Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik Tavsiyesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik Tavsiyesi

Opel İnsignia aracım için yaz lastiği aramaktayım (kış lastiğine ihtiyaç olmayan Ege'deyim). Sezon da bitmişken uzuca almak istiyorum.
    Ebatlar 245/45/18. Ebat büyük olunca fiyatlar da yükseliyor malum. Michelin, Bridgestone falan düşünmüyorum. Tanesine 1000 lira çekiyorlar.
    Milestone, Kumho gibi markalar takibimde. Siz ne önerirsiniz? 350-600 lira arası f/p ürünü bir şey arıyorum.

Ben michelin, bridgestone kullandım hep. Tabi o yıl hangi ürünü yeni çıktıysa hep en yenisini aldım. Michelin cidden çok yumuşak ve bizim asfalt yapımızda çabuk tükeniyor. Bridgestone ise çok sert bu yüzden konforsuz. En son lassa almıştım. Hem fiyat olarak uygun. Hem de konforlu ve ıslak/kuru zemin tutuşu iyiydi. Tavsiye ederim. Ufak bir hatırlatma yapayım. Lastik alırken üstündeki üretim yılını kontrol edin mutlaka. En kötü 6 aylık lastik alınız. Saklama koşulları iyi değilse eski tarihli lastik tüm özelliklerini kaybediyor. Ayrıca etiketinde ses, yol tutuş, yakıt gibi özelliklerine de dikkat etmeli. Birde Continental tavsiye etmişlerdi henüz denemedim.

Yorum

Pek çok testi incelemiş biri olarak f/p lastiği arıyorsanız Sava'yı tavsiye ederim.

Yorum

10.000 kmdir Falken kullanıyorum. yerli üretim orta halli lastik. Şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
        2014 Insignia Cosmo 1.6 SIDI AT 170hp. Başkent

Yorum

aSya arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacı var.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
          2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

245 40 r19 tavsiyesi olan var mı acaba.....

Yorum

Ben kışlıklarda kumho yazlıklarda ise continentalin yan ürünü barum ve goodyear asymetric 3 kullandım. Kumholardan çok memnun kaldım ancak barumlar taban bozdu. Balans makinesinde lastik zıplama hareketi yapıyor. Ardından goodyear asymetric 3 kullandım. Memnun kaldım. Bizim ebatlarda her marka lastiğin kullanılmayacağını anladım. İyi araştırmak lazım. Falken ve dunlop fiyatları uygun. Kullanan arkadaşlar varsa ben de merak ediyorum bu lastiklerin kalitesini.Bazı markalarda titreme balans tutmama sorunları görülüyor.

Yorum

ben kumho est kullandım memnundum , arkadaşın arabasına bindim bariz konforluydu . Lastikleri değiştim ondan dedi . Eagle f1 tavsiye ederim çok konforlu ve yol tutuşu da gayet iyi dedi.

Yorum

Ben en son mevsim lastiği olarak SAVA aldım, yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Fiyat ve performans açısından memnunum. Performans kişiye göre değişebilir. Ben çok sert kullanan biri olmadığım için benim isteklerimi karşılıyor.
                  2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

Herkese teşekkür ederim. Kumho'yu daha önce Focus'ta kullanmıştım gayet memnundum ama bizim ebatlarda nasıl olur bilemedim. Onun haricinde Falken'ı epey duymaya başladım araştırayım. Michelin gibi pahalı lastiklere bakmıyorum. Kasko sigorta yeni yaptırdım. Araç 48 bin oldu 2 bin sonra 50 bin bakımı var. Frenler ötmeye başladı yüksek ihtimalle bakım da onlar değişecek. Yani bu aralar epey para harcadım bir de 5 bin lastiklere bayılmak istemiyorum. Psikolojik olarak çökertiyor.
                    Lassa ve Petlas aklımda. Özellikle fren mesafesi ve gürültüsü az olanı arıyorum.

Yorum

Falken azenis FK510 almayı düşünüyorum bende. Uzun süre araştırdım. Japon üretimi sorunsuz deniyor. Avrupa da ciddi kullanıcı kitlesi ve test videoları mevcut. Farklı dergi ve otomotiv firmalarının testlerinde mutlaka ilk 7 ye girmiş bir lastik. Porsche Macan'ın fabrika çıkış lastiği olmuş bu yıl.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gazi07 View Post
                        Falken azenis FK510 almayı düşünüyorum bende. Uzun süre araştırdım. Japon üretimi sorunsuz deniyor. Avrupa da ciddi kullanıcı kitlesi ve test videoları mevcut. Farklı dergi ve otomotiv firmalarının testlerinde mutlaka ilk 7 ye girmiş bir lastik. Porsche Macan'ın fabrika çıkış lastiği olmuş bu yıl.
                        Aynı şekilde bende düşünüyorum...245 40 r19 için 770 TL deniyor...

Yorum

4 sene önce Falken aldım , 40bin km yaptım 245*45*18 , bu sene yenileyeceğim ve tekrar Falken alacağım.
                          1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

Falken'in hangi modelini aldınız. Ben FK510 ile Ziex arasında kaldım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gazi07 View Post
                              Falken'in hangi modelini aldınız. Ben FK510 ile Ziex arasında kaldım
                              Ziex almıştım , o zamanlar o yeni çıkmıştı.
                              1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

İşleniyor...
                              X