Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gaza basınca gelen ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Gaza basınca gelen ses

Arkadaşlar Hepinize Merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce 2011 Model 1.6 Turbo araç alarak aranıza katıldım. Aracıma alışma sürecindeyim. Bu aşamada dikkatimi çeken bir sorundan bahsetmek ve fikirlerinizi almak istiyorum. Araçla seyir halinde 2000 devir civarında değişik bir ses geliyor.Bu sesi genelde 2.ve 3 viteste devirlenirken hissettim. Nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama bir metalin sürtünme sesi gibi ince gelen bir zırıltı gibi. Bu devir aralığını geçinde ses ortadan kayboluyor. Araç boşta iken gaz verdiğimde bu ses yok. Özellikle rampada daha belirgin dikkatimi çekti. Turbo sesi olmadığından eminim. Sanki borunun içinde bir pul kalmışda inceden titreşimle birlikte ses yapıyor gibi. Başına gelen oldu mu? Yorumlarınız nedir?

Hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Merhaba,

Şıkırtı sesi olabilir. Opel motorlarında kronik bişey. Motor 90 lı derecelere geldikten sonra dusuk devirlerde ozellikle rampa cıkarken şıkırtı gelir. Sübap sesi. Sebeplerine gelince, kötü yakıt, enjektor sisteminin tıkanması, bujilerin ömrünü doldurması, kirli hava filtresi, kirli yağ, yanlış yağ ve yağ filtesi, yetersiz yağlama vs. Denemek için duvar kenarından gecerken camları acıp gaz verip hızlanmada yavaslamada aracınızın sesini dinleyebilirsiniz. Sogukkende sıcakkende geliyorsa başka problemi işaret eder. Aracınızda hızlanma anında kasada sallanma titreme gibi hususlar varsa aks lardan yapabilir. Yada motor sanzıman takozlarından.Denemek lazım, aklıma başka bişey gelmiyor ))

Yorum

Hoş geldiniz.

Aracınızda LPG var mı ve kaç kmde? Belli bir süre LPG ile kullanılmış araçlarda belli bir kmde sübapların tam da bahsettiğiniz devirlerde ses yaptığını forumda paylaşanlar vardı.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
          Hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar
          Merhaba Hoşbulduk teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: escape View Post
            Merhaba,

Şıkırtı sesi olabilir. Opel motorlarında kronik bişey. Motor 90 lı derecelere geldikten sonra dusuk devirlerde ozellikle rampa cıkarken şıkırtı gelir. Sübap sesi. Sebeplerine gelince, kötü yakıt, enjektor sisteminin tıkanması, bujilerin ömrünü doldurması, kirli hava filtresi, kirli yağ, yanlış yağ ve yağ filtesi, yetersiz yağlama vs. Denemek için duvar kenarından gecerken camları acıp gaz verip hızlanmada yavaslamada aracınızın sesini dinleyebilirsiniz. Sogukkende sıcakkende geliyorsa başka problemi işaret eder. Aracınızda hızlanma anında kasada sallanma titreme gibi hususlar varsa aks lardan yapabilir. Yada motor sanzıman takozlarından.Denemek lazım, aklıma başka bişey gelmiyor ))
            Aslında sesin tarifi biraz zor. Turbo pervanesinden de geliyor olabilir. Turbo ıslığı sesi değil. Tel bir parça kalmışta zırıltı yapıyor gibi. 2000-2100 devir civarında duyuyorum biraz daha gaza basınca ortadan kayboluyor. Araç boştayken gaz verdiğimde bu ses yok.Hızlanma anında bazen sallanma oluyor. Ayrıca bazen araç rolantide çalışırken bir titreme oluyor çok nadir ve araç sallanıyor haffiten. İşin kötü yanı sesi duyabilecek bir usta bulmak zor bu takım sesleri ustalar test sürüşünde nedense ya duyamıyor ya da önemsemiyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
              Hoş geldiniz.

Aracınızda LPG var mı ve kaç kmde? Belli bir süre LPG ile kullanılmış araçlarda belli bir kmde sübapların tam da bahsettiğiniz devirlerde ses yaptığını forumda paylaşanlar vardı.
              Merhabalar. Aracım 2011 model 75.000 Km de. Aracımda lpg yok kendim taktırmayı düşünüyorum

Yorum

İşleniyor...
              X