Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KIŞ LASTİK EBAT DEĞİŞİMİ HAKKINDA...Tavsiye ve YARDIM

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• KIŞ LASTİK EBAT DEĞİŞİMİ HAKKINDA...Tavsiye ve YARDIM

Arkadaşlar Merhaba ,

Uzun bir aradan sınra tekrardan sizlerin tavsiye ve yardımına ihityacım var.
    Malum Kış,Lastiğimi değiştireceğim.

Kendi aracımla şehir dışına çıkacağım ve değiştirmek için zorunlu hissettim kendimi.
    Esasında kış lastiği hep kullanırım ama bu sene nedense hiç o işlere girmek istemedim.

Şimdi de dedğimi gibi şehir dışına çıkmam sebep olacak.

Gelelim sizlerden alacağım tavsiye ve yardıma
    Aracımın ebatlar 245 45 18 ( 1.6 T Supert Tourer ) Lgp yok

temiz çıkma lastik arıyorum sağolsun bir lastik bayisi olan bir arkdaşım var
    Elinde michelin alpin varmış sıfır lastik gibi düşünün tertemiz fakat ebatları 245 40 18 sadece yanak payı farklı

Kendisine de sordum bşy olmaz dedi ki adam işin içinde olan biri

Sizce !!
    245 45 18 yerine 245 40 18 taktırsam ne olur ne değişir ?
    Yani 45 yanak değilde 40 olacak arac birkaç cm alçalacak.

Bunun dışında çok önemli bir detay dedğiniz bir tavsiye yada sakıncalı bir durum olabilir mi ??

Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum

teşekkürler şimdiden

Orjinal yazı sahibi: Cajalon View Post
    Arkadaşlar Merhaba ,

Uzun bir aradan sınra tekrardan sizlerin tavsiye ve yardımına ihityacım var.
    Malum Kış,Lastiğimi değiştireceğim.

Kendi aracımla şehir dışına çıkacağım ve değiştirmek için zorunlu hissettim kendimi.
    Esasında kış lastiği hep kullanırım ama bu sene nedense hiç o işlere girmek istemedim.

Şimdi de dedğimi gibi şehir dışına çıkmam sebep olacak.

Gelelim sizlerden alacağım tavsiye ve yardıma
    Aracımın ebatlar 245 45 18 ( 1.6 T Supert Tourer ) Lgp yok

temiz çıkma lastik arıyorum sağolsun bir lastik bayisi olan bir arkdaşım var
    Elinde michelin alpin varmış sıfır lastik gibi düşünün tertemiz fakat ebatları 245 40 18 sadece yanak payı farklı

Kendisine de sordum bşy olmaz dedi ki adam işin içinde olan biri

Sizce !!
    245 45 18 yerine 245 40 18 taktırsam ne olur ne değişir ?
    Yani 45 yanak değilde 40 olacak arac birkaç cm alçalacak.

Bunun dışında çok önemli bir detay dedğiniz bir tavsiye yada sakıncalı bir durum olabilir mi ??

Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum

teşekkürler şimdiden
    %3,75 lik bir değişime tekabül eder ve tavsiye edilmez.
    Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

245/45/18 ölçünün kışlıktaki muadili 235/45/18'dir.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Önerilen ebad 235/45/18 , bu doğru , ancak 245 40 R18 bence pekala olur.
        235x45 10,575 cm , 245x40 ise 9,8 cm hesabıyla fark 0,775 cm olur ki
        yaklaşık 8 mm , bir şey değil. Zincir takılmak gerekirse nasıl bir etki yapar,
        zincir çamurluğa sürter mi? Bence sürtmez , kullanılabilir .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post
          Önerilen ebad 235/45/18 , bu doğru , ancak 245 40 R18 bence pekala olur.
          235x45 10,575 cm , 245x40 ise 9,8 cm hesabıyla fark 0,775 cm olur ki
          yaklaşık 8 mm , bir şey değil. Zincir takılmak gerekirse nasıl bir etki yapar,
          zincir çamurluğa sürter mi? Bence sürtmez , kullanılabilir .
          Hocam değişim lastiğin her iki tarafta da olacağından fark 1,55 cm olur.

Tüm hesaplamalar yapıldığında;

245x45xR18 lastiğin çapı 677,70 mm
          245x40xR18 lastiğin çapı 653,20 mm
          235x45xR18 lastiğin çapı 668,70 mm

oluyor.

Hesaplamaları olması gerektiği gibi orjinal ölçü (245x45xR18) ile istenen ölçü (245x40xR18) arasında yaparsak fark 24,5 mm = 2,45 cm oluyor. Bu fark %3,62 lik bir değişime sebep oluyor. Bu değişim, arabanın hız göstergesinde ve km sayacında sapmalar ile ön ve arka düzende ekstra yüklere sebep olacağından (lastiğin eni azalacağından süspansiyona etki edecek kuvvet artacaktır.) genel olarak bu tür değişimlerde %3 üzeri tavsiye edilmez.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post

Hocam değişim lastiğin her iki tarafta da olacağından fark 1,55 cm olur.

Tüm hesaplamalar yapıldığında;

245x45xR18 lastiğin çapı 677,70 mm
            245x40xR18 lastiğin çapı 653,20 mm
            235x45xR18 lastiğin çapı 668,70 mm

oluyor.

Hesaplamaları olması gerektiği gibi orjinal ölçü (245x45xR18) ile istenen ölçü (245x40xR18) arasında yaparsak fark 24,5 mm = 2,45 cm oluyor. Bu fark %3,62 lik bir değişime sebep oluyor. Bu değişim, arabanın hız göstergesinde ve km sayacında sapmalar ile ön ve arka düzende ekstra yüklere sebep olacağından (lastiğin eni azalacağından süspansiyona etki edecek kuvvet artacaktır.) genel olarak bu tür değişimlerde %3 üzeri tavsiye edilmez.
            Mukayese , olması önerilen kış lastiği ebadı(235/45) ile olması düşünülen kış lastiği ebadı (245/40) arasında yapılır.
            Siz yaz lastiği ile mukayese etmişsiniz , bu arada hatırladığım kadarıyla Fatih Bey bu ebat kış lastiğini 8-9 kış sezonu
            kullandı. Göstergelerde kalibrasyon gerektirecek bir sapma olacağını da düşünmüyorum, kısacası 245/40 R 18 olur.

Yorum

Limon ve sirkeye döndü Kış lastiğinde taban 245 e göre 235 fark ediyor. Bunu yaşadım. 235 daha iyi oturduğundan karda patinaja çok düşmedim. Yanaklarda ise ben de sorun olacağını sanmıyorum çünkü, kıyaslama 40-45 arasında "hayır olamaz" denecek kadar bir fark yok. Sadece kışlık kullanım olduğu için süreside az olur. Yazlık olsa uzun süreli kullanım olacağından düşündürücü olabilirdi.
              Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Mukayese , olması önerilen kış lastiği ebadı(235/45) ile olması düşünülen kış lastiği ebadı (245/40) arasında yapılır.
                Siz yaz lastiği ile mukayese etmişsiniz , bu arada hatırladığım kadarıyla Fatih Bey bu ebat kış lastiğini 8-9 kış sezonu
                kullandı. Göstergelerde kalibrasyon gerektirecek bir sapma olacağını da düşünmüyorum, kısacası 245/40 R 18 olur.
                Arabalarımızın kullanım kitapçığında (son revizyon) herhangi bir önerilen kış ebadı bulunmamakta olup kitapçıkta belirtilen lastik ebatlarının kış lastiği olarak kullanılabileceği belirtilmiştir. Buna istinaden ben yaz lastiği ile mukayese ettim çünkü önerilen kış lastiği ebadı da aslında kitapçığa göre o ölçüdür. Kitapçıkta 245x40 R18 ebadı hiç bir motor tipi için önerilmemektedir. Kitapçıkta yazanları aynen atıyorum. Bu attığım sport tourer için olan ebatlardır. Diğer kasa ve motor tipleri için de talep olursa atarım.

Göstergelerde sapma olduğu kesin ama bu 10-20 km gibi kısa mesafelerde değil belki 1000 km de kendini belli eder. Aynı şekilde hızda ki sapmada belki 1-2 km gibi küçük bir şeydir. Kesin sonuçlar için detaylı hesaplamalar yapılması gerekmektedir.

Ben denedim bir sıkıntı olmadıdan çok fabrikanın yaptığı testlere ve buna istinaden vermiş olduğu direktiflere güvenen bir insanım genellikle. Bu sebeple kitapçıkta yazmayan bir ölçüyü kullanma taraftarı değilim.

Uç bir örnek olacak fakat bir kaza yapılırsa ve eksper gıcık, detaycı biri çıkar ise kazanın orjinale uygun olmayan ebattaki lastikten kaynaklandığını belirtebilir ve bu da kaskonun ödeme yapmaması için geçerli bir sebeptir.

Saygılarımla.
                You do not have permission to view this gallery.
                This gallery has 2 photos.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: arel2434 View Post
                  235 daha iyi oturduğundan karda patinaja çok düşmedim. Yanaklarda ise ben de sorun olacağını sanmıyorum çünkü, kıyaslama 40-45 arasında "hayır olamaz" denecek kadar bir fark yok.
                  Karda dediğiniz doğru çünkü taban ölçüsü küçüldüğünden basınç artıyor ve lastik kara daha sağlam basıyor.

Sadece kışlık kullanım olduğu için süreside az olur. Yazlık olsa uzun süreli kullanım olacağından düşündürücü olabilirdi.
                  Ankara'da yaşıyorum ve kış lastiğini neredeyse 5 ay kullanmakla beraber (Kasım-Nisan arası) Ankara'ya sadece 1 veya 2 kere 2-3 gün kar yerde kalacak şekilde yağış oluyor. Diğer zamanlar yollar kuru veya hafif buzlu oluyor. Yani kullanım süresi uzun ve kar dışı oluyor.

Yorum

Limon ve sirkeye döndü

hahahaha

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Arkadaşlar
                      İlgi gösterip cevap veren herekese teşekkür ederim.

Harikasınız...
                      Nerdeyse bilimsel bir açıklama çıkacak kadar detaydan bahseden arkadaşlar olmuş.

Bu arada Lastik taktırdım,
                      Lastikçi bir arkadaşım var DUNLOP bayii
                      Elinde Michelin ALPİN 2018 245*40*18 vardı o da bir yerden temin etmiş

Lasitkler 0 sıfır gibi zaten dişleri yerinde
                      Bende açıkçası lastiklere çöktüm arkadaşım olduğu için

Genel bir alçalma oldu tabi yanaktan dolayı fakat pek mühim birşey olacağını sanmıyorum,kendiside bu işin içinde olduğu için kayde değer birşey olmaz rahat bir şekilde kullanabilirsin dedi
                      Sizlerinde söylediği gibi oluşabilecek farklılıkları anlattı vs...

Tekrardan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cajalon View Post
                        Arkadaşlar
                        İlgi gösterip cevap veren herekese teşekkür ederim.

Harikasınız...
                        Nerdeyse bilimsel bir açıklama çıkacak kadar detaydan bahseden arkadaşlar olmuş.

Bu arada Lastik taktırdım,
                        Lastikçi bir arkadaşım var DUNLOP bayii
                        Elinde Michelin ALPİN 2018 245*40*18 vardı o da bir yerden temin etmiş

Lasitkler 0 sıfır gibi zaten dişleri yerinde
                        Bende açıkçası lastiklere çöktüm arkadaşım olduğu için

Genel bir alçalma oldu tabi yanaktan dolayı fakat pek mühim birşey olacağını sanmıyorum,kendiside bu işin içinde olduğu için kayde değer birşey olmaz rahat bir şekilde kullanabilirsin dedi
                        Sizlerinde söylediği gibi oluşabilecek farklılıkları anlattı vs...

Tekrardan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum
                        Güle güle kullanın , hayırlı olsun

Yorum

Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler. Allah herkesin yolunu açık etsin.
                          Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Hayırlı olsun.

Bu konuda ​benim de kafam karıştı. Aracım 2013 1.6 T Edition Elegance. Hem kapı içinde hem de kitapçıkta önerilen lastik boyutu 225 55 r17. Kışlık için de ayrı bir ölçü önerilmemiş. Şu an araç üzerinde de bu ölçüde yazlık lastikler var.

Aracı alırken eski sahibi kışlık lastikler de var dedi ve 4 adet lastik verdi. Ekstra para vermediğim için hiç kontrol etmemiştim. Ancak lastik ölçülerinin 215 50 r17 olduğunu görünce araca taktırmadım. Bu ölçüler benim araca uyar mı peki? Sanırım %5 civarı fark yapıyor ve biraz fazla bir fark gibi geldi.

Yorum

Ben özellikle bu ölçüye dikkat ettim yazlıklarım 245/45/18 , kiş jantlarım ise 17 inch buna uygun en yakın yuvarlama olarak internetteki ölçüm forumlarından 215/55/17 buldum ve bu ölçü lastikleri aldım hemen hemen 0 kayıp gibi .50 ise biraz ufak kalıyor.

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

İşleniyor...
                              X