Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cik cik öten balata sesi...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Cik cik öten balata sesi...

Arkadaşlar merhaba,

6 ay kadar önce serviste arka balatalar orijinali ile değişti. Ancak aracı ben kullanmadığım için eşim sürekli söylese de İstanbul gürültüsünde pek duyamamıştım ta ki tatile sessiz bir yere gidene kadar. Aracın arkasından araç hareket ederken cik cik balatalara sürtme sesi geliyor. Balatalar değiştiği günden beri bu ses var diyor eşim. Sesi gidermek için servise gitmeye üşendim açıkçası, balata temizleme spreyi ile temizlesem ses gider mi ya da ses farklı bir sorundan olabilir mi, ne önerirsiniz.

Balata temizleyici olarak 404 markası var mesela bunu önerir misiniz.

Balatalarla birlikte diskleri değiştirmediyseniz ondan da yapabilir. Diskleri taşlatmak çözüm olabilir
    34HZD10

Yorum

Sesin şekline göre bir kaç sebebi olabiliyor(Balatalarda sıkıntı olmadığı, orjinal olduğu göz önüne alındığında):
      -Diskler önceki balatalar sebebi ile yol oluşturduğundan dolayı frene bastığında ses olabiliyor. Sürekli ıslık sesi gibidir. Çözümü: Yeterli kalınlık varsa diskleri hafifçe tornalatıp düzleştirmek.
      -Diskler sıcakken araç yıkandığında ani ısı transferinden dolayı disklerde hafifçe yamulma oluyor(Disler sıcakken aracınızı yıkatmayın.). Fren pedalında hafifçe titreme şeklinde hafif basıda kesik kesin cik cik sesi. Çözüm: Torna ile azaltılamıyorsa disk değişimi.
      -Kullanımda tıkırtı ile beraber cik cik sesi var ise Balatanın ek bir parçası var yuvasında oynamasın diye. Genellikle değişimlerde bunu takmıyorlar. Bu sebeple balata yuvasında oynama yapabiliyor ve sese sebep olabiliyor.
      -Fren pabuçlarında bulunan vida sök tak sebebiyle yalama yapıp boşluk yapabiliyor. Bu da genellikle ilk frenlemede cikleme ve elle yoklanıldığında boşluk vermesi olarak ortaya çıkıyor. Çözümü bilen bir ustanın basit bir torna işine bakıyor.
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Ses sürekli var araba giderken sessiz bir yerde ise cik cik diye ses duyuluyor. Aracın arka balataları ilk kez değişti yani öyle disklerde eskime filan olmaması lazım, olsa olsa serviste takılmayan bir parça olabilir diye düşünüyorum. Dolayısıyla daha 30 küsür bindeki bir aracın diskleri tornaya girmemeli bence. Tozdan filandır demiştim ama ses zamanla geçmedi. Acaba Balata temizletici işe yarar diye düşünmüştüm ama anladığım kadarıyla pek yaramayacak gibi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hakkan View Post
          Ses sürekli var araba giderken sessiz bir yerde ise cik cik diye ses duyuluyor. Aracın arka balataları ilk kez değişti yani öyle disklerde eskime filan olmaması lazım, olsa olsa serviste takılmayan bir parça olabilir diye düşünüyorum. Dolayısıyla daha 30 küsür bindeki bir aracın diskleri tornaya girmemeli bence. Tozdan filandır demiştim ama ses zamanla geçmedi. Acaba Balata temizletici işe yarar diye düşünmüştüm ama anladığım kadarıyla pek yaramayacak gibi.
          Frene basmazken de sürekli var ise büyük ihtimalle montaj hatasından kaynaklanıyor. Söküp tekrar takılması gerekmekte. Bu esnada balata spreyi ile temizlik yapmak da faydalı olur.
          34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Benim de bu konuda bir sorum olacak. Aracı ilk sahibinden aldım ve araç yetkili servis bakımlı. Balatalar orijinal ve ekspertizde durumlarına iyi denildi.

Bende frene basmadigim zaman sorun yok. Frene hafif bastigimda ötme oluyor ancak biraz daha basınca ses kesiliyor. Önümüzdeki ay bakıma götüreceğim ancak öncesinde sizin fikirlerinizi almak istedim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kerem B. View Post
              Benim de bu konuda bir sorum olacak. Aracı ilk sahibinden aldım ve araç yetkili servis bakımlı. Balatalar orijinal ve ekspertizde durumlarına iyi denildi.

Bende frene basmadigim zaman sorun yok. Frene hafif bastigimda ötme oluyor ancak biraz daha basınca ses kesiliyor. Önümüzdeki ay bakıma götüreceğim ancak öncesinde sizin fikirlerinizi almak istedim.
              Hocam on gün öncesine kadar arka balatalarda bosch vardı. Geçen sene aynı durumdan rahatsız olduğum için servise gittim.
              Bosch balatlarda sıfır taksan yine bu sesi duyarsın normaldir dendi. Disklere ve balatalara baktılar bir yıl daha gider ses önemli değil vs.
              Ben de o şekilde kullandım. On gün önce yeni delphi disk ve balata taktırdım frene basınca yine de bazen tiz bir fren sesi geliyor.
              Sık sık olmasa da bazen geliyor. Taktırdığım özel servise sordum o da, bu ağırlıkta bir aracın bu kadar ses çıkarması normaldir dedi.
              Bende pek dert etmiyorum artık

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kerem B. View Post

Geçen cumartesi değiştirdim dört teker takım olarak. Alman malı HELLA PAGID. Kesinlikle on numara. İnternete yazıp araştırın. Frenaj ve sessizlik mükemmel.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BirFani View Post
                  Hocam on gün öncesine kadar arka balatalarda bosch vardı. Geçen sene aynı durumdan rahatsız olduğum için servise gittim.
                  Bosch balatlarda sıfır taksan yine bu sesi duyarsın normaldir dendi. Disklere ve balatalara baktılar bir yıl daha gider ses önemli değil vs.
                  Ben de o şekilde kullandım. On gün önce yeni delphi disk ve balata taktırdım frene basınca yine de bazen tiz bir fren sesi geliyor.
                  Sık sık olmasa da bazen geliyor. Taktırdığım özel servise sordum o da, bu ağırlıkta bir aracın bu kadar ses çıkarması normaldir dedi.
                  Bende pek dert etmiyorum artık
                  Servis hemen herşey için olur, normaldir filan dediği için keza yukarıdaki örnekte de demiş zaten, bu sebeple bunca zaman götürmedim, iyiki de götürmemişim bana da aynı şeyi söyleyeceklerdi muhtemelen. Bir önceki balatalarda ses yokken nasıl olur dediğinde de "oluyor işte" gibi anlamsız, saçma sapan yorumlar da gelebiliyor maalesef.

Bir balata spreyi ile çözmeye çalışayım bakalım...

Yorum

Fren balatalari hareketli parcalardir bu hareketlerin montaj sonrasi düzgün devam etmesi icin özel bir yag kullanilir mutlaka kullanilmasi lazim . Balatalarin kulaklarina ayrica takildigi yataga ve kaliperin baski uyguladigi bölümlere sürülür yüksek isiya suya dayaniklidir uzun süre balatalarda kalir. Bu ürün satilirken bu tip ciyaklama seslerini giderir diye satiliyor. Ben gecen hafta balatalari yeni degistirdim seramik balata olarak bu ürünü kullandim hic ses cikmadi. ayrica disklerin ikinci balatalari.

Bu ürünle ilgili video

Sevdiğiniz videoların ve müziklerin keyfini çıkarın, orijinal içerik yükleyin ve tümünü YouTube'da arkadaşlarınızla, ailenizle ve dünyayla paylaşın.

Kullanilan krem-yag ürünü

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bülent Yüksel View Post
                      Fren balatalari hareketli parcalardir bu hareketlerin montaj sonrasi düzgün devam etmesi icin özel bir yag kullanilir mutlaka kullanilmasi lazim . Balatalarin kulaklarina ayrica takildigi yataga ve kaliperin baski uyguladigi bölümlere sürülür yüksek isiya suya dayaniklidir uzun süre balatalarda kalir. Bu ürün satilirken bu tip ciyaklama seslerini giderir diye satiliyor. Ben gecen hafta balatalari yeni degistirdim seramik balata olarak bu ürünü kullandim hic ses cikmadi. ayrica disklerin ikinci balatalari.

Bu ürünle ilgili video

Sevdiğiniz videoların ve müziklerin keyfini çıkarın, orijinal içerik yükleyin ve tümünü YouTube'da arkadaşlarınızla, ailenizle ve dünyayla paylaşın.

Kullanilan krem-yag ürünü

https://www.ebay.de/itm/LIQUI-MOLY-P...EAAOSwGfZdE1Lz
                      Bende disklere ikinci balataları taktım,Heralde bir sonrakine disklerde değişir diye tahmin ediyorum.

Yorum

Ben prensip olarak lastikleri en fazla 5-6 sene profili bitsin bitmesin degisitiriyorum, her 2 yilda fren balatalarini bitsin bitmesin ,diskleride 4 yilda bir mutlaka bütcemin elverdigi en iyi markalarla degistiriyorum . Buradaki servisler ikinci balatadan sonra mutlaka diskleri degistirin diyor ikinci balata degisiminden sonra balatalar bitmeye yakin tirnakla kontrol ettiginiz zaman disklerin ne kadar erimis oldugunu anliyorsunuz zaten oda 4-5 seneye tekamül ediyor daha fazla sansi sorlamaya gerek yok, frenler ve lastikler candir

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

İşleniyor...
                        X