Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.6 T 180 Hp motordan gelen ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 1.6 T 180 Hp motordan gelen ses

Herkese iyi forumlar
    yaklasik 5 ay kadar once 2011 model 1.6 t cosmo insignia model aracimi istanbuldan aldim, alir almaz 98bin km de candan muhendislikten lovato marka lpg sistemini taktirdim yaklasik 3650 tl montaj dahil subat 2020 fiyati.
    Arac ile istanbuldan karsa kadar gittim ancak her hangi bir problem yoktu. Suan 107.000 i gectim ve motor calisirken biraz gurultulu calisiyor ve bir sikirti var, ayrica sogukken aracin rolantisinde anlik saniyelik azalmalar olup normale donuyor. Bana bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi ? Detayli video yollayabilirim.

Youtube videosu,

Ustam için çektigim video o yuzden surekli usta diyorum. Araci aldigimda sadece cekis sistemi ile ilgili bir ariza kaydi mevcuttu gecmisinde. Lpg sistemini de candan muhendislikte taktirdigim icin bilemiyorum. Aractaki rolanti dalgalanmasi sanirim herkeste mevcut bu yuzden onemsemiyorum. Benim problemim arac son zamanlarda gurultulu calismaya basladi. Ustam sunlardan suphelendi; yag cubugunu ve motor kapak sesini duyduktan sonra subap ve piston ile alakali supheleri gitti, motor suyunda da her hangi bir yaglanma yok. Yag yakma mavi duman yada yag eksiltme soz konusu degil. Aracin gidisinde de herhangi bir performans dusmesi azalmasi yok sadece sogukken ufak tefek turbo kesmesi var onun disinda hararet 90 da sabitlenince problemler kalmiyor. Usta diyafram yada subap ayarlariyla alakali bir sikinti olabilir dedi. Ayni videoyu lovatodaki usta arkadasa da gonderdim normal dedi. Size sorum ; sizdeki 1.6 T / A16LED motorlar bu sekilde gurultulu mu calisiyor? Yoksa bende bir terslik mi var ?

Yorum

Ses lpg enjektorlerinden geliyor olmasın? O sesi duyduğunuzda benzine alıp tekrar deneyin. Ya da siz aracı dinlerken biri içerden bunu yapsın.
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Georgebest7 View Post
        Herkese iyi forumlar
        yaklasik 5 ay kadar once 2011 model 1.6 t cosmo insignia model aracimi istanbuldan aldim, alir almaz 98bin km de candan muhendislikten lovato marka lpg sistemini taktirdim yaklasik 3650 tl montaj dahil subat 2020 fiyati.
        Arac ile istanbuldan karsa kadar gittim ancak her hangi bir problem yoktu. Suan 107.000 i gectim ve motor calisirken biraz gurultulu calisiyor ve bir sikirti var, ayrica sogukken aracin rolantisinde anlik saniyelik azalmalar olup normale donuyor. Bana bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi ? Detayli video yollayabilirim.

Youtube videosu,
        Merhaba
        öncelikle yağ çubugunu cektiginizdeki durum tamamen motora farkli bir hava girisi oldugundan dolayi motor yalpaliyor. Yag kapagini ben kendi aracimda actigimda tum ikaz isiklari yanip stop ediyor ve bu durumu kesinlikle yapilmamasi gerektigini ögrendim.

Benim aracim 1.4 turbo 140 lik olandan ve lovato obd 2 lpg sistemi mevcut. O ses tamamen lpg enjektorlerinden geliyor. Aracimda piyasadaki en pahali enjektor olmasina ragmen ayni ses mevcut. Bence sorun etmenize gerek olmayan bir ses bu. Obsesif biriyim cok takintiliyim emin olun sirf bu yuzden daha bugun ustamin yanindaydim????

Yorum

Tekrar merhaba, ustama gittim bu ses ile her hangi bir sıkıntı yok dedi. Video da ses çok çıkıyor gerçekten dedi usta gitmişken yağ bakımı yaptırdım. AFR far merceklerini değiştirdim. Proton marka taktırdık. 580 lira tuttu 2 si. Bu montaj işleminden sonra araç elektiksel ağrıza kaydı verdi, sıfırladılar şimdi de arada bir arka park sensörü arıza veriyor, sonra çalışıyor vs vs. bu insigniaların sensörleri de en ufak şeyden nem kapıyor

Yorum

Aynı sorun bende de var.( Ara ara dalgalanmalar) üzülerek söylüyorum ki candan montaja kadar çok ilgili ve bilgili gibi geliyor ancak sonrasında pek öyle güzel bir destek alamıyorsunuz. Keşkee diyorum bazen de her neyse Bu arada bir şey sorayım, belirli bir hızda seyrederken (90-100 km örneğin) ayağınızı gazdan tamamen çekip aniden dip gaz yaptığınızda bir tekleme yapıyor mu aracınız kontrol edebilir misiniz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GroupPolicy View Post
              Aynı sorun bende de var.( Ara ara dalgalanmalar) üzülerek söylüyorum ki candan montaja kadar çok ilgili ve bilgili gibi geliyor ancak sonrasında pek öyle güzel bir destek alamıyorsunuz. Keşkee diyorum bazen de her neyse Bu arada bir şey sorayım, belirli bir hızda seyrederken (90-100 km örneğin) ayağınızı gazdan tamamen çekip aniden dip gaz yaptığınızda bir tekleme yapıyor mu aracınız kontrol edebilir misiniz?
              Merhaba hocam, bende o şekilde herhangi bir tekleme yok. Bendeki dalgalanma sadece rölantide hissediliyor. ama bu benzindeyken kesinlikle yok. Sanirim enjektörler benzin gaz karışımının senkronizasyonunu ayarlamasını yaparken böyle bir titreme yapıyor. Onun haricinde forumda araştırdığım kadarıyla herkeste olan turbo yığılması sorunu var. Ama sanırım bu motor - turbo kombinasyonunun çalışma prensibi bu şekildeymiş. Çok dert etmedim işin açıkçası. Sizde eğer tekleme varsa LPG enjektörlerini ve filtresini, Bujiler gibi ateşleme aksamını kontrol ettir, olmadı son çare bir Subaplara baktırırsın iyi bir motor ustasında. Candan Mühendisliğe gelince, benim candan mühendisliği tercih sebebim LPG montajının mühendislik açısından önemli olduğundandı, çünkü bir kaç tanıdığım LPG montaj hatası yüzünden problem yaşadığından onları tercih ettim. Arabayı da Kurtköyden aldığım için 1 gün konaklayıp Ümraniyede LPG'mi taktırdım. Doğrusun doğruya Kars'a kadar gittim. Allaha şükür problemim yok şimdilik ha ikinci el araç ne olacağı bilinmez.

Yorum

İşleniyor...
              X