Orjinal yazı sahibi: 06sm947
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Flexride şasi, direksiyon sertleşme sorunu
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: D.m. View PostArkadaşlar herkese merhabalar
2011 model insignia 1.6t flexi araca sahibim.. Aracın direksiyon kutusundan ses gelmekteydi.. Direksiyon kutusu sökülüp, fiberleri, tamir conta takımı vs değişti.. Komple revize edildi. Ancak bu işlem sonrası aracın direksiyonu çok yumuşak oldu ve sport modda yada yüksek hızlarda sertleşmediğini farkettim. Yine spor moda aldğımız ilk anda sanki direksiyon sertleşme eğilimine giriyor ve sonrasında tekrar yumuşuyor.. Basıncı tutmuyor sanki..
Bu konu hakkında bilgisi olan, yada daha önce başına gelen arkadaşlarımız varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim.. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum..
Benim aracımda da direksiyon çok sertti kutu revize edildi şuan çok yumuşak ve sertleşmiyor. Usta ilk etapta böyle olur sonra oturur dedi.
Yorum
-
arkadaşlar henüz direksiyonu yaptırmadım, baskı balata volant triger lastikler fln, epey masraf çıkardık ondan dolayı direksiyonu erteledim.. ama daha sonradan sertleşme fln hikaye bnce.. yaklaşık 1,5-2 sene oldu yaptıralı,herhangi bir sertleşme olmadı. yaptırdığım yer garanti vermişti ama, aslı çıkmadı.. yaptırırsam yine bilgi veririm, ancak lastik yada farklı bişeden kaynaklı değil sorun. aslında yaptırmamızın sebebi mafsal sesine benzeyen bir tıkırtıydı, ozaman sertleşmede herhangi bir sorun yoktu. sonrasında oldu, şehir içinde çok yumuşak,çok rahat bi hal aldı ama hızlandıktan sonra yada uzun yolda bu yumuşaklık rahatsız edici derecede kötü. inşallah çözeriz..
Yorum
Yorum