Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlk çalışmada duman atıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İlk çalışmada duman atıyor

Araç ilk çalısmada duman atıyor yoğun ve aşırı çok kapatıp tekrar bastığımda gidiyor ama her zaman yapmıyor neden olabilir sonra hiç duman gelmiyor araç 1.6t benzin

Beyaz duman atma yağ yakıyor olduğunu gösterir. Kısa zamanda servise götürüp baktırın. En kötü ihtimaller subaplar veya piston/sekman sorunu..inşallah daha basit bir şeydir.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Araştırdım sübap çontalarından yapabilirmiş

Yorum

Araçta lpg var mı?
        @Murat

Yorum

Evet var

Yorum

Lpg kaynaklı sorun yaşıyorsunuz. Uzun vadede motora zarar veriyor. Olay bu. Çelik uçlu subap ile değişim yapmanız durumunda subaplarin ömrü daha uzayacaktır. Geçmiş olsun.
            @Murat

Yorum

Tasarruf için lpg olayını hiç anlamıyorum. Araçları mahvediyor. Arıza durumunda yakıta vereceğin parayı ustaya veriyorsun

Yorum

Aynen lethalsteel, ilk onbin km.ler kâr, sonra bi subap veya silindir arızası..edilen kârdan oraya aktarım, arıza giderilip onarım sonrası tekrar arıza yapana kadar yine kârlı kullanım. Sonra bi daha arıza veya arıza olmasını beklemeden aracı satma kararı.. çoğu lpgli araç kullanıcılarının kullanım şekli böyle maalesef..yine bizde yani insignia kullanıcılarında durum o kadar kötü değil kullanım açısından..
                @Murat

Yorum

soğuk havalarda beyaz duman normal. motor ısındıktan sonra devam ediyorsa sıkıntı.
                  1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                  2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                  3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                  4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                  5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                  6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
                    soğuk havalarda beyaz duman normal. motor ısındıktan sonra devam ediyorsa sıkıntı.
                    Katılıyorum ama ısınınca bir bakması lazım arkadaşın dumanı kesip, kesmediğine ayrıca termostat sağlam ise geriye conta kalıyor.

Yorum

Aynı sorun bende de var. Motor yapıldıktan sonra oldu. Sübap lastiği değişti, turbo revize oldu sorun çözülmedi. Araç çalışmadan beklediğinde yanma odasına yağ iniyor ve ilk çalıştırmada yakıp atıyor. Ben çözemedim sorunu.

Yorum

İşleniyor...
                      X