Duyuru

Collapse
No announcement yet.

R deki kasılma ve Lak sesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• R deki kasılma ve Lak sesi

Selamlar arkadaşlar , 2013 1.6t vites geçişlerim harika , en ufak bir şikayetim yok ama ısınınca araç R ye taktığımda Lak sesiyle kasılma kafamı kurcalıyor , aracım sıfırdan beri yetkili servis bakımlı , 60 K da şanzıman yağı değişmiş , şimdi 100 k ya geldim , 120 de değişmesi gerekiyormuş , sizce daha önce değiştirtmelimiyim .. Sizdede bu hareket oluyormu. Normalmidir , bilgilnize ihtiyacım var.

Öncelikle hoşgeldiniz

baskı balata da kaçırma varmı

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Merhaba hoşbulduk , herhangi bir kaçırma hissetmedim , manevralardaki R ye alıp Lak sesini duymak kafamı karıştırdı sadece . D ile ilerlerken sorunsuz.

Yorum

Yazılımı guncellettirin serviste duzelir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Benzer bir ses 2.0 CDTİ 130 HP lık aracımda var. D-R yaptığım esnalarda, bazende kavşak, ışık gibi noktalar yaklaşırken lak sesi yapıyor. Ben motor takozlarından geldiğinden şüpheleniyorum. Yakında disk-balata değişimi yaptıracağım o sırada bununda kontrolunu liftte yapacağım.

Yorum

Cevaplarınız için teşekkür ederim . Servisim istanbul Opel Asal , bu konuda sizin iyi ustalar var diye tavsiye edeceğiniz bir yetkili servis olabilirmi rica etsem.

Yorum

Servise sadece vites yazılımımı güncelleteyim , motor içinde yazılım mevcutmudur.

Yorum

Güncelleme varsa bilgisayara bağlanınca görünür zaten. Şanzıman için "yazılım güncellenmesi yok" derlerse yazılımı sıfırlamalarını isteyin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K View Post
                  Güncelleme varsa bilgisayara bağlanınca görünür zaten. Şanzıman için "yazılım güncellenmesi yok" derlerse yazılımı sıfırlamalarını isteyin.
                  Uğur bey verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Yazılım sıfırlanınca bu R deki lak tak ses de düzelecekmi peki.

Yorum

Yazılımsal bir sorunsa düzelme olacaktır. Mekaniksel bir durum ise herhangi bir değişim olmayacaktır. Her şey yazılım ile kontrol edildiği için bazen sıfırlamak işe yarıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K View Post
                      Yazılımsal bir sorunsa düzelme olacaktır. Mekaniksel bir durum ise herhangi bir değişim olmayacaktır. Her şey yazılım ile kontrol edildiği için bazen sıfırlamak işe yarıyor.
                      laşırım. Tekrar teşekkür ederim.

Yorum

Yetkili serviste şanzıman için yazılım güncellmesi yaptılar , bu güncellmeden sonra o boşluk ve lak diye oturma sesi sorunu çözüldü.. Ama sanki vites geçişlerim daha bi sertmi desem hızlı mı desem bilemiyorum bi değişik oldu .. Genel olarak bir soru kalmadı ... Aynı sorunu yaşayan olursa yazılımlada bir sonuç alınabiliyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serdarmete View Post
                          Yetkili serviste şanzıman için yazılım güncellmesi yaptılar , bu güncellmeden sonra o boşluk ve lak diye oturma sesi sorunu çözüldü.. Ama sanki vites geçişlerim daha bi sertmi desem hızlı mı desem bilemiyorum bi değişik oldu .. Genel olarak bir soru kalmadı ... Aynı sorunu yaşayan olursa yazılımlada bir sonuç alınabiliyor.
                          Ne kadar ücret aldılar? Sanki memnun olmadınız yazınızdan yanlış mı anladım?
                          @Murat
                          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post

Ne kadar ücret aldılar? Sanki memnun olmadınız yazınızdan yanlış mı anladım?
                            Rutin bakım geldiğinde ilettim , herhangi bir ücret ödemedim.. bu sorunu düzelttiler ama sanki vites geçişleri daha serimi oldu sertmi oldu tam çözemedim...ama sıkıntı kalmadı.. Israrla şanzıman yağınıda değiştirmeleri istedim ama sorun yağdan değil , km si gelmeden değiştirmeyelim dediler...bir sorunu çözemediler ama bunu galiba forumda başka yaşayanlarda var , 4-50 km hız arasında bi uğultu geliyor ve hızlanınca kesiliyor , vıyuviyuviyu gibi diferansiyel sesi gibi , ses artsın öyle bakalım dediler...bunun dışında herşey güzel..

Yorum

Sert olmuşsa geçişte sarsıntı olur araçta. Seri olmuşsa bu sarsıntı nerdeyse hissedilmez. Eskiye kıyasla sarsıntı mı var yoksa daha mı erken vites geçişi var. Yani devirli mi vites geçiyor şimdi? Biraz daha ayrıntı verebilirseniz güzel olacak. Ben de duruma göre bunun için servisle görüşebilirim.
                              @Murat
                              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
                              X