Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlk çalıştırmada beyaz duman

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İlk çalıştırmada beyaz duman

Merhaba arkadaşlar. Sizlere hem yaşadığım sıkıntıları anlatmak istiyorum hem de varsa çözüm önerisi olan yardım almak istiyorum. 2009 model 1.6T LPGli insignia aracım ile yolda kaldım. Motor yapıldı. Sonrasında ilk çalıştırmada 10sn beyaz duman atmaya başladı. Motor tekrar söküldü turbo revize oldu, sübap lastikleri yeniden değişti. İlk çalıştırmada duman atmaya devam ediyor. Çözüm önerisi olan var mı acaba? Teşekkürler.

Öncelikle hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar

LPG ayarlarını çogu LPG ci yapamıyor maalesef

Aracın motorunu sanayidemi yoksa yetkili servistemi yaptırdınız

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hoşbulduk. Yıllardır arabama bakan motor ustası yaptı. LPG ile alakalı değil sanırım. Araç beklediği zaman yanma odasına yağ iniyor ve ilk çalıştırmada yakıp atıyor.

Yorum

Merhabalar. İlk çalıştırmada yoğun duman atma arızası deneyimini paylaşmak istemiştim. Kimseden çözüm önerisi gelmedi. Bu arada araştırmaya devam ettim. Turbodan emme manifolduna giden boruyu söktüm, içi yağlıydı, temizledim taktım. Ertesi gün duman atmadı. Sonrasında yine aynı. Bugün tekrar söktüm, turbo tarafı temiz, külbütör kapağından sonraki kısım yağlıydı. Araştırınca külbütör kapağının diyaframından olduğunu anladım. Diyaframı değiştirince sorun çözülecek gibi. Demem o ki İlk çalıştırmada araç duman atıyorsa; ilk iş turbodan emme manifolduna giden boruyu kontrol edin. Ustaların bulamadığı bu basit arıza için ben çok tırmaladım. Gereksiz yere motor söküldü, sübap lastikleri tekrar değişti, turbo revize edildi, bi dünya masraf. Böyle bir durumla karşılaşırsanız izlenecek yolu herkes bilsin. Boşa masraf yapmayın.

Yorum

Geçmiş olsun. Allah bununla bıraksın. Paylaşım için teşekkürler.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ogrtmn View Post
            Merhabalar. İlk çalıştırmada yoğun duman atma arızası deneyimini paylaşmak istemiştim. Kimseden çözüm önerisi gelmedi. Bu arada araştırmaya devam ettim. Turbodan emme manifolduna giden boruyu söktüm, içi yağlıydı, temizledim taktım. Ertesi gün duman atmadı. Sonrasında yine aynı. Bugün tekrar söktüm, turbo tarafı temiz, külbütör kapağından sonraki kısım yağlıydı. Araştırınca külbütör kapağının diyaframından olduğunu anladım. Diyaframı değiştirince sorun çözülecek gibi. Demem o ki İlk çalıştırmada araç duman atıyorsa; ilk iş turbodan emme manifolduna giden boruyu kontrol edin. Ustaların bulamadığı bu basit arıza için ben çok tırmaladım. Gereksiz yere motor söküldü, sübap lastikleri tekrar değişti, turbo revize edildi, bi dünya masraf. Böyle bir durumla karşılaşırsanız izlenecek yolu herkes bilsin. Boşa masraf yapmayın.
            Geçmiş olsun. Bilgilendirme için teşekkürler.

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

Külbütör kapağını değiştirdim. Duman atma sorunu çözüldü. Ama yan sanayi kullandığım için gaza basınca diyaframdan korna sesine benzer ses geliyor. Parçacı farkını ödeyerek orjinalini vermeyi kabul etti. Külbütör kapağı değiştirirseniz orjinal alın.

Yorum

Çok teşekkürler bilgilendirme için

Yorum

İşleniyor...
                X