Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Afl Far Sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Afl Far Sorunu

İyi akşamlar, aranıza 1.6 turbo makyajlı kasa insignia ile katılmış bulunmaktayım. Bugün farkettiğim bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum. Resimde gördüğünüz gibi kısa ve uzun farda sağ taraf sola göre biraz daha aşağıyı ortalıyor. Düz bir zeminde denedim. Far ayarının bozuk olduğunu düşünüyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim ? Ve de normal zamanda sürüşte şehir içi sol tarafı sağa göre daha fazla aydınlattığını görüyorum bu normal bir durum mudur ?
    Yardımlarnız için şimdiden teşekkür ederim
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 2 photos.

İyi günler

Araç menüsüne girin orda yurt dışı seyahati veya buna benzer bir kelimeyle başlık olacak ordan avrupa sekmesini seçin düzelir.Araç ayarlardan ingilitereye göre ayar seçilmiş far yönleri değişiyor;bu durumda sürücünün aksi tarafını aşağı yönlendirir.Bu arada araç yakınımda değil dolasıyla başlıkları kendi yorumlarımla isimlendirdim.Sekmelerde başlıklar muhtemelen farklıdır bakarak bulabilirsiniz.Arıza değil durum değiştirilebilir sorun etmeyin..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Horizon star View Post
      İyi günler

Araç menüsüne girin orda yurt dışı seyahati veya buna benzer bir kelimeyle başlık olacak ordan avrupa sekmesini seçin düzelir.Araç ayarlardan ingilitereye göre ayar seçilmiş far yönleri değişiyor;bu durumda sürücünün aksi tarafını aşağı yönlendirir.Bu arada araç yakınımda değil dolasıyla başlıkları kendi yorumlarımla isimlendirdim.Sekmelerde başlıklar muhtemelen farklıdır bakarak bulabilirsiniz.Arıza değil durum değiştirilebilir sorun etmeyin..
      Aynen öyle +1

menüdeki ayar doğru ise far ayarı gerçekten bozulmuş olabilir, o durumda serviste far ayarı yaptırabilirsiniz.
      InsigniaTEAM

Yorum

Eğer yazılım kaynaklı ayar değişikliği değilse fiziksel olarak ayarlanmalı. Bunun için tampon sökülüp vida ayarı yapılarak farın hizası belirleniyor.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Eğer yurt dışı seyahat modu aktifleştirilmiş ise, sinyal kolu ile ilgili bir işlem yapılması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam. Kullanma kılavuzunda anlatıyor ve araç çalıştırıldığında afl uyarı ışığı 4 sn yanıp sönüyor. Yok eğer değilse, fiziksel far ayarını yaptırmanız gerekir.
          2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

[QUOTE=emrekeskin97;n634974]Eğer yurt dışı seyahat modu aktifleştirilmiş ise, sinyal kolu ile ilgili bir işlem yapılması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam. Kullanma kılavuzunda anlatıyor ve araç çalıştırıldığında afl uyarı ışığı 4 sn yanıp sönüyor. Yok eğer değilse, fiziksel far ayarını yaptırmanız gerekir. [/QUOTE

Dediğiniz makyajsız kasada doğru ama aracı makyajlı kasa olarak belirtmiş bu durumda ekrandan araç
            ayarları menüsünden yapılıyor.Mantık aynı işlem şekli farklı.

Yorum

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, akşam araç ayarlarından bakıp sonucu yazacağım.

Yorum

Bugün ayarlara baktım, yurt dışı seyahat modu yoktu ama sol veya sağ şerit trafiği diye geçiyor sanırım bende. Normalde olması gerektiği gibi sağ şerit trafiği seçiliydi. Denemek için sol şerit trafiğini de seçtim ama sonuç değişmedi sağ taraf sola göre biraz daha aşağıyı ortalıyor. Sanırım ufak bir ayar yapılması gerekecek. Bir ara götürüp servise baktıracağım. İlginize teşekkür ederim
                You do not have permission to view this gallery.
                This gallery has 2 photos.

Yorum

Far ayarini yaptirirken farlari manuel modda acip yapiniz. Keza auto modda arac hareketsiz oldugundan farlar kenarlari daha fazla aydinlatacaktir
                  2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrekeskin97 View Post
                    Far ayarini yaptirirken farlari manuel modda acip yapiniz. Keza auto modda arac hareketsiz oldugundan farlar kenarlari daha fazla aydinlatacaktir
                    Bugün sabah yaptırdım far ayarını hocam çok şükür düzeldi farlar. Sabah yaptırdığım için manuel modda yaptık ayarı, akşam olsaydı muhtemelen auto modda bırakırdım sizin mesajınızı yeni gördüm bilmiyordum açıkçası, bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Yorum

İşleniyor...
                    X