Merhabalar herkese. benim sorum klima ile ilgili olacak. Klimayı kapatmama rağmen ön taraftan bir esinti geliyor. Göğüslük üzerindeki klima yerine baktığımda ordan hava geldiğini görüyorum. Tamamen fan ' ı da kapattım aynı şekilde geliyor. Derece düşükse soğuk yüksekse sıcak üflüyor. Bunun sebebini bileniniz var mıdır? Tamamen kapatılabiliyor mu? Bir iki araştırdım nemi alması için falan diye belirtmişler ama nasıl kapanacağını bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Uzun yol gittim bir dondum bir piştim bir türlü kapatamadım
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Opel insignia 1.6. cdti 2017 klima ile ilgili bir soru
Collapse
X
-
Bu çok olağan bir hal, kabinin temiz hava ile beslenmesi gerekir, aksi halde
hava (oksijen) azalacağı için uyku hali , rehavet gelir. Dışarıdan hava akışı
durdurulabilir , bununla ilgili bir tuş var , onu kapatırsınız , kesilir ,ama bu
doğru bir davranış olmaz. Soğuk-sıcak üflüyorsa klima sıcaklık ayarını
20 derece yapın , normal oda sıcaklığı budur.
-
2 şekilde bunu engellersiniz.
iç ve dış hava sirkülasyon tuşuna basarsınız. Dışardan araç içine giren hava kesilir. Bunu her defasında yapmanız gerekir. Ben alıştığım için sorun yok. Hep kapalı kullanıyorum. Önümdeki aracın yakıt kokusu v.b. almamak için. Ancak Şaman beyin dediği taze hava olayına da dikkat etmek lazım. Özellikle uzun yolda.
Bir diğer ayar aracın klima ayarlarinda nem alma özelliğini kapatmanız lazım. Ben onu da hep kapalı tutuyorum. Yerli yersiz çalışıp aracın içine sıcak hava ufluyor bazen..@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
- Beğenmeler 1
Yorum
-
bir de dikkat ettiğim şu, nem alma özelliği klima filtresinin kısa sürede bakteri üretip koku yapmasına sebep oluyor. değişim süresini de kısaltıyor.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post2 şekilde bunu engellersiniz.
iç ve dış hava sirkülasyon tuşuna basarsınız. Dışardan araç içine giren hava kesilir. Bunu her defasında yapmanız gerekir. Ben alıştığım için sorun yok. Hep kapalı kullanıyorum. Önümdeki aracın yakıt kokusu v.b. almamak için. Ancak Şaman beyin dediği taze hava olayına da dikkat etmek lazım. Özellikle uzun yolda.
Bir diğer ayar aracın klima ayarlarinda nem alma özelliğini kapatmanız lazım. Ben onu da hep kapalı tutuyorum. Yerli yersiz çalışıp aracın içine sıcak hava ufluyor bazen..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post2 şekilde bunu engellersiniz.
Bir diğer ayar aracın klima ayarlarinda nem alma özelliğini kapatmanız lazım. Ben onu da hep kapalı tutuyorum. Yerli yersiz çalışıp aracın içine sıcak hava ufluyor bazen..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View PostAyarlar-araç-klima ve hava kalitesi-oto buhar giderme. Menuler sırayla bu. Bunu araç çalışırken veya start düğmesine basip elinizi orda 5-6sn bekletince araç tam kontak açıyor, ordan yapabilirsiniz. Makyajlı kasa için bu yazdıklarım.
Yorum
Yorum