Merhabalar, 64 bin kmde 1.4 T aracıma yeni yeni alışıyorum.. Zaman geçtikçe seyir halindeyken motor sesine kulağım hassaslaştı sanırım ve cam açık, duvarlara yakın geçerken dışarıdan duvara yansıyıp kulağıma gelen bir zincir şıkırtı sesine benzer ses geliyor .. Rolantide çalışırken motora kulağımı yaklaştırınca, zincir sesi değil de subap sesinin paralelinde bir hava sesi duyuyorum, gaz verdikçe ses yükseliyor, yürürken zincir sesine benzettiğim ses bu hava sesi sanırım (bu ses lastiklere hava basarken gelen sesin devamlı hali gib) motorcu ustama sorduğumda anormal bir ses yok demişti fakat opel ustası değil kendisi.. Bir opel ustasına göstermeden evvel sizlerin görüşünü almak istedim, (ustalara belli olmaz, bu adam nasıl olsa kafasında sorunla gelmiş deyip normal sesi bana tamir lazım diye yutturmaya çalışabilir) motor expertizde %85 çıkmıştı, bayramda full depoyla 160 km lik şehirlerarası yolda yakıt ölçümü yapmaya çalıştığımda da yol bilgisayarı toplam 11 litre yaktığımı söylerken depoyu fullediğimde 13 litre benzin aldı.. Bu fark ve motorun yüzde 85 olmasını bir arada düşününce acaba aracımda bir güç kaybı mı var sorusu kafamı kurcalamaya başladı.. Araçta aynı zamanda lovata obd2 kit var yeni montaj.. onda da ilk dolu depomu bitirdiğimde 31 litre ile 310 km yol yaptım (150 km şehirlerarası, 160 km şehiriçi kullanım) yakıt verilerinden de hareketle değerlendirip anarmal bir durum var mı yok mu yorum yaparsanız minnetar olurum..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Hava sesi normal mi?
Collapse
X
-
Selamlar, bahsettiğim sesin kaynağı bugün tespit edildi.. motorun ön tarafından çıkan ince siyah bir hortum var, lpg enjektörlerinin bulunduğu kısmın altında manifolta bağlı "selenoid" valfi denilen bir parçaya giren bu hortum takılı değildi.. Hortumun giriş kısmı kırılmış ve japon ile yapıştırılmış, (japon kalıntısı var) ancak tutmamış belli ki.. Parçanın hava basıncını ölçmek ve turboya iletmek gibi bir işlevi varmış sanırım ve dolaylı olarak aracın çekişine etki ediyormuş.. Tespit eden usta beni servise yönlendirdi..
Yorum
-
geri dönüş için teşekkürler. geçmiş olsun. belkide güç kaybı sebebidir.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Sabah servisi aradım (adana onatça), parça mevcut değilmiş, sipariş ederiz dediler. Parça fiyatı 360 TL işçilik hariç.. Parçanın elektroniği sağlam, sadece hortumun giriş yaptığı plastik kısım kırık görünüyor.. Öncelikle sadece o plastik kısmın temini (çıkma bir selenoid valfinden) ve değişimi oluyor mu onu soruşturmaya karar verdim.. parçanın fotoğrafını ekliyorum.. iki hortum girişi olan gri plastik kısımda sorun var, fotodan anladım kadarıyla o parça sabit değil gibi..You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Postgeri dönüş için teşekkürler. geçmiş olsun. belkide güç kaybı sebebidir.
Yorum
-
Benim aracımda 1.6t 170 lik olanından. Bende buna benzer bir ses duyuyorum sanki anca araç yeni olduğu için heralde normal falan demiştim. Aracın sağ ön kısmına doğru kalan bi boru var üst kapaktan çıkıp turbo ya giriyor. Turbo tarafından hafif çatlamış ama sadece dışı gibi(Örgülü ipli hortum). Unutmazsam resmini atayım aynı şey mi acaba?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ALPRN View PostBenim aracımda 1.6t 170 lik olanından. Bende buna benzer bir ses duyuyorum sanki anca araç yeni olduğu için heralde normal falan demiştim. Aracın sağ ön kısmına doğru kalan bi boru var üst kapaktan çıkıp turbo ya giriyor. Turbo tarafından hafif çatlamış ama sadece dışı gibi(Örgülü ipli hortum). Unutmazsam resmini atayım aynı şey mi acaba?You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Yorum