Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.6 CDTi bakım ile ilgili bazı sorular

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 1.6 CDTi bakım ile ilgili bazı sorular

Merhaba,

Opel Insignia 2017 1.6 CDTI kullanıcısıyım. Daha yeni aldım arabayı ve ilk arabam. Arabalar konusunda pek birşey bilmiyorum anlayacağınız.
    Araç 58 binde. Expertize soktuğumda balataların bitmek üzere olduğunu en hızlı şekilde değiştirmem gerektiğini söyledi. Ayrıca arabada yağ değişim uyarısı vermekte.
    Bu sebeple araca hem bakım hem fren bileti değişimi yaptırmaya karar verdim. Astra kullanıcısı arkadaşımla konuştum ustası olduğunu isterse fiyat alabileceğimi söyledi.
    Ustayla konuştuğunda 1100 lira gibi bir fiyat çıkardı. Ama malzeme olarak ne kullanacağını bilmediğimden dolayı malzemeleri kendim almamın daha doğru olacağını düşündüm ve başladım araştırmaya.
    Bu siteye de bu vesile ile ulaştım ve sizlere sorayım dedim. Sorularımı aşağıda yazıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

1-) 1100 lira bakım ve fren balataları için uygun mudur?
    2-) Yağ olarak ne kullanmam gerekli? Kendim alırsam neyi önerirsiniz? Liqui Moly Special Tec Dx1 5W30 Dexos1 Gen2 Opel Motor Yağı 5Lt diyenler olmuş bu seçenek mantıklı mıdır? Dizel ile benzinli arasında bir fark var mıdır? 1.6 CDTi motor için kaç litre yağ almam gerekmektedir?
    3-) Fren balatası olarak ne kullanmaktasınız? Hangi markayı önerirsiniz?
    4-) Design paketi mevcut , arka koltukta güneşlik var. Yukarıya takılan plastik aksam kırılmış sanırım. Gideceğim yerde bunu yaparlar mı? Tahmini ne kadar tutar?

Tekrardan teşekkürler.
    iyi günler

Hoşgeldiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hoş geldiniz.

Kendinize ait bir tanışma konusu açarsanız daha hoş olur. Sonra zaten bilgi derya deniz

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Hoşbuldum. Teşekkürler karşılamanız için. Haklısınız biraz kabalık olmuş benim yaptığım. Bakıma yakından gideceğimden ve ilk arabam olduğundan biraz heyecanlı davrandım sanırım. Tanışma forumuna açtım başlık.

Yorum

Aramızawelcome

Aracınız hayırlı olsun. Öncelikle şunu belirteyim, aracınız çok genç,siz de öyle.Bu arabayı üç beş kuruş fazla
          işçilik alacaklar diye özel servise götürmek doğru değil. Orijinal parça kullanılırsa fiyat zaten aynı,ayrıca bir
          araba sadece yağ bakımı ile yürümez, 15-30-45-60-75 bin bakımları sırasında başka bir sürü ekipman ve
          parça gözden geçirilir, gerekli ise sizin de onayınız alınarak değiştirilir. Hava filtre,yağ filtre,polen filtre deği-
          şimleri yanı sıra daha bir sürü nokta kontroller, bakımlar yapılır.60 bin km bakımına az kalmış zaten. Siz
          beni dinleyin, arabanızı özel servise değil yetkili bir servise götürüp bakımını yaptırın.

Yetkili servis bakımlı araç gün gelip arabayı satmaya kalktığınızda size kolaylık sağlar.
          Örneğin ben garantisi bittikten sonra yetkili servise hiç uğramamış, dolayısıyla 'servis geçmişi meçhul'
          bir arabaya beş kuruş verip almam.Ayrıca bütün bakımları yetkili serviste yapılmış bir aracın gün gelip
          ihtiyaç duyulduğunda 'sadık müşteri' indirimine muhatap olması büyük ihtimaldir.

Peryodik bakım aralıkları 15 bin km, yani ortalama bir sürücü için yılda bir kez bakım söz konusudur,zurnada
          peşrev aranmaz misali yılda bir sefer arabaya yapacağımız masraf için cimri, ketum davranmaya değmez.

Ayrıca , her markanın uzman doktoru vardır, bu adamlar Opel'i en iyi tanıyan, eğitimli, tecrübeli
          teknisyen ve ustalar barındırırlar. Sanayide her markadan anlayan özel servislerdeki ustalara benzemezler.
          Sonuç olarak araba sizin, tabii ki karar da sizin,ama ben yetkili servisi her zaman tercih ve tavsiye ederim.

Yorum

Öncelikli hayırlı olsun ve hoş geldiniz.
            60.000 Ana bakım ve ortalama 1400₺
            balata 600₺ civarı, zannımca devirdaim vs kayış değişimi de olması lazım. Yetkili servis 2500-3000₺ arası bir tutar...
            Ne kullandığını bilmediğiniz bir yere gitmektense yetkili servis herzaman iyidir. Bakım kampanyaları var bence bir teklif alın, orjinal parçadan vaz geçmeyin...

Yorum

İşleniyor...
            X