Arkadaşlar merhaba , aracımdan 40 ile 50 km arasında bir uğultu geliyor , hızlanınca yada yavaşlayınca kesiliyor , ama sadece bu hızda var , aracım 1.6 otomatik benzinli 2014. lastiklere ve bilyalarına baktırdım hata yok neden olabilir sizce.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
40 - 50 hızlarda gelen uğultu
Collapse
X
-
İyi günler, O uğultu sesi var malesef sorunun çözümünü bulamadım 5 yıldır kullanıyorum aracı otomatik şanzımanda kullanılan 2014-2015 arası bir mekanik parçaya ait.Çözümü çok uzun tespit ve değişim gerekiyor.Önceki astra j aracımda otomatikti bu ses yoktu.Alışamadım bu eski ikarus otobüslerin boşta çıkardığı ses gibi ama istanbul gitmediğim yetkili kalmadı çözümü hep bilmedikleri için normal,açıp bakalım vss gibi Konuya çok vakıf değiller elletmedim.Dediğim gibi 5 yıldır Bu uğultu 40-50 km süratlerde var ne bir sorun yaşadım nede ses gitti.Alışması zor.Tercih sizin çok kurcatlamanız gerek eğer tespit eden başarılı bir usta çıkarsa lütfen burdan paylaşın bende ilgilenirim.
- Beğenmeler 1
-
Orjinal yazı sahibi: Horizon star View Postİyi günler, O uğultu sesi var malesef sorunun çözümünü bulamadım 5 yıldır kullanıyorum aracı otomatik şanzımanda kullanılan 2014-2015 arası bir mekanik parçaya ait.Çözümü çok uzun tespit ve değişim gerekiyor.Önceki astra j aracımda otomatikti bu ses yoktu.Alışamadım bu eski ikarus otobüslerin boşta çıkardığı ses gibi ama istanbul gitmediğim yetkili kalmadı çözümü hep bilmedikleri için normal,açıp bakalım vss gibi Konuya çok vakıf değiller elletmedim.Dediğim gibi 5 yıldır Bu uğultu 40-50 km süratlerde var ne bir sorun yaşadım nede ses gitti.Alışması zor.Tercih sizin çok kurcatlamanız gerek eğer tespit eden başarılı bir usta çıkarsa lütfen burdan paylaşın bende ilgilenirim.
Yorum
-
Merhaba
Ben arabamı aldığımda 28 bin km deydi ve 10’aylık bir araçtı bügün 5 yaşında 75 bin km de çözümünü bulamadım dediğim gibi ses de gitmedi ama zararda olmadı.Bu süreçte lastiklerimde sıfırlandı,ön takımda daha arıza olmadı başıma gelmedi,İnsignianın en sağlam yeri ön takımları diyebilirim.Yani tekerler,ön takım aksamı vss olduğunu düşünmüyorum önceden de vardı teker değiştim zamanı geldiği için bu ses gene var, teker konusunda çok hassasım şöyle 5 bin km olsun veya 3-5 ay olsn balans a girer araba okadar tıkırtılara takığımki bu ses şanzımanda gelen bir ses ama çözümü dediğim gibi kurcalama gerek onuda yapmıyorum.Arıza durumu söz konusu değil kullanılan mekanik parçanın uygunsuzluğu diye düşünüyorum eğer ciddi bir sorun olsaydı istanbul trafiğinde veya şehirler arası uzun yolculuklarda 5 senede bir yerden patlak verirdi,Yetkili servise bile yılı dolmadan 6-7 ayda bir gider aracım özetle bulamadım ilk defa çaresiz kaldım,çok seviyrm arabamı bunun içinde kurcatlamıyorum.Eğer bilen birini bulursanız oldu denk geldi servislerde ricam burdan yazmanız.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Merhaba , Yetkili servis dışında oto yıkamacıyı bile oturtmuyorum direksiyona , bende o kadar hassasım..Servis de son bakım 3 gün önce yapıldı . ustalar bunun turbo dan gelebileceğini söyledi . ses artsın öyle bakalım dediler ama ses artmıyor hep aynı. Sorunda yok ne çekiş ne gidiş ne vites... 75 de şanzıman yağı değiştirdiler serviste sonra 85 de külbütör diye bi kapak yenilendi .. bunlar mecburen yapılması gerekiyormuş.. Emanet ediyoruz a dan z ye bakın diye sevise.. bu sese bi çare söylemediler... benimde çözüm bulmam için sanayilerde dolaşmam lazım ki arabamı oyuncak ederler. son çarem olur herhalde... Servise güveniyorum , şimdilik dinlemeye devam edeceğim. ben bi yol bulursam yazarım ama sizde bulursanız lütfen yazın..teşekkürler..
Yorum
-
Arkadaşlar dert etmeyin bu ses Insignia'larda var ama sesi dinlerseniz bahsettiğiniz aralıkta anlık olarak duyuyorsunuz. Özellikle İstanbul gibi yerlerde zaten çok gürültü var hiç duyulmuyor. Çok kafaya takmadan keyfini çıkararak kullanalım araçlarımızı...
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: hakkan View PostArkadaşlar dert etmeyin bu ses Insignia'larda var ama sesi dinlerseniz bahsettiğiniz aralıkta anlık olarak duyuyorsunuz. Özellikle İstanbul gibi yerlerde zaten çok gürültü var hiç duyulmuyor. Çok kafaya takmadan keyfini çıkararak kullanalım araçlarımızı...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: enekslo28 View PostBenim aracımda 2015 model 21500 kmde bende şanzıman içindeki tork konvertör tübününden geldiğini düşünüyorum bu sesin bir çok araçta olduğuna göre muhtemelen bir arızadan çok karakteristik bir çalışma sesi diye düşünüyorum.
Yorum
-
Bahsedilen ses mi bilmiyorum ama benim aracımda da özellikle yokuş çıkarken araç 3.vitese geçip ilk hızlanmaya başladığında düşük devirde bu tarz bir uğultu geliyor araç hızlandıkça hemen kayboluyor. Bu ses sizinkiyse kesinlikle şanzıman kaynaklı. Ben sorun olduğunu sanmıyorum.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
- Beğenmeler 1
Yorum
-
normalde bu sesin çıkmaması lazım , şanzıman olduğunu düşünmüyorum , ,lastik lerim eskidi bi ön arka yapacağım önce.. bakalım böyle deneye deneye bi sonuca varacağım. .Bazen trafikte 40 -50 arası gitmek zorunda kalıyorum ... ozaman bu uğultu sürekli var ...dinleme diyorum kendime ama olmuyor.. soruna çözüm bulan varsa yazarsa sevinirim.
Yorum
Yorum