Merhaba arkadaşlar , 2 gün önce aracımı sabah çalıştırmak istediğimde zorlandı ve çalışmadı bende iterek çalıştırmak zorunda kaldım aküm 6 yılın biraz üzerinde ve ilk aküsü ve sanırım artık ömrünü doldurdu. Araba çalıştıktan sonra bir müddet gidiyorum yarım saat kadar motoru kapatıp çalıştırdığımda çalışıyor sorun yok fakat bir gün sonra çalışmıyor. Merak ettiğim bir şey var araba çalışırken şarj voltajı 17 volt civarında geziyor normal midir 2 litre motor için.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Aküm bitti
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: ersinnisre View PostMerhaba
Akünün ömrünü doldurmuş olması muhtemel fakat akünün şarj voltajı 14.5 V civarında olması gerekir ölçüm yaptığınız ölçü aletinin doğruluğunu mutlaka test edin derim. Eğerki doğru ölçtüğünü anlaşılır ise servise gitmeniz gerekir şarj devresinde sorun olabilir.
Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900
Yorum
-
Aküyü 85 amperlik ayni ölcülerde Varta silver ile degistirdim biraz tuzlu oldu ama yapacak birsey yok .Sarj dinamosunu ölctüm 14,9 cikti benim kendi ölcü cihazimin pili bitiyormus yanlis ölcmüs. Sanirim hersey normale döndü.
Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: drdilmen View PostStart stop başa bela valla. Acaba akü farkını karşılayacak kadar tasarrufta etkili mi Benim araçta start stop yok o yüzden normal varta akü taktım 2 ay önce 420 TL
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post
Bunu sınamanın kolay bir yolu var Cem Bey kardeşim. Benim yakıt sarfiyatı tamamen şehir içi 7,2 lt/100 km, sizin sarfiyat
da buna yakınsa hiç yararı yok demektirMondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: drdilmen View Post
Abi sizin şehir içi şartları ile bizim Çankırı sanırım tutmaz. Zira ev hastane arası
1500 mt. Araç kesinlikle ısınmıyor yazın bile. 3 yerde ışık bekliyorum. O yüzden
8-8.5 civarı sanırım. Sırf şehir içi hiç ölçmedim ama.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View PostKaça maloldu yeni akünüz? Güle güle kullanın.
Yorum
Yorum