Arkadaşlar merhaba , katlanır aynalar kapanıp açılırekn gıcır gıcır ses yapıyor ve zor hareket ediyor. kenarlardan yağladım ama çok değişen bişey olmadı , kapaklarını açıp yağlamakla uğraşayımmı yoksa bu işi yapan yerler varmı..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Katlanır ayna bakımı
Collapse
X
-
Wd40 ile denedim istediğim verimi kısmi olarak aldım. Daha Sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine sunroff yağı denilen yağdan aldım. Çok az ayna katlandığındaki o delikten içeriye sıktım. Şuanda sorunsuz kullanıyorum. Fakat tazyikli su ile yıkamamızda bunun etkisinin bir süre sonra geçeceğini düşünüyorum.küçük bir tavsiye Sıvı gress ve sunroff yağını fazla sıkmayın yanlız.
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Benim başıma çok sık gelen bir olay,arabam bazen 1 ay yattığı için mesleğiM gereği yurt dışına gidip geliyorum.Dolasıyla her seferinde bu sorunu yaşıyorum oraya normal su tutup würth ün silikon spreyinden sıktığımda sorun çözülüyor.Aynalar kapalı kaldığında içerdeki mekanizma tozlanmaya daha yakın oluyor malesef bu döngü her zaman oluyor alıştım ben artık.Bir sprey 3-4 ay devam sonra gene aynısı.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Üstte yazdığım çözümü uyguladım. Araç yıkama, tazyikli su, yağmur, kar, kar altında günlerce bekleme, aracı 5 gün aynalar kapalı vaziyette kullanmayıp güneşte bekletip sonrasında ilk açmada sorunsuz açılması..bu anlattıklarım artık sorun teşkil etmiyor. 1 yılı da geçti sanırım. 1 kez uygulamam yeterli oldu.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Wd40 basınçla yağlama yaptığı için dislideki biriken tozları atıyor sonrasında dediğiniz gibi ince gres yağı kullanmak verimli olabilir bunu ara ara yapmanızda fayda var bir nevi bakım buda
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
- Beğenmeler 1
Yorum
Yorum