Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim. Aracım 2016 1.6 cdti sport paket insignia. Bundan önceki aracım da 2014 1.6t 170 hp idi. Benzinli aracımı 63000 km de almıştım ve hem klimada hemde kaloriferde 1. ve 2. seviye fan ayarında sanki cır cır böceğinin çıkardığı ses gibi bir ses gelmekteydi. Bir kaç elektrikçiyle görüşmüştüm, Erzurum yetkili servisine de götürmüştüm ancak ikiside tahmin üzerine klima motoru yağsız kalmıştır demişlerdi bunun içinde torpido ve klimayı sökmeyelim demişlerdi. Daha sonra Ankara'da bir elektrikçiye göstermiştim o da klima motorlarında tırnaklar var onlardan biri yada bir kaçı kırılmış olabilir arabayı 1-2 gün bırakman lazım demişti müsait olmadığım için bırakamamıştım. Hepsinin ortak kanısı klimaya zarar verecek bir sorun olmadığı hususu idi bende o şekilde bindim uzun süre sonrada zaten arabayı değiştirdim şu anki aracımı aldım. Şu anki aracımı da 43000 km de almıştım şimdi 60000 km oldu ve aynı ses gelmeye başladı. İlkinde kullanımdan kaynaklı olduğunu düşünüyordum ama şu anda tahminim araç kaynaklı olduğu yönünde daha önce başına gelen yada fikri olan varsa fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
2016 klimada çır çır şeklinde gelen ses
Collapse
X
-
ses hava yönlendirici pallerden de geliyor olabilir, klima sistemlerine bakan bir yer incelemeli,ya da en güvenilir olanı, bir opel yetkili servisine göstermenizde fayda var. sonuca göre hareket edersiniz.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
opel yetkili servisine daha önce gösterdim açıkcası çok bir fikirleri yok klimayı sökmemiz lazım demişlerdi hatta garanti varsa değiştirme talebinde bulunalım dediler garanti yok dediğim için sökmemiz gerekir dediler ki bunun için sökmeyelim klimayı dedikleri için vazgeçmiştik
Yorum
-
mecbur sökülecek, sonuçta bir ses var ve kaynağı bilinmiyor. onun için en azından söken taraf yetkili servis olsun önerisinde bulundum. ses rahatsız etmiyor ise tabiiki dokunmayabilirsiniz.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Aslında sökülmesin diye bir düşüncem yok çünkü ses konusunda hassasım ve beni rahatsız ediyor ama o yetkili servis tarafında bunun için sökmeyelim gibi bir görüş olunca acaba kendilerine güvenmedikleri için risk almak istemiyorlar mı diye düşünerek vazgeçmiştim yoksa haklısınız madem birileri sökecek yetkili servis olması daha mantıklı. Her iki arabada da aynı ses sorununu yaşayınca araç kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm dolayısıyla forumda daha önce tecrübe edenler olabileceği düşüncesiyle acaba sökme takma yapılmadan bir çözüm var mı yada sökme yapılsa bile nereye bakmak gerekir nereyi değiştirmek gerekir ön bilgimiz olsun diye araştırmaya çalışıyorum çünkü biliyorsunuz ki ustaların eline araç düştüğünde masrafsız çözümlerden ziyade tamamen değişimle beraber ciddi masraf çıkartabiliyorlar başımıza. Bazen küçük bir keçe bazen küçük bir conta değişimiyle çözülen masraflar konu hakkındaki tecrübesizlik yüzünden ciddi masraflarla dönüyor maalesef. Gördüğüm kadarıyla yaşayan arkadaşlarda benim gibi henüz bir çözüm yoluna girişmemişler o nedenle herhalde müsait zamanda klimayı söktüreceğiz
Yorum
-
Merhaba.benzeri bir ses geldigi vakit sesin kaynagina dair internette almanyada insignia sahibi birisinin cektigi videoyu izleyerek ayni islemi ben de yaptim gecen sene o gunden sonra sadece bir iki kez duydum. Torpidoyu sokuyorsunuz altinda fan motoru var. Onu da sokup ortasinda surtunmeye ve sese sebep olan mili yagliyorsunuz.serviste sordugumda ayni muameleyi anlattilar.3 saat birakmaniz lazim demislerdi.halbuki ben sanayide her zaman gittigim ustanin dukkaninin yaninda ondan aldigim malzemeler ile saskin bakislari altinda yaklasik 30 40 dakikada sokup yaglayip tekrar takmistim.sizdeki ses belki de iceriye giren bir yaprak parcasi da olabilir. O yuzden acip bakmakta fayda var.
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: htg07@hotmail.com View PostMerhaba.benzeri bir ses geldigi vakit sesin kaynagina dair internette almanyada insignia sahibi birisinin cektigi videoyu izleyerek ayni islemi ben de yaptim gecen sene o gunden sonra sadece bir iki kez duydum. Torpidoyu sokuyorsunuz altinda fan motoru var. Onu da sokup ortasinda surtunmeye ve sese sebep olan mili yagliyorsunuz.serviste sordugumda ayni muameleyi anlattilar.3 saat birakmaniz lazim demislerdi.halbuki ben sanayide her zaman gittigim ustanin dukkaninin yaninda ondan aldigim malzemeler ile saskin bakislari altinda yaklasik 30 40 dakikada sokup yaglayip tekrar takmistim.sizdeki ses belki de iceriye giren bir yaprak parcasi da olabilir. O yuzden acip bakmakta fayda var.
Yorum
Yorum