Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Herkese merhaba 1.6t 2010 insignia performans sorunu...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Sorunu çözünce 05300325627 nolu numaramdan Allah rızası için banada bilgi verirseniz çok sevinirim. Zira benim aracımdada aynı sorun var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post
      Merhaba , LPG ve 139 bin km, böyle bir arabayı almak iyi cesaret.
      Ben de tam olarak böyle bir araç almayı planlıyorum 2. el. Risk nerede olabilir yazarsanız araca ona göre bakalım almadan önce...

Yorum

Kompresyon ölçümü yaptırdınız mı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hakkan View Post

Ben de tam olarak böyle bir araç almayı planlıyorum 2. el. Risk nerede olabilir yazarsanız araca ona göre bakalım almadan önce...
          Bu söyleyeceklerim yalnızca beni bağlar dedikten sonra bu konudaki kanaatimi ifade edeyim.
          Bizim 1.6 turbo araçlar lpg ile pek barışık değil , sıkıntı motorun kendisinde mi , lpg setinde mi,
          AFR ( Air-Fuel-Ratio) hava yakıt karışımı ayarının ehil kişiler tarafından , doğru bir şekilde ya-
          pılamasından mı , yoksa hepsi birden mi bilmiyorum. Eksoz subapları yanması (erimesi) ile
          sonuçlanan birçok , hatta sayısız vak'a konuşuldu forumda. Bu şekilde hayli sabıka kaydı
          olan bir uygulamayı ben asla yaptırmadım , bu uygulama yapılmış bir arabayı da almam.

100 vak'adan birkaç istisna olduğunu da biliyorum , uzunca süre hiçbir şikayet olmadan
          kullanan arkadaşlarımız da oldu , ancak bu sayı bir elin parmakları sayısını geçmez. Bu
          sebepten dolayı benim ilk insigniam olan 2010 1.6 torbomu 10,9 lt/100km sarfiyat ile, hiç
          gocunmadan üç yıla yakın kullandım. Daha sonra 2.0 T 220 hp 4x4 bir benzinli insigniam
          oldu , onda da şehir içi 13-14 litre sarfiyat vardı , LPG aklıma bile gelmedi ,forumdan Selçuk
          Bey kardeşime sattım, kendisi LPG dönüşümü yaptırdı, ama iyi netice alamadı , LPG kitini
          sökmek zorunda kaldı.

Kısacası istisnai pek az vak'a olsa da, benim gözümde LPG insignia katilidir vesselam

Yorum

LPG'li Insignia alıp başıma dert almak da istemiyorum ama en kötü ayarsız bile olsa AFR ayarı yapan ustalarda ayar yaptırır binerim diye düşünüyordum. Zira aracı hafta içi ve sonu sürekli kullanıyorum dolayısıyla benzinli kullanmaya kalkarsam bütçeyi çok yorar o yüzden tek çözümüm LPG. Ya da aynı paraya dizel ama dandik ufak bir araç alıp onunla idare edeceğim ki buna da gönlüm el vermiyor...

Yorum

Aracınızı satmanız, üstüne kredi veya nakit kullanıp dizel bir insignia alıp sürmek bence hem ilerisi için hem de aracın sağlığı için çok daha iyi bir çözüm olur.
              @Murat
              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hakkan View Post
                LPG'li Insignia alıp başıma dert almak da istemiyorum ama en kötü ayarsız bile olsa AFR ayarı yapan ustalarda ayar yaptırır binerim diye düşünüyordum. Zira aracı hafta içi ve sonu sürekli kullanıyorum dolayısıyla benzinli kullanmaya kalkarsam bütçeyi çok yorar o yüzden tek çözümüm LPG. Ya da aynı paraya dizel ama dandik ufak bir araç alıp onunla idare edeceğim ki buna da gönlüm el vermiyor...
                Merhaba arkadaşlar,

Bir kaç senedir LPG ayarında AFR ayarı meşur oldu ve bilip bilmeden pek çok usta AFR ayarı yaptığı yalanıyla insanların 150-200TL sini almaya başladılar.

Çok hassas ayar gerektiren bu araçların montajını malesef bir çok usta sorunsuz tamamlayamıyor.

Forumda da konusunu açtığım eski aracımda en ufak LPG kaynaklı sorun yaşamamış olmama rağmen aracı sattığım arkadaş, LPG filtresini değiştirmek için gittiği bir BRC bayisinde
                araçta AFR ayarının olmadığı gerekçesiyle ayar yapmaları gerektiğini söylüyorlar, ve araca göya AFR ayarı yapıyorlar. Sonuç: Araç artık tekleme prorblemi yaşıyor ve arıza ışığı yakıyor.
                Neyseki eski ayar tekrar yüklenebiliyor da araç kendine geliyor.

İkinci elde alınan LPG tesisatlı aracın hangi firma tarafından yapıldını bilemiyorsanız ve tesisatın olması gerektiği gibi yapıldığını teyit ettiremiyorsanız o araca biraz mesafeli durmanız en doğrusu olacaktır.

Yorum

İşleniyor...
                X