Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik konum belirleme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik konum belirleme

Merak edenler için bilgi olsun.
    Aracın ön tekerleri arka tekerler ile komple jant lastik olarak yer değişikliği yaptım. Arka teker basınç az dediğinde aslında ön teker havası inikti. Sonra lastik öğrenmeyi aktif ettim. Daha sonra sol ön tekeri biraz indirdim baktım artık konumları doğru gösteriyor.

Lastik konum öğretme nasıl yapılıyor?

Yorum

basınçları gösteren ekranda OK tuşuna basılı tutup korna sesini duyunca Lastik öğrenme aktif gibi bir yazı çıkacak.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
        basınçları gösteren ekranda OK tuşuna basılı tutup korna sesini duyunca Lastik öğrenme aktif gibi bir yazı çıkacak.
        Teşekkür ederim.

Yorum

lakin püf nokta şu, işlemi asıl anlamda yapmak için bir cihaz gerekli yani, cihazı lastiklere yaklaştırıp öyle öğretiyoruz servislerde var yada aliexspressten alıyorsunuz o lastik öğrenmeyi tamamlayan sinyal gönderen cihaz.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

lakin püf nokta şu, işlemi asıl anlamda yapmak için bir cihaz gerekli yani, cihazı lastiklere yaklaştırıp öyle öğretiyoruz servislerde var yada aliexspressten alıyorsunuz o lastik öğrenmeyi tamamlayan sinyal gönderen cihaz.
            Ben extra cihaz olmadan bu işlem ile öğretme yaptım.Hangi jant nereye gitti düzgün öğrendi.Oldukça akıllıymış

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post

Ben extra cihaz olmadan bu işlem ile öğretme yaptım.Hangi jant nereye gitti düzgün öğrendi.Oldukça akıllıymış
              Benim anladığım kadarıyla alet araç dururken öğrenmeyi sağlıyor. Fakat cihazla öğretilmezse de araç hareket ederken kendisi bir şekilde kalibre ediyor. Zaten kullanım kitapçığında da aracın hareket etmesinden bahsediyor bu konu ile ilgili olarak.
              Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post

Benim anladığım kadarıyla alet araç dururken öğrenmeyi sağlıyor. Fakat cihazla öğretilmezse de araç hareket ederken kendisi bir şekilde kalibre ediyor. Zaten kullanım kitapçığında da aracın hareket etmesinden bahsediyor bu konu ile ilgili olarak.
                Aynen araç kendi öğreniyor,extra alet edavat gerekmiyor.

Yorum

bahsettiğiniz şey basınçların okunmasıyla ilgili, öğrenmede işlemleriniz yarım kalıyor, şimdi siz diyeceksinizki öğrenme moduna alınca durur vaziyetteyken 4 lüler amerikan park gibi sabit yanıp dıt dıt diye korna çalıyor değil mi, bu işlemin başladığını gösteriyor, ama sonuç ??? işleminiz tamamlanmıyor, öğrenme modunda harici cihazı sübap tarafına yaklaştırdığında her defasında korna çalar ve öğretilen lastiğin lambası söner, mesela sağ öne sinyal gönderiyorsa sağ ön sinyal lambası sabit yanarken söner, sırayla bu işler olur. sizin yaptığınız konum öğretme hayal kırıklığına uğrayacaksınız ama geçersiz boş yani. sadece modu açıyorsunuz sonuç almıyorsunuz. Araç yolda yürürken bir süre sonra sensörlerle bilgi alışverişi yaparsa değer okumaya başlar. ama sizin açtığınız mod sıfır temiz kurulum için öğrenme modu. ama bu cihaz olmadan öğretemezsiniz.

Bu da videosu. İhtiyaç olunan cihaz TPMS cihazı.
                  video, paylaşım, kameralı telefon, videofon, ücretsiz, yükleme

Bu da ürün linki 2010 Sonrası Tüm GM araçlara uygun.
                  Diğer Sensörler ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Diğer Sensörler çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
                  Son düzenleme: selcuktuncer; 26.12.2019, 08:33.

Yorum

bahsettiğiniz şey basınçların okunmasıyla ilgili, öğrenmede işlemleriniz yarım kalıyor, şimdi siz diyeceksinizki öğrenme moduna alınca durur vaziyetteyken 4 lüler amerikan park gibi sabit yanıp dıt dıt diye korna çalıyor değil mi, bu işlemin başladığını gösteriyor, ama sonuç ??? işleminiz tamamlanmıyor, öğrenme modunda harici cihazı sübap tarafına yaklaştırdığında her defasında korna çalar ve öğretilen lastiğin lambası söner, mesela sağ öne sinyal gönderiyorsa sağ ön sinyal lambası sabit yanarken söner, sırayla bu işler olur. sizin yaptığınız konum öğretme hayal kırıklığına uğrayacaksınız ama geçersiz boş yani. sadece modu açıyorsunuz sonuç almıyorsunuz. Araç yolda yürürken bir süre sonra sensörlerle bilgi alışverişi yaparsa değer okumaya başlar. ama sizin açtığınız mod sıfır temiz kurulum için öğrenme modu. ama bu cihaz olmadan öğretemezsiniz.

Bu da videosu. İhtiyaç olunan cihaz TPMS cihazı.
                    video, paylaşım, kameralı telefon, videofon, ücretsiz, yükleme

Bu da ürün linki 2010 Sonrası Tüm GM araçlara uygun.
                    https://urun.n11.com/diger-sensorler...E&gclsrc=aw.ds
                    Sanırım ufak bi yanlış anlama var.Sizin dediğiniz cihaz benim anladığım kadarıyla jant ile birlikte sensörün yeri değiştiğinde sensör hangi tarafa takıldıysa onu öğretiyor.Mesela 1.sensör sol ön-2.sensör sol arka gibi gibi. Benim anlattığımdan farkı siz cihaz ile yapıyorsunuz.Benim dediğimde hangi sensör nereye gelmiş araç kendisi öğreniyor. Konuyu açtığımda bahsettiğim buydu. Evet lastiklerin yeri değişti ama jantlar ile birlikte komple değişti. Sonrasında 4 lastikten birinin havasını indirdim,bir diğerini yükselttim ve araç göstergesinden kontrol ettim doğruydu.

Yorum

Demek ki araç kendi öğrenemediğin de bu aletle öğretmek gerekiyor diyelim.
                      Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

öğrenme modunu açtığınızda bu cihazı kullanmıyorsanız işleminiz yarım kalıyordur net. 433 mhz olan bu basınç sensörleri kendi kendine sinyal göndermeye devam ederler, değer okuyabilir doğruda gösterebilir. ama bu öğrenme modunu sıfırdan yaptığınız anlamına gelmez, konumları basınçları sıfırdan en doğru şekilde kalibre etmek istiyorsanız bu cihazla yapabilirsiniz. aksi halde mevcut ayar ve değerler üzerinden çalışmaya devam edecektir. buna ne zaman ihtiyaç duyulur, genellikle artık değer okumayı bırakır cihaz, sık sık basınç değeri kaybolur, lastik konum hatası verir, yani araçta yaptığınız öğrenme modu işin yarısıdır, araç gönderilen sinyalleri basınç değerlerini okumaya devam eder. bazende hata verir sadece.

Yorum

Ben eski 4x4 makyajlı kasa arabamın kış lastik takımı için orijinal sensör almıştım,
                          serviste takıldı , çalıştırıldı , sorun yoktu. Sonra arabayı sattım, kış takımı bende
                          kaldı, yeni araba da insignia olacağı için onda kullanırım dedim. Nitekim kullan-
                          dım, ama araba sensörleri tanımadı, yetkili servise götürdüm ,bu araba o sensör
                          leri tanımaz , öteki arabaya proğramlanmış dediler. Sensörler hala bende. Şimdi
                          soracağım şey şu, bu alet yardımı ile sensörleri arabaya tanıtabilir miyiz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post
                            Ben eski 4x4 makyajlı kasa arabamın kış lastik takımı için orijinal sensör almıştım,
                            serviste takıldı , çalıştırıldı , sorun yoktu. Sonra arabayı sattım, kış takımı bende
                            kaldı, yeni araba da insignia olacağı için onda kullanırım dedim. Nitekim kullan-
                            dım, ama araba sensörleri tanımadı, yetkili servise götürdüm ,bu araba o sensör
                            leri tanımaz , öteki arabaya proğramlanmış dediler. Sensörler hala bende. Şimdi
                            soracağım şey şu, bu alet yardımı ile sensörleri arabaya tanıtabilir miyiz?
                            Abi benim linkini attığım GM kökenli araçlar için uygun evet. eğer tpmss protokolleri destekliyor ve orjinal insignia üzerinden çıkma sensörlerse tanıtılır. öğrenme moduna alıp bu cihazla sırayla denersin abi. sensörler bozuk değil ve destekliyorsa tabi ki. eğer olmaz ise yeni kasalarda farklı tip ve protokolde sensörler kullanılıyorsa cihaz uyumsuz olabilir. ama serviste bu cihaz zaten halihazırda olması gerekiyordu.

Yorum

öğrenme modunu açtığınızda bu cihazı kullanmıyorsanız işleminiz yarım kalıyordur net. 433 mhz olan bu basınç sensörleri kendi kendine sinyal göndermeye devam ederler, değer okuyabilir doğruda gösterebilir. ama bu öğrenme modunu sıfırdan yaptığınız anlamına gelmez, konumları basınçları sıfırdan en doğru şekilde kalibre etmek istiyorsanız bu cihazla yapabilirsiniz. aksi halde mevcut ayar ve değerler üzerinden çalışmaya devam edecektir. buna ne zaman ihtiyaç duyulur, genellikle artık değer okumayı bırakır cihaz, sık sık basınç değeri kaybolur, lastik konum hatası verir, yani araçta yaptığınız öğrenme modu işin yarısıdır, araç gönderilen sinyalleri basınç değerlerini okumaya devam eder. bazende hata verir sadece.
                              Doğrudur zaten bu işlem ile ilgili iddam yok
                              Fakat 15bin km olmak üzere bu işlemi yapalı.Sadece kendim görmek istedim bi ters durum olurmu olmazmı ona göre buraya yazarım demiştim.Bi sıkıntıda yaşamadım açıkçası,o yüzden yazdım.

Yorum

İşleniyor...
                              X