Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yağ Eksiltme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yağ Eksiltme

Arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım. Aracım 2011 model insignia 1.6 turbo modeli. Kilometresi 110.000'de. Yaklaşık 3000-4000 km önce yağını değiştirmiştim fakat yağ eksik yağ ekleyin uyarısı verdi. Normal bir durum mudur bu?

Normalde aşırı besleme küçük hacimlerde olan bir durum kullanıma göre değişir ama normal şartlar düşünürsek örnek;sakin trafik,zorlamadan kullanma bu durumlarda o tüketim normal değil yağ uyarısını vermesi için eksiltme yaklaşık 1-1.5 lt üstünde veriyor ilk sahibi değilseniz aracın hiç uğraşmayın düşünmeyle kompresyon testi yaptırın.Yağ ekle takip et orayı değiştir bunu dene vakit kaybı.Yaptırın kompresyon testini eğer normalse değerler o zaman yağ ve kullanım kaynaklıdır.Genelde piston,sekman kırma sorunları oLabiliyor küçüm hacim aşırı beslemeli motorlarda.Yağda terleme beyaz duman vss çok zor görürsünüz atmaz.Tek çare en ucuz yol kompresyon testinden sonra diğer yolları denersiniz.
    klavuz verilerinde 1000 km 0.6 lt normaldir der ama en zor aşırı ağır şartlardaki hesap sürekli devam eden durumsa normal değil.Çok yağ eksilten motor değil eklemeye gerek duymaz çok.

Yorum

Hoşgeldiniz

Normal değil
      çok aşırı zorlamıyor iseniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
      X