Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Turbo Timer

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Turbo Timer

Dostlarım selamlar. Acil gitmem gereken yer olduğunda vardığım noktada turbo devri yüzünden motoru kapatamıyorum. Bu sefer başında 1dk bekliyorum. Turbo Timer düşünüyorum. Sonuçta anahtarsız çalıştırma olduğu için araç çalışırken kumanda dan kapılar kitlenebiliyor. En azından ben işimi görürken oda zamanı gelince motoru kapatır. Bana zararı var mı,yok mu ve İzmir'de nerede yaptırabilirim,her hangi bir bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Geçmişte Erhan taktırmıştı
    zaman belirliyorsunuz belirlediğiniz zaman kadar motor rolentide çalışıyor faydalı olduğu söyleniyor ama ben 9 yıl dolu dolu kullandım ve turbo ya zarar gelmesin diye dur bir 30 sn bekleyim yapmadım buna rağmen sorun yaşamadım evet bir zamanlar bu tür yanlış kullanımlarda turbo lar zarar görmüş ama yeni nesil turolarada bu tür bir problem pek duymadım uzun süredir Octavia ve sperb kullanıyorum aynı kullanım tarzında hiç sıkıntı yaşamadım turbodan dolayı bence çokta ihtiyacınız yoksa taktırmaya gerek yok gibi
    ama takdir sizin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Genelde bigturbo , hybrid turbo uygulamalarında yüklenen araçlarda kullanılır. Stock araca gerek yok diye düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
        Geçmişte Erhan taktırmıştı
        zaman belirliyorsunuz belirlediğiniz zaman kadar motor rolentide çalışıyor faydalı olduğu söyleniyor ama ben 9 yıl dolu dolu kullandım ve turbo ya zarar gelmesin diye dur bir 30 sn bekleyim yapmadım buna rağmen sorun yaşamadım evet bir zamanlar bu tür yanlış kullanımlarda turbo lar zarar görmüş ama yeni nesil turolarada bu tür bir problem pek duymadım uzun süredir Octavia ve sperb kullanıyorum aynı kullanım tarzında hiç sıkıntı yaşamadım turbodan dolayı bence çokta ihtiyacınız yoksa taktırmaya gerek yok gibi
        ama takdir sizin
        Teşekkür ederim abi ama kontağı kapatıp önde çalışan bişeyin sesini duyunca huzursuz oluyorum. Zararı yoksa taktırayım diyorum.

Yorum

Zararı elektriçinin yeteneği ve tecrübesi ile ilgili

Şimdiden hayırlı olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
            Zararı elektriçinin yeteneği ve tecrübesi ile ilgili

Şimdiden hayırlı olsun
            teşekkür ederim abi

Yorum

bir video izlemiştim, normal kullanımlarda yeni nesil araçlarda turbo yu beklemek hurafe deniyordu.
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

peki motoru kapatınca kitlediğiniz kapılarda açılırsa ne olacak? sanırım otomasyonunda kontak kapanınca kapılarda açılıyor.
                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
                  peki motoru kapatınca kitlediğiniz kapılarda açılırsa ne olacak? sanırım otomasyonunda kontak kapanınca kapılarda açılıyor.
                  Valla onu bilmiyorum açılır mı kapalı mı kalır ama acele ile gideceğim yere varınca birde 1dk bunu bekliyorum,o can sıkıcı. Öyle anlar oluyor 1dk kıymetli ama arabaya veriyorum 1dk. motoru kapatınca önden sesleri duyuyorum bu sefer tekrar çalıştırıp bekliyorum,arabama da kıyamıyorum kapatıp gideyim.

Yorum

öyle oluyor mu ya? yani turbo aracı kapatınca çalışıyor mu bir süre? ben hiç duymadım. 1.6T lerde mi böyle ?

Yorum

Aracı kapatınca turbo devri yüksek olduğundan normal haline dönene kadar sanırım adı türbündü yada pervane,yüksek devirde yavaşlayana kadar dönüyor. Kontak kapanırsa yağsız,kontak açık ken yağlı (olması gereken) olarak normal devrine dönüyor.

Yorum

Turbonun döndüğü devir de ciddi yüksek devir. O yüzden beklemek gerekiyor. 1.6T 136bg dizel aracı olan bi kardeşim daha var,onunla beraber taktırmayı düşünüyoruz. HKS marka bu işte iyi.

Yorum

yani hiç sesi duymadım araçtan inince falan. herhangi bir ses gelmiyor motoru kapatınca.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
                            yani hiç sesi duymadım araçtan inince falan. herhangi bir ses gelmiyor motoru kapatınca.
                            ses zaten hafif çıkıyor ama yağsız çalışıp turbo mil ve pervanesi zarar görmeye başlayınca ses bariz duyulmaya başlar. siz yine de dikkatli olun ve en azından 30sn rölantide park konumunda çalıştırın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
                              Sonuçta anahtarsız çalıştırma olduğu için araç çalışırken kumanda dan kapılar kitlenebiliyor.
                              Araç çalışırken kumandadan kapılar kilitlenmez.
                              İkinci bir husus turbonun 1 dakika beklenmesine
                              gerek yok, performans kullanımından sonra bile 30 sn yeterli.

Yorum

İşleniyor...
                              X