Orjinal yazı sahibi: yakar_35
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Lastik konum belirleme
Collapse
X
-
1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
- Beğenmeler 1
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View PostAbi benim linkini attığım GM kökenli araçlar için uygun evet. eğer tpmss protokolleri destekliyor ve orjinal insignia üzerinden çıkma sensörlerse tanıtılır. öğrenme moduna alıp bu cihazla sırayla denersin abi. sensörler bozuk değil ve destekliyorsa tabi ki. eğer olmaz ise yeni kasalarda farklı tip ve protokolde sensörler kullanılıyorsa cihaz uyumsuz olabilir. ama serviste bu cihaz zaten halihazırda olması gerekiyordu.
Yorum
-
Elimde bulunan sensörler a1 kasada kullandığım sensörlerdi, kışlık takıma taktık,
edindiğimiz aletle kalibre etmeye çalıştık , çok uğraştık ama bir türlü olmadı.
Kalktım Kocaeli Yetkili satıcısı Ekcan Otomotiv gittim , durumu anlattım , servisin elektronikçi
ustası İsa ustadan aldığım bilgi şöyle:
Astra j - k , insignia a , a1 , insignia b (ekselans ve exclusive hariç) aynı sensörü kullanıyorlar
ve bu satın aldığım cihazla kalibre edilip araçla tanıştırılıyorlar.
İnsignia b ekselans ve exclusive sensörleri ise farklı , minimum 30 km sürat ile 50-60 km yol yapınca
kendi kendine öğreniyor, kalibrasyona ihtiyaç olmuyor. Bu bilgi doğrultusunda benim dört adet
sıfır sensör ıskartaya çıktı , 2016 ekiminde 1200 tl ödeyip almıştım, sadece bir sezon 3000 km
kış lastiğinde kullanmıştım
Bu arada 70 tl verip aldığım kalibrasyon cihazını İsa usta beş sene önce güç bela temin etmiş
ve 500 tl verip satın almış, çok enteresan bir durum değil mi arkadaşlar. Artık benim işime yara-
madığına göre size vereyim dedim, 70 tl karşılığı aleti onlara bıraktım. Dört tane sensör ısmarladım,
tanesi 395 tl , vw , bmw, audi, yıldız gibi markalar da öylemi bilmiyorum ama opel parçaları biraz
pahalı gibi, bunların oem olanları var ama çalışıp çalışmama konusunda garanti vermiyorlar, o yüzden
orijinal tercih ettim , ne yapalım, gülü sevince dikenine katlanıyorsun
Yorum
-
abi demiştim yeni kasa da farklı sensörler kullanmış olabilirler diye. öyle de olmuş. evet gerçekten çok pahalıymış sensörler.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
Yorum