Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Delphi disk ve balata sorunu...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Delphi disk ve balata sorunu...

yaklaşık 1 ay önce ön diskler çok kötü durumda olduğu için uzun yolda değiştirmek zorunda kaldık, ne kadar sorunlu olduğunu bilsek de başka marka olmadığı için delphi disk ve balata aldık. takıldık dan sonra ilk başta balata sesi bu ardından isi henüz 200 km olduktan sonra frene basınca direksiyon titremesi başladı, kesinlikle diskler sıcakken su gelmediği halde şimdi mecburen tekrar disk balata değişimi yapacağız.
    Önerim mecbur kalsanız bile delphi'den uzak durmanız çünkü bu sorunu yaşayan birçok kişi var.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

Merhaba 300 km önce bende disk ve balatalari delphi marka ile degistirdim ve gıc gıc surtme sesi geliyor. Frene basincada direk direksiyonu sarsiyor maalesef bu sorunu bende yasiyorum tavsiyem uzak durmanizdir.

Yorum

Delphiden çok şikayet var sahteleri çokmuş piyasada diğer forumlarada bakıyorum.Bende değiştirecem yakında zamanda ama orjinalden yanayım fakat şöyle bir sorun gm disklerde çok iyi değil benim disk balata orjinal aracı 28 bin km almştm o zaman çizikti yani şöyle 28 binde bu hale geliyorsa gm ye güvenmiyorum.Araştırmalarım sonucunda;trw iyi diyorlar orjinal bulunabilirse,feredo,zimmerman,brembo,greenstuff gibi firmaların olumlu yorumları çok ama kararsızım disk bulamamak çok can sıkıcı bir durum.Bir kişi çok memnunken diğerlerinden çok şikayet gelmesi can sıkıcı.

Yorum

bizde şuan zimmermann düşünüyoruz kötü yorum görmedim.

Yorum

Ben aracı ilk aldığımda 4 disk 4 balata delphi taktırdım. Disk ve balataları kendim satın aldım. İlk resimde ki gibi değildi kutuları mavi yerine kırmızıydı. 10bin km falan oldu 1 yılda. Hiç bir sorun yaşamadım. Ne titreme sallama nede abartılı bir ses oldu. İlk takıldığında fren rodajı denen şeyi yaptım. 100 km ye falan hızlanıp 20 km ye kadar fren yapıyoruz. 1-2 seferden sonra daha sertleştiriyoruz. Koku ve duman görebilirsiniz. Ama bunu yaptıktan sonra sakın durmayın ve ıslak havada yapmayın. Islakta disk yamultabilirsiniz. 5-6 seferden sonra zaten normal tutmaya başlıyor. Rutin seyrederek soğuttuktan sonra frenleriniz bayağı normal tutmaya başlıyor. Eğer hava yağmurlu veya bunu yapacak yer bulamadıysanız sakin sürüş yaparak uygun hava ve yolu bulana kadar sakin kullanın.

Yorum

Ben önlere Delphi disk takıp memnun kalmamıştım. Orjinalin üçte biri fiyatına olsa da üçte biri performans almak insanı tehlikeye sokabiliyor. Orjinalle aynı paraya 4 tekere de ATE performans modelinden taktırdım. Hava kanallı diskler ve aynı takımın balataları. Yılbaşında taktırmıştım ve salgın yüzünden fazla kullanamasam da şehir içi ve şehir dışı sürüşlerinde güven verdiğini söyleyebilirim. Sadece üst üste panik frende nasıl davranıyorlar henüz deneyemedim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Geçenlerde Delphi disk ve balata takımı almıştım. Fırsat olupta taktıramadım. Üzerine bu konuyu görünce karamsarlıkta kalmadı değilim. Yaklaşık 50.000 km önce ön diskleri Delphi ile değiştirmiştim. Memnundum aslında..

Yorum

Orjinalden yanayım fakat opel gm diskleride çok iyi olmadığını düşünüyorum ondan cesaret edipte almadım.2200 tl disk + 950 tl balata + işçilik oldukça
                yüksek bir rakam çıkıyor yetkilide.Deplhi ile okuduğum ne kadar yazı varsa diğer marka otomobil sitelerinde hep bir sorun hep bir şikayet var.Yok sahtesi yok bilmem fabrikanın farklı ülkelerde farklı kaliteleri bilmem ne sürekli bir olumsuzluk var bende trw yi inceledim genelde orjinal dist.firmadan bulununca sorun şikayet oranı az gibi kafam çok karışık kesin değiştireceğim ama marka karar veremedim.Ate hakkındada olumlu varken olumsuz çok bir kere olsun temiz olsn mantığındayım servise gidip gelecek vakitte yok açıkcası.Yönlendirme olursa böyle Disk markasını farklı model kullananan arkadaşlardan Ona göre karar vermeye çalışıyorum.Tek bildiğim bosch dan insignia için uzak durulması gerçeği.

Yorum

Bugün aracımla 150 km ye yakin yol yaptim arkadaslar 300 km önce disk ve balata delphi marka sifir takildi. Disk isininca asiri derecede ötme yapiyor ve bunu özellikle sola donuslerde yapiyor. Maddi durum nedeniyle maalesef sesin gitmesini bekleyecegim. Sonucta sifir parca ve orjinal delphi olduundan %100 eminim buna ragmen bu durumu yasamak kotu bir deneyim oldu.

Yorum

Bende internetten almıştım aslında bununla alakalı ayrı konu açtım yazdım ama buraya da yazayım. Delphi markasının piyasada 2 adet çakması dolaşıyor. İnternet üzerinden alanlara direkt iteliyorlar dikkat edin. Ben bu şekilde kazık yiyenlerden biriyim. Delphi almayın aldırmayın. Paranızı geçtim can tehlikesi söz konusu. Yeni değiştirdim diyerek mazallah güvenle bastığınız fren pedalı canınıza mal olabilir. Bende delphi taktırmıştım komple arka disk hariç. 790 tl ye aldım komple ön disk arka ön balata. Porya bilyalarını dağıttı aracın titreşimden. 3200 tl masraf çıktı. Ürünlerin iadesini yaptılar sağolsunlar ancak bu tarz bir ürünün satılması cidden problem. Kesinlikle almayın arkadaşlar. TRW öneririm.

Yorum

Geçen hafta ön disk balata yetkili serviste değiştim.Gm olarak tedarik edildi sadece psa grubu satın aldıktan sonra üretilen araçlarda psa ürünleri kullanılıyor.İşçilik dahil 2377 tl ödedim rakam yüksek olabilir ama kafam rahat titreşim,ötme vs konularına aşırı takığım.Tavsiyem orjinalden yana özellikle bu ön disk balata olaylarında.

Yorum

İşleniyor...
                      X