İstanbuldan Hüseyin usta ile görüştüm. 5 lt tam olarak harcanıyor tıpa değişimde dedi. Opel konusunda iyi bir usta diye biliyorum. Bende düşünüyorum. 1.6t 170 otomatik aracım.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
55.000 KM Şanzıman yağı değişimi hk.
Collapse
X
-
2.0 cdti otomatik için konuşuyorum, yakın zamanda şanzuman yağını değiştim, servisten aldım yağı, dexron VI olarak geçiyor. Boşaltırken 4lt yağ çıktı, 4 lt eklendi, 1000km sonra bir daha değiştim, yine 4lt çıktı, 4lt eklendi. Yalnız 2 ay önce 43TL/lt aldığım yağ, bugün aldığımda 67TL/lt ödedim. 2 ayda iyi zam gelmiş
Yorum
-
-
Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
Bende motul atf 6 ile değişim yaptırdım. 4lt kondu otomatik benzinli aracıma. Doğru mudur? siz kaç lt koydurdunuz? 4lt-5lt ve hatta 5.5lt diyen bile var.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
Bende motul atf 6 ile değişim yaptırdım. 4lt kondu otomatik benzinli aracıma. Doğru mudur? siz kaç lt koydurdunuz? 4lt-5lt ve hatta 5.5lt diyen bile var.
Araçtaki değişim olarak öncesi ve sonrasını yazar mısınız?@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Araç 2015 model cosmo stil 48 binde. Dün ustama gittim seviye kontrolü için. Seviye kontrolü yapılan yerdeki tıpayı açınca bi 50-100gr kadar da ordan dışarı attı. Yani konulan 4lt doğruymuş. Kara Murat hocam değişimi bundan sonra her iki bakımda bir yapıcam. Çıkan 4lt yağ zift gibiydi ve vitesler bu km'deki bi araçta bile çok fark etti. Yağ gibi geçiyor ve rahatlama hissediyorsunuz. Motul atf6 tavsiye ederim.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Bugün serviste şanzıman yağını değiştirdim. Aracım 2014 sidi 1.6t. benden önceki sahibi 60 binde değiştirmiş. Şu an 108 bin civarında. 2. değişim için 120 bini beklemedim. 5lt motul atf 6 ekledik. Çıkan yağ temizdi bende. Zaten vites geçişlerinde sorun yoktu. Değişim sonrası da bariz bir farklılık hissetmedim. Kafam rahat etti tabi. 5lt motul atf 6 yı 260 liraya almıştım. Şimdi tekrar 5lt siparis verdim 300 liraya çıkmış.
Sorum şu olacak, 2.degisim için ne kadar süre veya km. sonrası en uygunudur?@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View PostBugün serviste şanzıman yağını değiştirdim. Aracım 2014 sidi 1.6t. benden önceki sahibi 60 binde değiştirmiş. Şu an 108 bin civarında. 2. değişim için 120 bini beklemedim. 5lt motul atf 6 ekledik. Çıkan yağ temizdi bende. Zaten vites geçişlerinde sorun yoktu. Değişim sonrası da bariz bir farklılık hissetmedim. Kafam rahat etti tabi. 5lt motul atf 6 yı 260 liraya almıştım. Şimdi tekrar 5lt siparis verdim 300 liraya çıkmış.
Sorum şu olacak, 2.degisim için ne kadar süre veya km. sonrası en uygunudur?
alttan tıpadan boşaltıldıysa 4lt konur. seviye tıpası açılınca fazlalığı atar zaten
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post2 kez değişim yapılıyor ya 1.si ile 2.si arasındaki zaman/km ne olmalı arkadaşlar?
Yorum
Yorum