Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aküm bitti

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aküm bitti

Merhaba arkadaşlar , 2 gün önce aracımı sabah çalıştırmak istediğimde zorlandı ve çalışmadı bende iterek çalıştırmak zorunda kaldım aküm 6 yılın biraz üzerinde ve ilk aküsü ve sanırım artık ömrünü doldurdu. Araba çalıştıktan sonra bir müddet gidiyorum yarım saat kadar motoru kapatıp çalıştırdığımda çalışıyor sorun yok fakat bir gün sonra çalışmıyor. Merak ettiğim bir şey var araba çalışırken şarj voltajı 17 volt civarında geziyor normal midir 2 litre motor için.

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Merhaba
    Akünün ömrünü doldurmuş olması muhtemel fakat akünün şarj voltajı 14.5 V civarında olması gerekir ölçüm yaptığınız ölçü aletinin doğruluğunu mutlaka test edin derim. Eğerki doğru ölçtüğünü anlaşılır ise servise gitmeniz gerekir şarj devresinde sorun olabilir.
    1.6 SIDI

Yorum

Hiç uğraşmayın, akü ömrünü doldurmuş. aynı amper gücünde kaliteli bir akü alıp takın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersinnisre View Post
        Merhaba
        Akünün ömrünü doldurmuş olması muhtemel fakat akünün şarj voltajı 14.5 V civarında olması gerekir ölçüm yaptığınız ölçü aletinin doğruluğunu mutlaka test edin derim. Eğerki doğru ölçtüğünü anlaşılır ise servise gitmeniz gerekir şarj devresinde sorun olabilir.
        ölcüm cihazini kontrol etmem lazim bazen yanlis ölcüm yapiyordu hatirladigim kadari ile. Ayrica dün aküyü sarj ettim nasil olduysa yarim saatte doldu buda akünün öldügüne isaret sabah calistirdim calismadi gene. Akü kesin ölmüs gördügüm kadari ile bugün siparis verecegim ojinali 75 amperdi ayni ölcülerde varta buldum 85 amper silver diye bir versiyonu onu almaya karar verdim.

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

Aküyü 85 amperlik ayni ölcülerde Varta silver ile degistirdim biraz tuzlu oldu ama yapacak birsey yok .Sarj dinamosunu ölctüm 14,9 cikti benim kendi ölcü cihazimin pili bitiyormus yanlis ölcmüs. Sanirim hersey normale döndü.

Yorum

Geçmiş olsun, parayla olacak işe hiç kafa yormam şahsen

Yorum

Aynen , bir kac test yaptim akünün bittiginden emin oldum bütcemin yettigince iyisini aldim 3 yilda garantisi var. Yorumlariniz icin tesekkür ederim.

Yorum

Kaça maloldu yeni akünüz? Güle güle kullanın.
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Sanırım bu kış da benim değiştirmem gerekecek. 95 amper Varta start-stop akünün fiyatları fena durumda

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Start stop başa bela valla. Acaba akü farkını karşılayacak kadar tasarrufta etkili mi Benim araçta start stop yok o yüzden normal varta akü taktım 2 ay önce 420 TL
                    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drdilmen View Post
                      Start stop başa bela valla. Acaba akü farkını karşılayacak kadar tasarrufta etkili mi
                      Bunu sınamanın kolay bir yolu var Cem Bey kardeşim. Benim yakıt sarfiyatı tamamen şehir içi 7,2 lt/100 km, sizin sarfiyat
                      da buna yakınsa hiç yararı yok demektir

Yorum

Start stop başa bela valla. Acaba akü farkını karşılayacak kadar tasarrufta etkili mi Benim araçta start stop yok o yüzden normal varta akü taktım 2 ay önce 420 TL
                        Arabaya bindiğim gibi ECO düğmesine basar auto-stop sistemini kapatırım. Servis menüsünde bunun varsayılan ayarı kapalı yapılabilse onu da yaparım. İşte o zaman normal akü alabilirdim

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Bunu sınamanın kolay bir yolu var Cem Bey kardeşim. Benim yakıt sarfiyatı tamamen şehir içi 7,2 lt/100 km, sizin sarfiyat
                          da buna yakınsa hiç yararı yok demektir
                          Abi sizin şehir içi şartları ile bizim Çankırı sanırım tutmaz. Zira ev hastane arası 1500 mt. Araç kesinlikle ısınmıyor yazın bile. 3 yerde ışık bekliyorum. O yüzden 8-8.5 civarı sanırım. Sırf şehir içi hiç ölçmedim ama.
                          Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Abi sizin şehir içi şartları ile bizim Çankırı sanırım tutmaz. Zira ev hastane arası
                            1500 mt. Araç kesinlikle ısınmıyor yazın bile. 3 yerde ışık bekliyorum. O yüzden
                            8-8.5 civarı sanırım. Sırf şehir içi hiç ölçmedim ama.
                            Ohooo, o zaman az bile yakıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
                              Kaça maloldu yeni akünüz? Güle güle kullanın.
                              154 € , 990 Lira tuttu fakat internetten alırsanız 96 € ancak bazen eski akü gönderebiliyorlar bende uğraşma riskine girmedin bayiden aldım. 3 yıl garantili bu yılın ürünü.

Yorum

İşleniyor...
                              X