Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel Insignia Sürücü koltuk yükseltme sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Opel Insignia Sürücü koltuk yükseltme sorunu

Aracimda arasira calisan sürücü koltuk yükselme simdi tamamen durdu,
    Sorun nerede bilen varmi acaba eger motor arizali ise koltugu söküp montaji kolaymidir. Yada farkli bir problem olabilirmi dügmedeki ve motora giden soketi söktüm geri taktim herhanbir problem göremedim yada oksitlenme . Bu sorunu yasayan arkadaslar varmidir yardimlarinizi bekliyorum tesekkürler simdiden.

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Aynı sorun benim aracımda da var. (2011 model)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bülent Yüksel View Post
      Aracimda arasira calisan sürücü koltuk yükselme simdi tamamen durdu,
      Sorun nerede bilen varmi acaba eger motor arizali ise koltugu söküp montaji kolaymidir. Yada farkli bir problem olabilirmi dügmedeki ve motora giden soketi söktüm geri taktim herhanbir problem göremedim yada oksitlenme . Bu sorunu yasayan arkadaslar varmidir yardimlarinizi bekliyorum tesekkürler simdiden.
      Bu sabah 2 yukari 2 asagi yapti sevindim sonra gene gitti sorunu tam anlayamadim motordami baglantilardami, sokettemi. Siz bir cözüm bulabildinizmi ?

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

Geçmiş olsun. Kusuruma bakmayın ben neden hergün yukarı aşağı hareket ettirdiğinizi anlayamadım.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Bu sabah 2 yukari 2 asagi yapti sevindim sonra gene gitti sorunu tam anlayamadim motordami baglantilardami, sokettemi. Siz bir cözüm bulabildinizmi ?
          Benim de aynı şekilde bir süre gitti geldi, sonra tamamen çalışmaz oldu. Vakit bulup ilgilenemedim maalesef. Hala aynı şekilde.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
            Geçmiş olsun. Kusuruma bakmayın ben neden hergün yukarı aşağı hareket ettirdiğinizi anlayamadım.
            hemen hergün deniyorum calisip calismadigini ögrenmek icin bazen gelip gidiyor sorun motorda gibi gözükmüyor kablolari denedim ayrica dügmeye uzun süre basinca motor isiniyor sanki birsey sIkIyor gibi motoru cözemedim. Yoksa hergün yukari asagi hareket ettirmiyorum normalde , bozuldugundan beri böyle hergün deniyorum.

Yorum

Aylardır çalışmayan tuşlar bugün yine çalışmaya başladı !

Yorum

Bende bir sans bekliyorum bakalim..

Yorum

Soketlerde nemlenmeden kaynaklanan paslanma olabilir diyeceğim ama soketlerde bir sorun yok dediniz. Kablolarda bir problem olabilir. Ancak hareket etmediğinde motordan sıkışma sesi geliyor demişsiniz. Büyük ihtimalle motorda sorun olabilir. Teyit amaçlı hem yetkili, hem de özel servise götürüp baktırmanızı tavsiye ederim. Servis değişim önerir büyük ihtimalle, belkide bir lehimle veya 2 liralık kablo değişimi özel servis ile çözebilirsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: LethalSteel View Post
                    Soketlerde nemlenmeden kaynaklanan paslanma olabilir diyeceğim ama soketlerde bir sorun yok dediniz. Kablolarda bir problem olabilir. Ancak hareket etmediğinde motordan sıkışma sesi geliyor demişsiniz. Büyük ihtimalle motorda sorun olabilir. Teyit amaçlı hem yetkili, hem de özel servise götürüp baktırmanızı tavsiye ederim. Servis değişim önerir büyük ihtimalle, belkide bir lehimle veya 2 liralık kablo değişimi özel servis ile çözebilirsiniz.
                    Gecen gene normal calisti 30 sn kadar sonra tekrar durdu ben dügmeye basinca farlarda cok hafif kisilma oluyor ayni camlari kapatirken yada direksiyonu cevirirken oldugu gibi, yani motora elektrik gidiyor bundan eminim motordami sorun var tam cözemedim. Servise sordum sadece motorda sorun varsa degisim olursa 160 € civari eger koltuk mekaniginde sorun varsa bunu bulmalari ve tamir etmeleri 400-500€ dediler. Yeni motor 80€ cikma motor 30€ civari Bende yaza dogru koltugu söküp motoru cikartip kendim degistirmyi planliyorum. Simdilik bu paralari ödemeye pek niyetim yok. Hersey normal calisiyor gibi hic bir zorlanma sesi falan da yok dediginiz gibi bir yerlerde motorla ilgili bir oksitlenme olabilir , koltugu sökmeden anlamak zor.

Yorum

Gecen gene normal calisti 30 sn kadar sonra tekrar durdu ben dügmeye basinca farlarda cok hafif kisilma oluyor ayni camlari kapatirken yada direksiyonu cevirirken oldugu gibi, yani motora elektrik gidiyor bundan eminim motordami sorun var tam cözemedim. Servise sordum sadece motorda sorun varsa degisim olursa 160 € civari eger koltuk mekaniginde sorun varsa bunu bulmalari ve tamir etmeleri 400-500€ dediler. Yeni motor 80€ cikma motor 30€ civari Bende yaza dogru koltugu söküp motoru cikartip kendim degistirmyi planliyorum. Simdilik bu paralari ödemeye pek niyetim yok. Hersey normal calisiyor gibi hic bir zorlanma sesi falan da yok dediginiz gibi bir yerlerde motorla ilgili bir oksitlenme olabilir , koltugu sökmeden anlamak zor.
                      Evet görmeden birşey söylemek zor. Benim önceki aracımda (insignia değildi) tavan lambası bi çalışıp bir sönüyordu. Komple değişmeyi dahi göze almıştım. Elektrikçi ustama götürdüğümde soketteki oksitlenmeden kaynaklı temassızlık gördük. Biraz zımpara, biraz lehimle işi çözmüştük. Soketlerin mutlaka metal bağlantılarını ve kabloları mutlaka gözle kontrol etmek lazım. Umarım sıkıntısız bir şekilde sorununuza çözüm bulabilirsiniz

Yorum

ışıkların kısılması motorun zorlanarak yüksek amper çektiğinin göstergesi aslında. ama elektrik hattı ve hareket raylarını (dişli saplama) kontrol etmekte fayda var. diş sıyırmasını da atlamamak lazım. ama bence motordan.
                        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Hocam benim o günden beri sorunsuz çalışıyor.

Yorum

İşleniyor...
                          X