Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anahtarsız giriş!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Anahtarsız giriş!

Arkadaşlar merhaba,

2017 insignia gs enjoy donanım araçta aracın kapı kolundaki düğmeye basmadan kapıları açamıyorum.
    Yanlış hatırlamyorsam eski makyajlı kasada bu düğmeye basmadan araca yaklaşınca kapılar açılıyordu.
    Bunun bir ayarı varsa yardımcı olur musunuz?
    Şimdiden teşekkürler.

Kapı üzerindeki tuşa basmak zorundasınız makyajlı kasadada durum bu şekilde.Aktifleştireceğiniz bir özellik yok malesef sadece pasif kilitleme özelliği var buda sizin tuşa veya kumandaya basmadan belli bir sn içinde otomatik olarak kilitler yani uzaklaşma veya yakınlaşmayla alakalı bir durum değil.Bildiğiniz otomatik kilitleme.Kilit ayarlarıyla oynaya bilirsiniz şöför kapısı önce açılsın diğerleri açılmasın,oto kilitleme,kumandadan açıp herhangi bir kapıyı açmazsanız oto kilitleme gibi seçenekler mevcut.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Horizon star View Post
      Kapı üzerindeki tuşa basmak zorundasınız makyajlı kasadada durum bu şekilde.Aktifleştireceğiniz bir özellik yok malesef sadece pasif kilitleme özelliği var buda sizin tuşa veya kumandaya basmadan belli bir sn içinde otomatik olarak kilitler yani uzaklaşma veya yakınlaşmayla alakalı bir durum değil.Bildiğiniz otomatik kilitleme.Kilit ayarlarıyla oynaya bilirsiniz şöför kapısı önce açılsın diğerleri açılmasın,oto kilitleme,kumandadan açıp herhangi bir kapıyı açmazsanız oto kilitleme gibi seçenekler mevcut.
      Teşekkürler,
      Benim aklımda araca yaklaşınca açılıyor diye kalmış, o düğmeye her seferinde basmaktan hiç haz almıyorum

Yorum

Sadece pasif kilitleme özelliği var buda sizin tuşa veya kumandaya
        basmadan belli bir sn içinde otomatik olarak kilitler yani uzaklaşma veya yakınlaşmayla alakalı bir durum
        Araç kumandası belli bir uzaklıktan itibaren (örneğin 7-8 metre) araç ile iletişim kurar, pasif kilitleme stop
        edilip araçtan inilmesi ve algılama mesafesi dışına çıkılması ile kapıları kilitler. Kumanda araçta ise hiçbir
        zaman çalışmaz, yani pasif kilitleme gerçekleşmez. Aslında bu son söylediğimin istisnaları olabiliyor, örneğin
        el çantamı arka koltuğa bırakıp (anahtar içindeydi) kapıyı kapatıp biraz uzaklaştım, araç kendisini kilitledi.Oysa
        içeride anahtar varken bunu yapmaması gerekir, ne kadar uğraştıysam kapıları açamadım. Aradan birkaç dakika
        geçtikten sonra tekrar denedim kapılar açıldı şükür.

Yakın çevrede harici güçlü sinyal varsa, anahtar ile araç arasındaki bağlantıyı koparabiliyor, anahtar bir süre
        bağlantı kuramıyor, etken sebep ortadan kalkınca normal davranışına geri dönüyor. Araçların bu özelliğini
        bilen kurnazlar sinyal karıştırıcı kullanıp uzaktan kumandaları körleştiriyorlar. Siz kapıyı kilitledim zannediyorsunuz,
        ama aslında kapılar açık kalıyor ve adam siz gittikten sonra rahatça arabaya girip işini görebiliyor. İşte bu yüzden
        ister kumanda ile olsun, ister pasif kilitleme ile olsun araç kapılarının kilitli olduğundan emin olmadan aracın başından
        ayrılmayın arkadaşlar.

Yorum

Şaman hocam insignia larda malesef uzaklık sensörü mevcut değil yani siz araçtan çkın ve dibinde bekleyin yinede kilitler süre ile çalışır.Anahtarı arka koltukta algılamaması enteresan olmuş benim hanım çantada bırakır anahtarı ben yokken,çantada hep arkaya koltukta kalır öyle birşey yaşamadık pille ilgili bir durum sanırım sizinki.

Yorum

Şöyle bir enteresanlık yaşadım 1.ncisi arabanın içinde anahtar 7 8 saat kaldı evin garajında iken bu durumda sürekli iletişim halinde olduğunda aküyü bitirmiştir bunu yetkili servisten öğrendim bu tip bir sıkıntı mevcut bir diğeri ise anahtarın pilini değiştirdim servisler bilmyor direk değiştirin birşey olmaz dedi sonra arbaya sabah binerken alarma geçti susturamadım araştırdım kullanma kılavuzunda var eğer pil değişimi yapılırsa kalibrasyon gerekiyormş kapıya anahtarı takmak çevirmek vss servisde bilmiyrmuş anahtarla ilgili böyle maceralar yaşadım bu araçta.

Yorum

Opelde anahtarsız giriş sisteminin daha yol alması gerekiyor demekki
              Yalnız araçta uzaklık sensörü olup olmadığından benim ciddii şüphem var.
              Aracın çevresinde anahtar kimin üzerindeyse sadece o kapıyı açabiliyor. Anahtar cebimdeyken aracın yanına aynı anda eşimle yaklaştığımızda ben açmadan o hiç bir kapıyı açamıyor. İster şoför kapısı olsun ister arka kapı olsun anahtar kimin üzerindeyse onun dokunduğu kapı açılırken aracın diğer tarafındaki açamıyor.

Yorum

araçta mesafe sensörü var beyler,

ama bizim arzu ettiğimiz şekilde çalışmıyor

yani programlaması o şekilde olsa uzaklaşınca kitler. ama yazılımı o amaçla programlanmamış.

mesafe sensörü hatta çok hassas çalışıyor, anahtarınızı bagajınıza koyun ve kapatın bagajı. şak diye kapılar ve bagaj kitleniyor. ben ulan böyle bir hatayı nasıl yaparım kaldım 5. katta kapalı otoparkta diye sağı solu aramaya çalışırken 15 dak sonra anladımki, şoför kapısı hariç bütün kapı ve bagajı kitlemiş.

şükür duasının ardından arabama oturup derin bir oh çektim anahtarı bagajda unutrsak kapıları kitliyor bagajı kitliyor, şoför kapısı hariç. ama araç içindeyse hiç biryeri kitlemiyor, araç içinde unutma uyarısını da açık bırakıyorum, korna çalıyor.
                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Şaman hocam insignia larda malesef uzaklık sensörü mevcut değil yani siz araçtan çıkın ve dibinde bekleyin yine de kilitler süre ile çalışır.
                  Sizin aracınızı bilmiyorum, ama benim kullandığım yedi insigniada
                  pasif kilitleme sistemi yukarıda anlattığım şekilde çalışıyordu. Konu ile
                  ilgili kısa bir video çekip paylaşsam iyi olacak galiba

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
                    araçta mesafe sensörü var beyler,

ama bizim arzu ettiğimiz şekilde çalışmıyor

yani programlaması o şekilde olsa uzaklaşınca kitler. ama yazılımı o amaçla programlanmamış.

mesafe sensörü hatta çok hassas çalışıyor, anahtarınızı bagajınıza koyun ve kapatın bagajı. şak diye kapılar ve bagaj kitleniyor. ben ulan böyle bir hatayı nasıl yaparım kaldım 5. katta kapalı otoparkta diye sağı solu aramaya çalışırken 15 dak sonra anladımki, şoför kapısı hariç bütün kapı ve bagajı kitlemiş.

şükür duasının ardından arabama oturup derin bir oh çektim anahtarı bagajda unutrsak kapıları kitliyor bagajı kitliyor, şoför kapısı hariç. ama araç içindeyse hiç biryeri kitlemiyor, araç içinde unutma uyarısını da açık bırakıyorum, korna çalıyor.
                    Evet, ben sensörden bir haberdim ama yukarıda bahsettiğim gibi anahtar kimin üzerindeyse ve anahtar olan hangi kapıya yönelmişse sadece o kapıya dokununca kilitler açılıyor. ben ön kapıya müdahalede bulunmadan yanında dursam bile arka kapıyı açmaya çalışan maalesef açamıyor.

Kısaca sensör var ama sizin dediğimin gibi bizim istediğimiz gibi çalışmıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Şaman Bey yanıtlar için teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Hocam size zahmet insignia a makyajlı kasada video çekermisiniz pasif kilitleme modunda araçta uzaklaşmadan anahtarı üstüne koyun tavan vss gibi kilitlemiyorsa benim araçta sıkıntı var ona göre servise gidecem.Pasif kilitleme modunuz kilit+korna da olsun eğer kilitleme yapmıyorsa anahtar kendisine yakın diye benim araçda sorun var demektir ona göre servis yollarına düşelim.

Yorum

Hocam size zahmet insignia a makyajlı kasada video çekermisiniz pasif kilitleme modunda araçta uzaklaşmadan anahtarı üstüne koyun tavan vss gibi kilitlemiyorsa benim araçta sıkıntı var ona göre servise gidecem.Pasif kilitleme modunuz kilit+korna da olsun eğer kilitleme yapmıyorsa anahtar kendisine yakın diye benim araçda sorun var demektir ona göre servis yollarına düşelim.
                          Maalesef bende makyajlı A kasa araba yok, yeni kasa ekselans ile çekeceğim,
                          ama mantık aynı mantık, sistem aynı şekilde çalışıyor. Belki Selçuk Bey kardeş
                          çekebilir.

Yorum

Selçuk beyden rica edelim o zaman.Pasif kilitleme modunda iken aracdan çıkıp aracın kaputuna veya tavanına anahtarı bıraksın 15 sn sonra eğer kilitlemezse araç benim araçta sorun var demektir.Hocam mantık önemli değilde mevcut sistem önemli 2015 den beri araç bende uzaklaşmadan da yanında ikende kilitliyor 15 sn sonra sizde 6 tane kullandım deyince ondan danışmak istedim size.

Yorum

Selçuk beyden rica edelim o zaman.Pasif kilitleme modunda iken aracdan çıkıp aracın kaputuna veya tavanına anahtarı bıraksın 15 sn sonra eğer kilitlemezse araç benim araçta sorun var demektir.Hocam mantık önemli değilde mevcut sistem önemli 2015 den beri araç bende uzaklaşmadan da yanında ikende kilitliyor 15 sn sonra sizde 6 tane kullandım deyince ondan danışmak istedim size.
                              tamam bugun denerim tabiiki, ama araç içinden çıkıp kapıyı kapattıktan sonra kapı kitleniyor, uzaklaşmaya gerek yok. yani aracın içinden anahtar çıkar çıkmaz devreye giriyor sistem.
                              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

İşleniyor...
                              X