Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia'nın Bilinmeyen Güvenlik Fren Sistemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia'nın Bilinmeyen Güvenlik Fren Sistemi

Arkadaşlar Merhaba;

Size bu gün bir bilmeyen özellikten bahsedeceğim bildiğiniz üzere araçlarımızda forumdaki tabiri ile parmak frenleri mevcuttur bizler araçlarımızı ilk aldığımızda çok konuşmuştuk acaba yalnışlıkla hareket halindeyken ne olur diye sayfalarca yorum yapılmıştı şimdi bu yorumları geçip gerçekte ne yaptığını anlatacağım.

ilk önce Allah göstermesin diyerek başlayalım düşününki aracınızla seyahattesiniz ve yolda giderken söför rahatsızlandı ve aracının hızı 120 km civarında yan koltukta oturan kişinin arabayı durdurması çok zor olacaktır veya durduramayacaktır. Yolcunun yapması gereken Insigniadaki parmak frenini yukarı doğru çekiyorsunuz ve araç durana kadar freni çekik tutuyorsunuz burda belli aralıkllarla ABS yi devreye sokup çıkartıyor ve aracınızın 4 tekerine fren uygulayarak güvenli bir şekilde durmanızı sağlıyor (El freni sadece arla diskleri firenlemiyor bütün diskleri frenliyor) burdada Opel mühendileri böyle bir sistem tasarladıkları için teşekkür ediyorum.

İnşallah zorunlu bir şekilde kullanma ihtiyacınız olmaz ama boş bir yolda denemesini yapabilirsiniz ben denedim yalnız şuna dikkat edin bir eliniz Direksiyonda sağlam olsun ara ara ABS yi devreye soktuğu için direksiyon sağa sola hafif hareket ediyor benim denediğim hız 80 km idi 25 km kadar yavaşlatım ve sonra devam ettim ilk bastığınızda ekranda Ünlem işareti çıkıyor o ünlem 1-2 saniye kalıyor sonra sistem devreye giriyor o bir 1-2 saniye yalnışlıkla çekilmeler için bir kontrol.

Keyifli sürüşler.

İlave Not: Bu özellik Yeni Astra lar içinde geçerli

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Ynt: Insignia'nın Bilinmeyen Güvenlik Fren Sistemi

vayy gerçken güzel bir düşünecymiş...
    F30 Sport+

Yorum

Gerçekten çok önemli bir bilgi, çok teşekkürler. Müsait bir alanda denemek gerek ve eşlerimize ya da genelde yanımızda kim oturuyorsa bilinçli bir şekilde aktarmak gerek. Tekrar teşekkürler...

2009 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + 19''Dunlop + FlexRide + Cd500 Navi + Sunroof + Isıtmalı Deri Döşeme / Teknik Gri

Yorum

ted79 Kesinlikle Doğru söylüyorsunuz kimin ne zaman başına ne geleceğini kimse bilemez özellikle ev ahalisine bu özelliği anlatmak lazım

Yorum

Teşekkürler Facomx,
          Çok önemli bir konuda hayati bir bilgi vermişsin... clapclap clapclap

Opelede bir kez daha teşekkürler. clapclap

İnşallah kimse kullanmak zorunda kalmaz.
          2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Mehmet İnşallah olmaz

Yorum

Çok güzel bir yazı elinize sağlık.Arabalarımız gerçekten süper.
              2010 1.6 T Cosmo Siyah + DVD800 + Sunroof + FlexRide + OPC Body Kit

Yorum

tesekkürler Fatih abi ara sıra sıkılıyorum frene basmaktan hahahaha

Yorum

Ben de eski araçta yokuş aşağı kalabalık trafikte el freni kullanıyordum. Bakalım bunu da bu şekilde kullanabilir miyiz.
                  Bizim için yararlı ve güvenliği arttırıcı bir bilgi oldu. Sağola FacomX
                  Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Bunu öğrendiğim iyi oldu bende dert ediyordum birisi camı kaldırmak için parmak frene dokunursa ne olur diye.Bilgi için teşekkürler. clapclap
                    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                    2.0 CDTI
                    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

emeğine sağlık bilgilendirmen için teşekkürler...

Yorum

Gerçekten oldukça faydalı bir bilgi.
                        Paylaşım için teşekkürler dostum.
                        Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Bu bilgi kullanım kitapçığında yok. blink
                          Çok önemli bir fonksiyon, yazmaları gerekirdi.
                          2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Bu fren sistemini deneyen arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa sevinirim mesala dörtlüler yanıyormu yoksa formula 1 frenleri gibi flaşörmü yakıyor (bunu biliyorsunuzdur ani sert frende Insignia dörtlüleri yakmıyor ama fren lambaları seri bir şekilde kapatıp açıyor ve formula 1 efekti veriyor ) el freni çekik durumda motor frenide yapıyormu vs.

yorumlarınız bekliyorum

Yorum

Elfrenini kimse denemedi galiba

Frenler çok etkili elfrenini kullandığınız zaman her halde ayak freninden daha çabuk duruyor ben test etmeye devam ediyorum ama alışkanlık yapıyor ayak freni yerine elfrenini kullanmaya başlıyorsunuz

Mert Test edecektin ne oldu test sonucu yazarmısın

Yorum

İşleniyor...
                              X