Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia'nın Bilinmeyen Güvenlik Fren Sistemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Insignia'nın Bilinmeyen Güvenlik Fren Sistemi

Bu sistem 4 tekere birden fren uyguluyor ayak freni yerine parmak freniyle harekete geçiyor sonuçta bir zararı yok normal trafikte sert fren yaptığınızı düşünün

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

hepbirlikte arka arkaya yapalım kaskodan tamponu değistirmemde lazım zaten

Yorum

arkadaşlar araba durduğunda kendimiz freni çekmeden yokuş kalkış sistemi aktif olabilir mi?
        F30 Sport+

Yorum

Evet araçta açı ölçen bir cireskop var ve debriyaja basıp vites geçişi yaptısanız sistem devreye giriyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mertk
            hepbirlikte arka arkaya yapalım kaskodan tamponu değistirmemde lazım zaten
            Dediğin doğru arkanız boşken elfrenini deneyin sonra Allah muhafaza arkanızdaki duramaz ve tampon değiştirirsiniz

Yorum

Debriyaj basılı ise yokuş kalkış desteği devreye giriyor.
              Bir de eğim varsa devrede bazen hafif eğimde devreye girmediği oluyor.
              Alışınca artık unutuyorsun böyle bir sistem var mı yok mu sizde nasıl
              OPEL İNSİGNİA 1.6 TURBO EDİTİON TEKNİK GRİ   PREMIUM PACE

34 GK 1225

Yorum

ben hiç dikkat etmedim debriyaja basınca devreye girdiğini yarın bi deneyeim
                F30 Sport+

Yorum

bilkentte önümde insignianın biri fren yaptı ve stop lambaları değişik bir şekilde yandı. öyle hepsi birden aynı anda yanıp sönme gibi değil. sanki sol sağ ve orta sırasıyla yanıp söndü 3 kere falan. hepsi birden aynı anda sanki frene bas çek yapar gibi yanıp sönmedi. imkanı olan birisi varsa denesin de koysun videosunu acil frenin

Yorum

Fatih Bey, söylediğin güvenlik frenini az önce denedim ama ses bazında bakarsak normal freni sert bastığınızdakine göre çok farklı bir ses geliyor. normal frene sert basınca ses falan gelmiyor, en kötü abs devreye girerse onun sesi geliyor "tırrtırrtırr" diye. park freni ile durmaya kalkınca "DAARRRR" diye ses geliyor. sizlerde de böyle mi oluyor deneyen arkadaşlar? bir de normal fren hidrolik sistemle çalışıyor, park freni mekanik. Allah göstermesin yolda hidrolik boşalırsa güvenli bir şekilde durmayı sağlamak adına yapılmış bir sistem, günlük olarak bu freni kullanmak pek uygun olmayabilir. normal frenden daha sert durdurduğu çok net.

Yorum

Bugün bende denedim. Tespitlerim ve önerilerim aşağıda.

Öncelikle Tespitlerim.

1- Opel'in bu sistemi kullanım kitapçığına kesinlikle yazması lazımdı.
                      2- Ama yinede Opel iyi bir iş yapmış.
                      3- Bende denedim. ihihi Araba resmen yığılıyor. Normal şartlarda ne kadar ani fren yapın ve vires küçültün bu kadar kısa sürede ve bu kadar güvenli yavaşlayamaz ve duramazsınız.
                      4- Sistem, acil ve ani durumlarda panik yapanlar için son derece faydalı. Normal olarak durmaya çalışıp duramayıp panik yapacağına bu freni kullansın.
                      5- Usta şöförler bilr duramayacağını sezinlediğinde kullanabilir. ( Geç farketme, Öndeki aracın lambaları olmaması/yanmaması vs.vs) Hayat kurtarır.
                      6- Sistemi yağmutlu havalar/ıslak yollar ve karlı buzlu yollarda ayrıca test edip tepkilerini öğrenmek lazım. Bunuda güvenli bir ortamda yapmak lazım. ihihi

Önerilerim:

Testi mutlaka kemeriniz takılıyken yapın. Umduğunuzdan daha sert.
                      Yüksek hızlardaa denemeyin 100-120 km/h uygundur.
                      Arkanızda kimse olmasın. Akraba olabilirsiniz. ihihi

Fatih Bey kardeşimede bu konudaki bilgilendirmesi için bir kez daha alkış.... clapclap

Edit: Bu freni kullanmaktan dolayı oluşacak tüm zararları sistemi foruma yazan Fatih Bey'den tahsil edebilirsiniz. haha haha haha haha haha
                      Edit 2 : Aslında forumda bu konuda uzman bir kişi mevcut (Turkuaz72) ama nedense suskun ihihi Kendisinin yorumları bizim için önemli...
                      2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Her zaman kabul ;

Mehmet hatırlarsan Taşıma modunu da ben söylemiştim ama kimse inanmamıştı bunuda söyledim çoğu kişi acabamı diyor ama söylüyorsak bir sebebi ve dayanağı vardır bana güvenip te test yaptığınız için esas ben teşekkür ederim

Yorum

şimdi aklıma geldi, el freniyle durdururken stoplar yanmaz değil mi?
                          InsigniaTEAM

Yorum

Bence özel efektli stoplar yanıyordur mertle buluşabilirsek kayıt yaparız

Yorum

hemmeen yapalım

Yorum

İşleniyor...
                              X