı.
              Şuan herhangi bir sorun yok şimdilik.

Teşekkürler herkese.
              Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. İşlerinde iyilerdir.
              34HZD10

Yorum

Sıvı temaslarında eğer anahtarı açabiliyorsanız içerisinden çıkan elektronik kısmı selülozik tiner ile diş fırçası yardımı ile fırçalayıp kendi halinde kurumaya bırakın. Bende makineye atmıştım pantolon ile birlikte. Fark edince apar topar makineyi açıp hemen anlattığım işlemi yaptım sorunu çözdüm.

Yorum

İşleniyor...
                X