Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL Far ayarı biri aşağıda

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• AFL Far ayarı biri aşağıda

Herkese merhabalar, aracımı yeni aldım Sol far değişmişti bunu bilerek aldım. Şimdi sorunum şu ki araç başta çalışırken farlar bütün sağ Sol kalibresini vs yapıyor fakat Sol far aşağı bakıyor sağa göre ve Sol taraf aydinlatmiyor doğal olarak önümü. Kime gideceğimi bilemedim guvenemedim malum pahalı farlar. Bu sorun neden olabilir? Kendim cozebilir miyim? Herhangi bir far işi yapan bu farlardan anlar mi? Anadolu yakası tavsiye mekan var mı? Teşekkürler

Aracinizin farlarini manuel modda acip duvar karsisinda far cizgisini kontrol ediniz. Sol asagiya bakiyorsa herhangi bir far ayracida yukari kaldirabilirsiniz. Bunu siz kendiniz de yapabilirsiniz.
    2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Arkadaşlar Afl far orjinalinde bu şekilde geliyor trafik yonune ve hızına göre açıları otomatik değişir bu sebepten araç muayenesinde hep kusurlu çıkar sadece servise gidip sunu ogrenin trafik yönü yani direksiyon sola goremi set edilmiş yoksa sağa mi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Benim araç üç defasında muayenede far ayarı hafif kusurlu geçti afl far olduğu için bazen değişik ayar oluyor bu da far özelliğinden kaynaklanıyor sanırım
        Insignia 2014 1.6 SIDI 170 hp AT Cosmo siyah

Yorum

Fatih Abi'nin dediği sol biraz aşağı bakmalı. Ama düz duvara bakarken de farların birleşim çizgisi aynı hizada olmalı. Siz farınızın tasarlanandan daha aşağıyı aydınlattığını düşünüyorsanız bir far ayarcıya gitmeniz faydalı olacaktır.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Bilgiler için çok teşekkür ederim farin yanında ufak bir kaporta işim var ondan sonra ilk iş far uzmanı bulacağım.

Yorum

Yurtdisi seyahat modu; sinyal kolu kendimize cekilip tutularak arac calistirilir, Yaklaşık 5 sn. sonra kontrol lambası yanıp sönmeye başlar ve akustik bir sinyal duyulur. Arac her calistirildiginda afl far lambasi yaklasik 4 kez yanip soner ve farlar artik simetrik huzmeli olarak ayarlanmistir. Trafigin sagdan aktigi ulkelerde bu ayar asimetrik olarak ayarlanmali. Yani bu ozellik aktif edilmemeli.
              2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

normalde sağ far yukarıyı, sol daha aşağıyı gösterir (karşıdan geleni rahatsız etmemek için).
                soldan akan trafik modu aktif edildiğinde (ingiltere vs. gibi ülkelerde) karşıdan geleni rahatsız etmemek için sağ far aşağı inerek sol far gibi kısa mesafeyi aydınlatır.
                yani sorunun bununla alakalı olduğunu sanmıyorum, ayarsızlık olabilir yada çıkma far takıldıysa merceğin içi kirli olduğu için aydınlatma zayıf olabilir gibi gibi.
                Rıfat abinin dediği gibi ilk başka bir duvarın karşısına dik şekilde geçerek far çizgisini kontrol etmek lazım.
                ideal far çizgisi bunun gibi olmalı;

InsigniaTEAM

Yorum

Merhabalar cevaplar için çok teşekkür ederim. Sol far değişmiş bunu bilerek aldım aracı ufak tefek sıkıntı çıkarıyor şimdide sol uzun yakmıyor ampul sandım meğer bizim araçların kısa uzun aynı ampulmus. Aracı alalı 2 ay oldu 200km yapamadım daha sabırsızlanıyorum. Şu zor günler geçtikten sonra ilk forum buluşmasına katılmak istiyorum. Herkese saygılar.

Yorum

Uzun far da iptal olduysa merceği hareket ettiren motor yada beyin arızalıdır
                    InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                    X