Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Normal farı bi-xenon far ile değiştirmek

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Normal farı bi-xenon far ile değiştirmek

Herkeze merhabalar;

Foruma yeni katıldım konu başlığım yanlış yerdeyse kusura bakmayın lütfen.

Benim aracım 2013 model makyajlı kasa 2.0 cdti edition elangance modelidir. Aracımın farları mercekli fakat xenon değildir. Ayrıca üst kısımda led de bulunmamaktadır. Biraz araştırdım orjinal bi xenon komple far almak istedim hem uyum sağlamaz çalışmaz dediler hemde bana maliyetli geldi açıkcası (sahibindende dolu bixenon farlar 4000₺ civarındadır.

Sizlerden istediğim destek şudur şuan üzerindeki farın üst kısımda yer alan L şeklindeni sarı ampul olan kısıma led işlemi yapılabilir mi eğer aranızda yaptıran varsa telefon numarası paylaşmasını rica ederim. Ayrıca yaptıran yoksa araca orjinal bi-xenon yeni far alsam taktırabileceğim montaj yerleri varmıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 3 photos.

Benim bildiğim xenon far taktırırsanız muayeneden geçebilmesi için far yıkama da taktırmanız gerekir. Belki de tamponu değişmeniz gerekir. Yani anası danasını geçer.

Yorum

Ben üst kısımdaki sarı olan L şeklindeki day light kısmını kendim Led yaptım fakat teferruatlı bir iş. 1yıla yakındır sorunsuz kullanıyorum
      1. kaliteli soğutması iyi bir power led almanız lazım çünkü power ledler 130 derecelere kadar ısınmakta.
      2. sanırım soketler T20 7443 soket çift duylu düşük ve yüksek aydınlatmalı,farlar açılınca otomatik olarak ışık şiddeti düşüyor.
      3. Buna uygun çift çıkışlı direnç almanız lazım 25 watt ve 5 watt
      4.alacagınız led te radio interference koruma olmalı . bu ledler içerlerindeki voltaj regilatörü devre nedeni ile FM radyo frekansına karışmakta radyo dinlemenizi engelliyor ama ben uygun olanı buldum sorun kalmadı.
      5.alacağınız led fiyatı çifti 12 euro küsür civarı.
      6.Montajı kendim yaptım orjinal bez elektrik bantı ile bantladım orjinal gibi oldu
      link

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

İşleniyor...
      X