Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sağ Ön Kapı Trim ve Zırıltı Sesi Hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sağ Ön Kapı Trim ve Zırıltı Sesi Hakkında

Merhabalar,

Aracımda son zamanlar da kaba asfalt yada kötü yollarda sağ yolcu kapısı tarafından gelen zırıltı ve trim sesi mevcuttu. Daha önceki paylaşımım da ön konsoldan gelen sesleri düzelmiştim.

Kapıya odaklandım ve yol boyunca dinledim. Sorunu çözememiştim ama her yolculukta ister istemez kulağıma geliyordu. Ayrıca arabanın içinde tıkırtı da yapabiliyor.

Opel servisinden kaporta ustasından yardım istedim telefon ile danıştım, dediler kapı içeriğinde bu şekilde zırıltıya sebep olacak ekipman çok yok dediler. Kapı harici başka bir durum olabilir dedi.

En son 1 hafta önce youtube da yabancıların yaşadıkları sorunları dinledim ve inceledim.

Sorunun çözümü şu şekilde:

Sağ ön yolcu tarafında, ön cam ile kapıyı birleştiren direkte yer alan dış bölümü söküyoruz. Kırmızı ok ile resimde işaretledim.

Bu dış bölümü taktığınız bir tane pin var geçiş yeri için. Bu pin demirinin takıldığı yere, bez bant uyguluyoruz.

Yolların kötülüğünden dolayı bu geçiş slotunun demiri zamanla oynuyor, otursa bile arka tarafta metal metala değiyor ve oynama sesi çıkarıyor.

Testlerim den sonra sorun çözüldü.

Faydalı olabildiysem ne mutlu.

Hayırlı Ramazanlar.

You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

Elinize sağlık.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K View Post
      Elinize sağlık.
      Sağolun. Birilerine yardımcı olabilirsek ne güzel

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kumtanesi View Post
        Merhabalar,

Aracımda son zamanlar da kaba asfalt yada kötü yollarda sağ yolcu kapısı tarafından gelen zırıltı ve trim sesi mevcuttu. Daha önceki paylaşımım da ön konsoldan gelen sesleri düzelmiştim.

Kapıya odaklandım ve yol boyunca dinledim. Sorunu çözememiştim ama her yolculukta ister istemez kulağıma geliyordu. Ayrıca arabanın içinde tıkırtı da yapabiliyor.

Opel servisinden kaporta ustasından yardım istedim telefon ile danıştım, dediler kapı içeriğinde bu şekilde zırıltıya sebep olacak ekipman çok yok dediler. Kapı harici başka bir durum olabilir dedi.

En son 1 hafta önce youtube da yabancıların yaşadıkları sorunları dinledim ve inceledim.

Sorunun çözümü şu şekilde:

Sağ ön yolcu tarafında, ön cam ile kapıyı birleştiren direkte yer alan dış bölümü söküyoruz. Kırmızı ok ile resimde işaretledim.

Bu dış bölümü taktığınız bir tane pin var geçiş yeri için. Bu pin demirinin takıldığı yere, bez bant uyguluyoruz.

Yolların kötülüğünden dolayı bu geçiş slotunun demiri zamanla oynuyor, otursa bile arka tarafta metal metala değiyor ve oynama sesi çıkarıyor.

Testlerim den sonra sorun çözüldü.

Faydalı olabildiysem ne mutlu.

Hayırlı Ramazanlar.
        Merhaba sökme islemini nasil gerceklestirdiniz. Bugun bir bakmak istedim ama tutan birsey var nasil sokmem gerekecegjni bilmedigimden vazgectim.

Yorum

Arkadaslar aracimda uzun zamandir trim sesi sorunum vardi. Artik birseyler yapma zamani geldi diyerek sokmeye basladim ve sorunu %80 oraninda cozumleyebildim.

En buyuk problem hiz gostergesi altindaki plastik parca rus bir sitede nasil sokulecegi videolarindan yola cikarak tum kokpitteki trimleri soktum ve tesa bez bant yardimi ile kaplama yaptim ancak ne kadar nazik olsamda 1 2 tirnak kirmadimda degil.

Islemi yaparken zaman kisitlamanizin olmamasina bence dikkat edin. Benim 4 saatimi aldı.
          You do not have permission to view this gallery.
          This gallery has 4 photos.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YalçınK View Post
            Arkadaslar aracimda uzun zamandir trim sesi sorunum vardi. Artik birseyler yapma zamani geldi diyerek sokmeye basladim ve sorunu %80 oraninda cozumleyebildim.

En buyuk problem hiz gostergesi altindaki plastik parca rus bir sitede nasil sokulecegi videolarindan yola cikarak tum kokpitteki trimleri soktum ve tesa bez bant yardimi ile kaplama yaptim ancak ne kadar nazik olsamda 1 2 tirnak kirmadimda degil.

Islemi yaparken zaman kisitlamanizin olmamasina bence dikkat edin. Benim 4 saatimi aldı.
            Geçmiş olsun elinize sağlıkta o izlediğiniz videolarıda kosaydınız daha faydalı olurdunuz. Resimlerden birşey anlaşılmıyor.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post

Geçmiş olsun elinize sağlıkta o izlediğiniz videolarıda kosaydınız daha faydalı olurdunuz. Resimlerden birşey anlaşılmıyor.
              Öncelikle tesekkur ediyorum. Zamansizliktan videoyu bulamamistim yoksa aklimdaydi.Link asagida buradaki videoda amac aslinda hiz gostergesini sokmek ama bizim araclarda ses yapan tum parcalarin nasil ne sekilde ve hangi vidalarin sokulecegini anlayabilmemizi saglamakta. Umarim birisinin isine yarar.

Yorum

İşleniyor...
              X