Dostlarım selamlar. Acil gitmem gereken yer olduğunda vardığım noktada turbo devri yüzünden motoru kapatamıyorum. Bu sefer başında 1dk bekliyorum. Turbo Timer düşünüyorum. Sonuçta anahtarsız çalıştırma olduğu için araç çalışırken kumanda dan kapılar kitlenebiliyor. En azından ben işimi görürken oda zamanı gelince motoru kapatır. Bana zararı var mı,yok mu ve İzmir'de nerede yaptırabilirim,her hangi bir bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Turbo Timer
Collapse
X
-
Geçmişte Erhan taktırmıştı
zaman belirliyorsunuz belirlediğiniz zaman kadar motor rolentide çalışıyor faydalı olduğu söyleniyor ama ben 9 yıl dolu dolu kullandım ve turbo ya zarar gelmesin diye dur bir 30 sn bekleyim yapmadım buna rağmen sorun yaşamadım evet bir zamanlar bu tür yanlış kullanımlarda turbo lar zarar görmüş ama yeni nesil turolarada bu tür bir problem pek duymadım uzun süredir Octavia ve sperb kullanıyorum aynı kullanım tarzında hiç sıkıntı yaşamadım turbodan dolayı bence çokta ihtiyacınız yoksa taktırmaya gerek yok gibi
ama takdir sizin
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
- Beğenmeler 1
-
Orjinal yazı sahibi: FacomX View PostGeçmişte Erhan taktırmıştı
zaman belirliyorsunuz belirlediğiniz zaman kadar motor rolentide çalışıyor faydalı olduğu söyleniyor ama ben 9 yıl dolu dolu kullandım ve turbo ya zarar gelmesin diye dur bir 30 sn bekleyim yapmadım buna rağmen sorun yaşamadım evet bir zamanlar bu tür yanlış kullanımlarda turbo lar zarar görmüş ama yeni nesil turolarada bu tür bir problem pek duymadım uzun süredir Octavia ve sperb kullanıyorum aynı kullanım tarzında hiç sıkıntı yaşamadım turbodan dolayı bence çokta ihtiyacınız yoksa taktırmaya gerek yok gibi
ama takdir sizin
Yorum
-
bir video izlemiştim, normal kullanımlarda yeni nesil araçlarda turbo yu beklemek hurafe deniyordu.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
peki motoru kapatınca kitlediğiniz kapılarda açılırsa ne olacak? sanırım otomasyonunda kontak kapanınca kapılarda açılıyor.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Postpeki motoru kapatınca kitlediğiniz kapılarda açılırsa ne olacak? sanırım otomasyonunda kontak kapanınca kapılarda açılıyor.
Yorum
-
öyle oluyor mu ya? yani turbo aracı kapatınca çalışıyor mu bir süre? ben hiç duymadım. 1.6T lerde mi böyle ?1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Aracı kapatınca turbo devri yüksek olduğundan normal haline dönene kadar sanırım adı türbündü yada pervane,yüksek devirde yavaşlayana kadar dönüyor. Kontak kapanırsa yağsız,kontak açık ken yağlı (olması gereken) olarak normal devrine dönüyor.
Yorum
-
yani hiç sesi duymadım araçtan inince falan. herhangi bir ses gelmiyor motoru kapatınca.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Postyani hiç sesi duymadım araçtan inince falan. herhangi bir ses gelmiyor motoru kapatınca.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View PostSonuçta anahtarsız çalıştırma olduğu için araç çalışırken kumanda dan kapılar kitlenebiliyor.
İkinci bir husus turbonun 1 dakika beklenmesine
gerek yok, performans kullanımından sonra bile 30 sn yeterli.
Yorum
Yorum