Duyuru

Collapse
No announcement yet.

emniyet kemeri-park sensörü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• emniyet kemeri-park sensörü

arkadaşlar sizde de oluyor mu bilmiyorum, aracı park yerine alma, yerini değiştirme gibi durumlarda emniyet kemerini takmazsak park sensörlerinin ikaz sesi çalışmıyor. park sensörünü açıp kapatıyorum işe yaramıyo. iki kez aracın arkasını vuracaktım son anda farkettim. herkeste aynı mıdır onu merak ettim
    OPC Line Sport

Öncelikli emniyet kemeri uyarısıdır.Emniyet kemeriniz takılı değilse ve uyarı sesi başladıysa ekranda sensör verilerini alırsınız ama sesleri alamazsınız çünkü öncelik emniyet kemeri uyarısıdır park süresi dahil çıkarmayınız dalgınlıkla kazaya sebebiyet verebilir.Sensöre alışığız hepimiz ama kemeri çıkarırsanız bu durumda öncelik kemer uyarı sesidir.

Yorum

Aynı kelimeleri tekrarlamışım farkında olmadan.Özetle normal bir durum bu araçlar için standart.

Yorum

İlk başta aynı şekilde ben de vuracaktım arkayı. Arabanın park yerini değiştiriyordum, yola çıkmadığım için kemeri takmamıştım. Son anda sensör uyarısının olmadığını fark edip frene bastım, ekranda sensör son noktadaydı

Yorum

Geçen sene kızım geri manevra yaparken vw ye çarpıp aracın tamponunu çatlatmıştı.
          Israrla park sensör sesi çalışmadı diye ne kadar çabalasa da inanmadığım bir mevzuydu.
          Yine de gözlerine, aynalara ve fiziksel kontrole güvenmesi gerektiğini belirtmiştim.
          Şimdi neden sesli uyarının çalışmadığını öğrenmiş olduk.
          Emniyet kemeri için sanırım 20km/hız üstüne çıkınca uyarıyı veriyordu.

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

teşekkürler cevaplar için, normal bir durummuş.
            OPC Line Sport

Yorum

Emniyet kemeri kullanırım fakat yazlıkta market alışverişine giderken falan yakın diye kemer takmam. Yalancı kemer denilen kemer tokalarından aldım. Park ederken emniyet kemer uyarısını susturmak için kemer yerine takıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
                Emniyet kemeri kullanırım fakat yazlıkta market
                alışverişine giderken falan yakın diye kemer takmam. Yalancı kemer denilen
                kemer tokalarından aldım. Park ederken emniyet kemer uyarısını susturmak
                için kemer yerine takıyorum.
                Takmalısınız, çünkü kazanın nerede, ne şekilde meydana geleceği hiç belli olmuyor.
                Öngöremediğimiz riskler için kesinlikle tedbir almalı ve kemerimizi her zaman
                takmalıyız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Takmalısınız, çünkü kazanın nerede, ne şekilde meydana geleceği hiç belli olmuyor.
                  Öngöremediğimiz riskler için kesinlikle tedbir almalı ve kemerimizi her zaman
                  takmalıyız.
                  Aslında doğru fakat takmıyoruz işte. Mesafe 1-2km nolcak diyoruz. Takmak lazım. Teşekkürler. ilginize.

Yorum

İşleniyor...
                  X