Herkese merhaba aracımı yeni aldım 2015 model 1.6 sidi 170 ps otomatik 19000 km de göstergede yağ ömrü olarak %93 yazıyor ancak benden önceki sahibi en son bakımını servis dışı yaptırmış dexos uyumlu yağ koyup koymadığından şüphelendiğim için yağ bakımı yaptırmak istiyorum sanırım 5.5 lt yağ alıyor hangi marka yağı tavsiye edersiniz orjinal filtreleri alabileceğim forum sponsoru ya da benzeri bir yer var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Makyajlı kasa benzinli aracım için yağ tavsiyesi
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: enekslo28 View PostHerkese merhaba aracımı yeni aldım 2015 model 1.6 sidi 170 ps otomatik 19000 km de göstergede yağ ömrü olarak %93 yazıyor ancak benden önceki sahibi en son bakımını servis dışı yaptırmış dexos uyumlu yağ koyup koymadığından şüphelendiğim için yağ bakımı yaptırmak istiyorum sanırım 5.5 lt yağ alıyor hangi marka yağı tavsiye edersiniz orjinal filtreleri alabileceğim forum sponsoru ya da benzeri bir yer var mı?
-
Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Bende 16bin km'deyken 2015 model SIDI 170bg cosmo+stil aracımı almıştım. Aldığımdan beri iki bakım yaptırdım. Motul eco litle dexos1gen2 5,5lt kullanıyorum. Şuan 44,500km olduk. Hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Eva motors Yakup Eryılmaz'dan malzemeleri temin edebilirsiniz,varsa daha uygun yer ordan da alabilirsiniz. Telefonunu yazıyorum:0554-2869343. Motul'den son derece memnunum,yağı koyduktan sonra değişim zamanına kadar motor sessizliğini koruyor. Aldığınız araç çok keyifli,kazasız belasız sürüşler dilerim. Son olarak,filtre seti ve buji'leri kesinlikle orjinal kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle yan sanayi takılmış bir hava fitresi ile orjinal hava filtresi arasında 1,5lt yakıt tüketim farkı var. Tecrübe ettik.
Yorum
-
Özellikle yan sanayi takılmış bir hava fitresi ile orjinal hava filtresi arasında 1,5lt yakıt tüketim farkı var. Tecrübe ettik.
Bu kadar fark ediyorsa orjinali denemek lazım..alala@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Kesinlikle orjinal kullanın filtreleri,sidi motor sağlamdır ama çok hassasdır.Ustalara gerek olmadığını düşünüyorum sebebi;siz orjinal alsanız parçaları tek tek yetkili servisteki ücreti geçiyor yetkilide hep kampanya oluyor 3 yaş üstü 599 + 12 taksit gibi özelde orjinal almaya kalksanız bu fiyatı geçiyor geçerde.İllada farklı yağ kullanmak isterseniz gm dışında kesinlikle mobil 5-30 kullanmanızı tavsiye ederim.Gm yağları türkiyedeki petrol ofisi yağlarıdır için bir süre petrol ofisine yağ getirmiştik gm yağ dolumu için.Özetle yetkili servis tercih edin özellikle bu araçların buji vss hassasiyeti için.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
Orjinalden kasıt gm yazan bir hava filtresi mi? Yoksa özel servisteki usta elinde başka marka var onu kullanıyor ancak araçla birebir uyumlu ve hata felan da vermiyor..
Bu kadar fark ediyorsa orjinali denemek lazım..alala
Yorum
-
Evet kesinlikle orjinal gm olsun. Biz bi kaç arkadaşla deneyip şahit olduk. 136bg dizelde 1lt - 1,6T benzinlide 1,5lt fark oluyor.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
Yorum