Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Turbo hidrolik yağı eksiltme yağ karteri vs. vs.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Turbo hidrolik yağı eksiltme yağ karteri vs. vs.

6 ay önce opel insignia aldım 1.6T cosmo manuel benzinli bir araç 2011 model 99 binde hasar kaydı 4700 tl sağ sol kapılarda boyama vardı başka bir yerinde herhangi birhasarı söz konusu değildi. 3 ay önce sıfır yağ karteri aldım taktırdım kaçak var diye geçen opel servisine götürdüm bakım yaptırdım bakım yaparken sadece bujilerin değişmesi gerektiğini söyledi. bunlara hiç bakmıyorlarmı. dün aracı satmak için expertize gittik aracın bir ton sorunu çıktı turbo kötü yağ karterinde kaçak var direksiyon hidroliği yağ kaçırıyor. fren diskleri aşınmış bunlar haric bir kaç sıkıntısı daha var exper raporunu dün işyerinde unuttum moralim bozuldu. son zamanlar aracı çalışırtırırken motordan uğultu gelmeye başladı. ama ekranda hiçbir hata gözükmüyor acaba benden önceki sahibi bu hata kodlarını sildirdimi aracın açacagı masrafı tahmin bile etmek istemiyorum.istanbul genelinde iyi bir opel servis biliyormusunuz aracı komple elden geçirmem lazım. gerekirse parçalarını sıfır alıp taktıracağım cevaplarınız için şimdiden herkese teşekkür ederim. iyi forumlar.

.Direksiyon pompası ve boruları yağ kaçağı durumu kötü

.Triger kayışı ve zinciri ses durumu servis kontrolü gerekli

.Gövde elektronik arızası

.Lastik basınç elektroniği

.Yağ kaçağı mevcut

.Turbo Kötü

.Ön kırank keçesi yağ sızdırmazlığı mevcut

.Motor karteri yağ sızdırmazılığı mevcut

.Araç rot balans ayarı ve kontrolü

Hata kodları

Akü akım sensörü

arka sis lambaları kontrol devresi

transponder modülasyonu ya da transponder yok

sağ arka cam kaldırma mekanizması anahtarı

aydınlatma kontrol modülü - ön ile iletişimi kaybetti

LIN bus 3 cihaz 4 ile iletişimi kaybetti

Lın bus 3 cihaz 8 ile iletişimi kaybetti

hava yastığı radyo ile iletişimi kaybetti

Lastik basınç denetimi hata sayısı 7

Merkezi elektronik gövde kontrol modülü lastik basınç izleme sistemi gövde kontrolü 7

hava yastığı sdm 1

Motor elektronik ve tesisati işlemli

Siz aracı satın alırken expertiz yaptırmadınız mı? Bu sorunlar bu kadar süre içinde çıkmaz. Büyük ihtimalle bunlar o zaman da vardı.

Direksiyon pompası sorunu varsa direksiyon zamanla sertleşir, dönerken uğultu gelir, tak sesi gelebilir, konuyla ilgili ekrana arıza uyarısı düşer. Arızanın boyutuna göre masraflı olabilir.
    Triger ve ekipmanları aracın km.sine göre değiştirilmeli. Siz aracı alırken bunu sordunuz mu? Değişmemişse zamanı gelmiştir, dert edilecek bi şey değil. Kısa zamanda değiştirin.
    Lastik basınç sensörü varsa ve lastikler de buna göre ölçüm yapılıyorsa birinde sorun varsa bu şekilde hata vermiş olabilir. Uğraştırır serviste ancak hallolur. Çok takmayın.
    Yağ kaçağı nerde var? Araçta yağ eksiltmenin tehlike arz edeceği tek konu siz gazladıkça egzozdan duman atması şeklinde olur. Bunun dışında her araçta az da olsa yağ eksiltme olabilir.
    Rot balans kolay iş. Hallolur. Siz aracı alırken test ettiğinizde bu sorunları fark etmiş olmalıydınız. Direksiyonda titreme, sağa veya sola çekme gibi.
    Turbo kötü ne demek? Turboda sorun varsa araç hızlanmaz, hızlanırken turbo ses yapar, aşırı bir ıslık sesi gelir, paller çarpar, araç duman atar, arıza kodu verir..
    Aracınızda arka sis lambaları yanıyorsa, farlarında kısa ve uzunlar, dönüş lambaları yanıyorsa, sağ arka camınız açılıp kapanıyorsa bu arızalar boş, takmayın. Lambalarda sorun varsa yenileriyle değiştirdiğinizde bu arızalar ortadan kaybolacaktır.
    Yağ kaçaklarını giderin, gerisi sıkıntı çıkartmaz. Direksiyon inşallah basit bir şeydir.
    Servis konusunda forumdaki deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
      Siz aracı satın alırken expertiz yaptırmadınız mı? Bu sorunlar bu kadar süre içinde çıkmaz. Büyük ihtimalle bunlar o zaman da vardı.

Direksiyon pompası sorunu varsa direksiyon zamanla sertleşir, dönerken uğultu gelir, tak sesi gelebilir, konuyla ilgili ekrana arıza uyarısı düşer. Arızanın boyutuna göre masraflı olabilir.
      Triger ve ekipmanları aracın km.sine göre değiştirilmeli. Siz aracı alırken bunu sordunuz mu? Değişmemişse zamanı gelmiştir, dert edilecek bi şey değil. Kısa zamanda değiştirin.
      Lastik basınç sensörü varsa ve lastikler de buna göre ölçüm yapılıyorsa birinde sorun varsa bu şekilde hata vermiş olabilir. Uğraştırır serviste ancak hallolur. Çok takmayın.
      Yağ kaçağı nerde var? Araçta yağ eksiltmenin tehlike arz edeceği tek konu siz gazladıkça egzozdan duman atması şeklinde olur. Bunun dışında her araçta az da olsa yağ eksiltme olabilir.
      Rot balans kolay iş. Hallolur. Siz aracı alırken test ettiğinizde bu sorunları fark etmiş olmalıydınız. Direksiyonda titreme, sağa veya sola çekme gibi.
      Turbo kötü ne demek? Turboda sorun varsa araç hızlanmaz, hızlanırken turbo ses yapar, aşırı bir ıslık sesi gelir, paller çarpar, araç duman atar, arıza kodu verir..
      Aracınızda arka sis lambaları yanıyorsa, farlarında kısa ve uzunlar, dönüş lambaları yanıyorsa, sağ arka camınız açılıp kapanıyorsa bu arızalar boş, takmayın. Lambalarda sorun varsa yenileriyle değiştirdiğinizde bu arızalar ortadan kaybolacaktır.
      Yağ kaçaklarını giderin, gerisi sıkıntı çıkartmaz. Direksiyon inşallah basit bir şeydir.
      Servis konusunda forumdaki deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır.
      Açıklamanız için çok tşk ederim turbo kötü yazmış anlamadım niye. ben bastığımda araç şaha kalkıyor resmen direksiyon pompası sorunu yokta hidrolik yağ kaçağı varmış neyse birtane opel servisi var yarın götüreceğim inşallah bütün sorunlarını hallederler.

Yorum

Experlerin dediğine bakmayın o kadar. Merdiven altı çok exper var. İşi bilmeyen adamlar . Kafalarına göre uyduruyorlar. Turboyu yeni değiştirmiştik eniştemin insignia da , klasik turbo sesini ıslık var değişmesi gerek yazmıştı.

İyi bir servise gösterin hocam , hemen moral bozmayın.

Yorum

opelin kendi servisine götürdüm bugün aracı bağladılar sonra sadece bujileri değişecek dediler. başka hiçbirşeyi yok dediler otoraporun verdiği bütün herşey yalan çıktı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Saho View Post
            opelin kendi servisine götürdüm bugün aracı bağladılar sonra sadece bujileri değişecek dediler. başka hiçbirşeyi yok dediler otoraporun verdiği bütün herşey yalan çıktı.
            İyi haber sizin için de benim anlamadığım bu kadar sorunu sizin aracınızda nasıl buldular? Olmayan sorunları üstelik. O firmayı şikayet etmek lazım aslında..
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
            X