Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motorda rölantide ve startda titreme sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motorda rölantide ve startda titreme sorunu

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 8 ay önce 2009 dizel 2.0 CDTI olarak aranıza katıldım.

Geçen haftalara kadar aracımdan çok memnundum. Ancak son bir iki haftadır araçta, start alırken ve rölantide sarsıntılar hissediyordum. Arada bir de gaza basınca güçten düşüşler hissediyordum.

Ancak dün motordan farklı sürtünme sesleri gelmeye başlayınca da, aracı bu sabah sanayide tanıdık bir ustaya bıraktım. Daha ne olabileceği konusunda bana dönüş yapmadı. Ama motorun teklemesini görünce bir sorun olduğu konusunda hem fikir olduk malesef.

Geçen hafta köy yollarında 40-50 km yapıp bir çukura sert girmiştim. Aklımada hep acabalar, sizce sorun ciddi olabilir mi?

Biraz tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum arkadaşlar.

Teşekkürler.

Arkadaşlar bugün aracımı aldım. 4 enjektörde tamir yapıldı denildi. 2.500 liraya mal oldu. Şuan sorunum çözüldü. Usta, sebep olarak arabanın kilometresinin fazla olması ve kullanılan mazot olabileceğini söyledi. Aracı aldım alalı, motorin olarak shell v-power kullanıyorum. Ne olur olmaz diye alternatif arıyorum şimdi. Diğer markalardan hangisini tavsiye edersiniz?

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun.
      Markadan ziyade bilindik ve deposu yeni olan yerlerden yakıt almaya çalışın.
      v power zaten iyi bir yakıt.
      4-5 depoda bir wurth enjektör temizleyici kullanın.
      enjektör temizleyici sonrası boş bir yolda 5-10 km. yüksek devirde kullanın.
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
        Öncelikle geçmiş olsun.
        Markadan ziyade bilindik ve deposu yeni olan yerlerden yakıt almaya çalışın.
        v power zaten iyi bir yakıt.
        4-5 depoda bir wurth enjektör temizleyici kullanın.
        enjektör temizleyici sonrası boş bir yolda 5-10 km. yüksek devirde kullanın.
        Dostum önerilerin için teşekkürler. Bu "deposu yeni olan" yerleri araştırmak lazım. Benim için yeni bir bilgi, teşekkür ederim.

Yorum

Yeni benzinlikçi her zaman daha iyidir. Deposu daha temizdir.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Yakıt için size önerim şu;bp,shell,petrol ofisi,total,lukoil firmalarının denizde tankerlerinde çalışan biri olarak kesinlikle bp sebebi ise çoklu değişik oktanlarda farklı firmların yakıtlarını taşıyoruz dünyanın her yerine ama hiç birinde bp nin yükleme öncesi ve taşıma sırasındaki titizliği söz konusu değil tamamen işin titzliği ve kalitesinden dolayı bunu sözlüyrm diğer firmalarda kesinlikle kaliteli ama bp çok hassas 15 yıldır shell den benzin aldım bp ye geçtim son 3 yıldır gözlemlediğim için arabanın çalışması bile rahat , teknik olarak bilgiye sahip olduğumdan euro normlarını direk karşılıyorlar diğer firmalar ise yakıta inceltici bizim taşımamız esnasında yani seyirde inceltici katkı vss takviyesi yapılıyor,marker vss ama bp direk rafineriden bu şekilde yükleme yapıp hazır halde götürüyoruz.Dahada detaya inersek x markada önceki yük mazotsa tanka gerekli temizlik yapılıp üzerine benzin yükleme yapılmasına izin veriyor ama bp bu konularda titiz olur gerekli kontrolleri bizzat kendileri yapıyor.Uygun görmezlerse yükü almamıza izin vermiyor.Bu dğnyanın her yerinde böyle bizim ülkemizde dahil.

Yorum

Bugüne kadar (yolda kalma riski bile alarak) Opet ve Petrol Ofisi dışında hiçbir markanın
              yakıtını kullanmadım. Horizon Star arkadaşımızın verdiği bu bilgi çok değerli bence, bundan
              sonraki tercihlerimde bunu dikkate alacağım, paylaşım için kendisine teşekkür ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post
                Bugüne kadar (yolda kalma riski bile alarak) Opet ve Petrol Ofisi dışında hiçbir markanın
                yakıtını kullanmadım. Horizon Star arkadaşımızın verdiği bu bilgi çok değerli bence, bundan
                sonraki tercihlerimde bunu dikkate alacağım, paylaşım için kendisine teşekkür ederim.
                Başlığı açtıktan sonra sikayetvar.com'da hangi markanın yakıtı hakkında şikayet yok diye arattığımda malesef, sağlam bir firma bulamadım. Hemen hemen her firmanın yakıtı ile ilgili enjektör bozma şikayeti var. Yakıta su katan utanmaz firmalar bile varmış, bunu da bu araştırma sırasınad öğrendim. İçinden çıkması zor bir konu.

Yorum

İşleniyor...
                X