Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Orta Konsol Trim Sesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Orta Konsol Trim Sesi

Merhaba arkadaşlar, 2012 model aracımda özellikle sicak havalarda vites ve kolçagin olduğu orta bölümden gıcırtı sesleri geliyor. Aracında bu sorunu yaşayan oldu mu? Çözüm için yardımcı olursanız çok sevinirim. Küçükçekmecedeym işin ehli bir usta olursa onun yanına da gidebilirim.

bu araçlardaki genel bir problem. aslında malzeme çeşidiyle ilgili. plastik plastiğe sürtüyor, plastik malzeme ve tırnaklar çıtırdıyor, ses çıkarıyor, çözümü komple o bölgeleri sökmek, her bir parçayı kumaş kaliteli bant ile montaj yerine sürtmeyecek ve tırnaklara mani olmayacak şekilde bantlamak. büyük oranda düşürecektir sesi. ben malzemeyi aldım, kumaş ısıya dayanıklı bant diye aratırsanız bulursunuz nette. ya da çift taraflı bantta işinizi görür. trim sökmekte korkusuz ve becerikli kişiler zamanıda varsa yapabilir. üşenmeyip uygun bir zamanda yapacağım ama ne zaman bakalım.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Uygulama sırasında, benim gibi trim işlerine cesaret edemeyenler için video/foto çekebilirseniz inan çok faydalı olur.

Yorum

yaparsam tabiiki video olmasada resimlerim. trim sökmek için 20 tl ye satılan takımlardan almak yeter. kaba davranmadan her trim sökülebiliyor. tırnakları kırmamak gerek sadece. sonra el alışıyor zaten. inşallah izne çıktığım bir zamanda deneyeceğim işlemleri.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Zamanında 2012 1.4t aracımda güzel güneşli bir günde arka kalorifer üfleme yerinden başlayarak öne doğru vites koluna kadar söke söke gelmiştim acele etmeden..bu ses plastiklerin birbirine geçtiği yerlerden geliyor. Esnemede sürterek gıcırtı yapıyor. Silikon sprey işe yaramıyor. Sarı bulaşık süngerinden bolca yanıma almıştım. Makas ve çift taraflı bant da lazım. Süngeri minik minik keserek çift taraflı bant yapıştırdım ve plastiklerin birbirine geçtiği yerlere araya sıkıştırdım ve bu şekilde tüm geçme yerlerine uyguladım. Sabırlı olmak ve acele etmemek lazım. Parçaları aynen geri taktığımda araçta inanılmaz fark olmuştu. Çok sessizlesmisti araç. Şu anki aracımda da viraj dönüşlerinde esnemeden kaynaklı yine hafif de olsa ses geliyor. Henüz rahatsız edici boyutlarda olmadığından bi şey yapmadım. İnşallah da artmaz ses.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
          X