Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Akü

Arkadaşlar hafta sonu bayram tatili dönüşü yani yaklaşık 2000 km yol yaptıktan sonra eve yakın bir yerde durdum 5 dakika sonra araç çalışmadı. Sadece TIK TIK. Gösterge paneli çalışıyor ancak marş basmıyor. Tabi aküden olduğu aklıma geldi hemen takviye ile çalıştırdım. Sonra gittim tekrar stop ettim bu defa 3-4 kez denememe rağmen çalıştı. Aküyü ölçtürdüm değerler normal dedi eleman ama genelde öyle oluyor zaten.
    Akü dışında da aklıma bişey gelmedi. 2 gündür arabaya binmiyorum. Kimisi kızdırma bujisi falan dedi ama sıcak motorda pek mantıklı gelmedi bana. Akü böyle uzun yoldan sonra aniden biter mi acaba. Tabi bu arada akü 5 yıla yakın orjinal aküsü.
    Soracağım bir şey de bizim aküler öyle özellikli bir akü değil dimi alçak tip falan . Normalk 75 A bir akü uyumludur sanırım. Neden bunları spruyorum Çankırıdayım malum bura servis falan hak getire mecburen kendim alıp taktıracağım.
    Araç 2015 CDTI Cosmo bu arada.
    Teşekkürler...
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Geçmiş olsun hocam. Akü 5 seneyi doldurmuşsa değiştirmekte yarar var, malum araçlarımız elektronik. 75 amperlikler oluyordu diye biliyorum, sadece muhafazası biraz havada kalıyor. Aküyü değiştirince de yaparsa şarj dinamosuna yoğunlaşmak lazım.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip View Post
      Geçmiş olsun hocam. Akü 5 seneyi doldurmuşsa değiştirmekte yarar var, malum araçlarımız elektronik. 75 amperlikler oluyordu diye biliyorum, sadece muhafazası biraz havada kalıyor. Aküyü değiştirince de yaparsa şarj dinamosuna yoğunlaşmak lazım.
      çok teşekkür ediyorum

Yorum

Merhabalar Cem Bey kardeşim

Akü ömrünü doldurmuş, uğraştırma garibanı, yeni akü alalım.
        Bu arada bir şey hatırlatmak istiyorum, üç beş kuruştan kaçıp
        piyasa işi bir akü almayın, şasi numarasını bana bildirin, Opel
        Ekcan'dan orjinal akü alıp size kargo yaptırayım isterseniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

İzmit ekcan mı hocam . Baya küçülttü o da mağazayı şimdi de kiralık yazmış kapatıyor mu acaba ?

Yorum

Hayır, hayır kapatma diye bir şey yok, sektördeki krizi zararsız atlatabilmek adına alternatif hazırlıyorlar.

Yorum

Naçizane düşüncem yerli malı isim yapmış akülerin gayet kaliteli olduğu. Önceki aracımda mutlu veya inci almıştım, tam hatırlamıyorum, gayet memnun kaldım.
              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Abi biraz önce arabayı takrar çalıştırmayı denedim hiç tık yok. Artık akü olduğu kesinleşti ben de sevindim açıkçası. Abi iki güne yola çıkmam gerekiyor o yüzden varta taktırayım dedim ne yapayım. Buradan direk alabileceğim en iyi akü de o görünüyor. Yoksa dediğin çok mantıklı. Teklifin için de ayrıca teşekkür ediyorum. Her zamanki gibi yine abiliğini yaptın.

Yorum

Araçta auto-start-stop varsa buna uyumlu akü almak gerek. Onlar da 75 amper değil 95 amper ve Varta'da fiyat 1000 liranın üzerinde malesef.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
                    Araçta auto-start-stop varsa buna uyumlu akü almak gerek. Onlar da 75 amper değil 95 amper ve Varta'da fiyat 1000 liranın üzerinde malesef.
                    Valla bizim ustalar Engine Start butonunu start stop sandıkları için baya bir cebelleştik anlatana kadar. Bu akü olmaz da olmaz. Yav benim araçta start stop yok diyorum. Kırmızı durunca durmuyor motor diyorum yok Olmasa bu düğme olmaz hocam diyor da başka bişey demiyor keratalar. En son tama kardeşim takın dedim.
                    Start stop yok o yüzden fiyat varta 75 için 400 civarı oldu.

Yorum

İşleniyor...
                    X