Duyuru

Collapse
No announcement yet.

XENON AFL FAR TİTREMESİ Muayene HAkkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• XENON AFL FAR TİTREMESİ Muayene HAkkında

Arkadaşlar tekrardan herkese Merhaba ,

Yarın araç muayene randevum var Egzos işini hallettim
    Lakin ,
    Aklıma birşey takıldı ve sizlere sormak istedim.

Aracımda xenon afl var fakat malum xenonların birinde hafif bir titreme var fakat yolun gidişatını yahut farklı bir tonda yanma olayı söz konusu değil.
    Sadece hafif bir titremem var

Bu sorun olur mu muayene de

Varsa tecrübesi olan yada bilgisi
    Yardımlarınızı bekliyorum

Teşekkürler

Bu arada hafif titremeden kastım baya bir hafif yani
    İlk başıkta anlaşılacak birşey değil uzun baktığınızda yada bir duvar önünde far hizalama yapar pozisyonda durduğunuzda anlaşılıyor

Yorum

Sıkıntı olacağını sanmıyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cajalon View Post
        Bu arada hafif titremeden kastım baya bir hafif yani
        İlk başıkta anlaşılacak birşey değil uzun baktığınızda yada bir duvar önünde far hizalama yapar pozisyonda durduğunuzda anlaşılıyor
        Son aşama da far ayarını kontrol ediyorlar ve genelde kusurlu buluyorlar. haha Şöyle örnek vereyim. Benim aracım fabrikadan geldi bir sebepten ötürü muayeneye girmesi gerekti ve plakasız çekici ile gitti muayeneye ve muayeneden far ayarı bozuk olarak rapor geldi. Takılmayın bence hafif kusur zaten.
        Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Ben zaten muayeneden far ayarı kusursuz geçen araç görmedim. Nasıl bir mekanizmaları varsa.
          2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Far işini yapan ustanın arabasıda fardan kusurlu geçiyor sıkıntı olmaz. Yansın yeter
            Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Far ayarınız geçer sorun değil.Son 4 arabam xenon farlı hepsinde de hafif kusur yazıldı merak edip tüvtürk müdürüyle konuştum her xenon candle değeri ülkerin ışık şiddeti belirlemesiyle kendi kurallarıyla oluşuyor yani
              araç almanya üretimi olduğu için ordaki mum şiddeti esas alınıyor dolasıyla bizim ülkedeki istenilen karayolları değerleri;ışık şiddeti ve kırılma açıları farklı dolasıyla kusurlu çıkıyor dert edicek bir sorn değil hatta sorun da
              değil.Titreme ordaki teknisyenin fark edebileceği bir durum değil afl de oluyor öyle şeyler sürücü gece fark eder içiniz rahat olsun.

Yorum

Benim aracım 2015 ekim üretimi, 2016 ocak trafiğe çıkışlı cosmo (afl farlı). 2018'de ilk defa muayeneye götürdüğümde far dahil kusursuz geçti. Şimdiye kadar far ayarından hafif kusuru olmadan vizeden geçen aracım olmadı. Motosikletimde bile far nedeniyle hafif kusurlu verdiler. Mutlaka hafif kusur çıkar diye bekliyordum. Ya far ayarı ölçümü yaptıkları aygıtın ayarları ve kriterleri farklı ya da olay biraz tesadüfe dayanıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrekeskin97 View Post
                  Ben zaten muayeneden far ayarı kusursuz geçen araç görmedim. Nasıl bir mekanizmaları varsa.
                  2 kez muayeneden kusursuz geçti aracım , 2011 model cosmo. Hiç bir ayar da yaptırmadım üstelik.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrekeskin97 View Post
                    Benim araç geçti 2 kez
                    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Arkadaşlar tekrardan merhaba ,
                      Yorumlar için teşekkür ediyorm.
                      Bu arada aracım bir sıkıntı olmayacak şekilde muayene den geçti,bilginiz olsun
                      Açıklama klasik sizlerinde dediği gibi hafif kusurlu geçti.

Bilginize :

Yorum

Insignia araçların da AFL olanların %99 hafif kusurlu geçiyor sebebi de bizim muayene eden elektrikçilerimizin bilgisizliği

Bu araçlarda direksiyon yönüne göre afl far bakışları değişir eğer siz ingilterede bu aracı sürüyorsanız şu an hatılamıyorum nasıl yapıldığını bir iki manevra ile farların yol aydınlatması değişiyor Türkiyede iseniniz ona göre değişiyor bu değişim manuel yapılıyor araç GPS e bakıp karar vermiyor çünkü AFL far sistemi gerçekten on numara çalışan ve işe yarıyan bir aydınlatma sistemi bu yüzden hafif kusurlu oluyor bende şunu demiştim kadı kızında da kusur olur ama siz bilmediğinizden kusur yazıyorsunuz demiştim genç arkadaşta mutlaka birşeylere hafif kusur yazmamız gerekiyor diyede tebessüm etmişti

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                        X