İlk defa otomatik araç kullandığımdan doğru kullanmak adına soruyorum aracımla ışıklarda beklerken N ye alıp bekliyorum ya da düşük hızlarda nispeten dik yokuşlarda manuel kullanıyorum.Bu şekilde kullanmanın faydası ya da sakıncası var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Tork konvertörlü şanzıman doğru nasıl kullanılır?
Collapse
X
-
Bu yaptığınız uygulamalar mutlaka olumlu yönde faydası olacak ek olarak özellikle eğimli yollarda park ederken aracı bosa alıp N ye sonra el frenini çekin ve ayağınızı fenden çekin bu esnada aracın salınım yaptığını hissedeceksiniz ve sonra P ye alın bunu yapmaz iseniz salınımdan dogon yük şanzumana bimecektir buda şanzumana saglıgı için faydalı olacaktır
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
- Beğenmeler 1
-
Cok dusuk hizlarda otomatik vites zaten bosa aliyor kendi kendine. Ama bence rampa asagi inerken bosa almak yaglamayi keseceginden zarar verir diye dusunuyorum. Yakit sarfiya acisindan bakarsaniz da, rampa asagi giderken ayaginizi gaz pedalindan kestigiizde bosa almak yerine enjektorlerden yakit puskurtmesi kesileceginden yakit sarfiyati yol bilgisayarindan da goreceginiz uzere sifir olacaktir. Yokus asagi viteste inis hem yol guvenligi hem yakit sarfiyati hem de sanzumanin sagligi bakimindan (otomatik vites icin) daha dogrudur bence.2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Otomatik şanzımanlı araçlarda yapılmaması gerekenler hakkında güzel bir video.
2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi
- Beğenmeler 2
Yorum
Yorum