Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2010 model 1.6 Turbo (A16LET) Motor'un Rölantide Titreşimli ve Dalgalı çalışması sorunu ve çözümü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2010 model 1.6 Turbo (A16LET) Motor'un Rölantide Titreşimli ve Dalgalı çalışması sorunu ve çözümü

Selamlar. Bu başlığı da yine Insignia sahiplerinin karşılaşacağı benzer sorunlarda yardımcı olması için yazıyorum.

Aracımı Ocak ayında aldım. Aldığından beri 1- Arabayı sabah ilk calistirdigimda Otomatik Jikle devreden çıktığında rölanti dalgalanması 2- Yine gün içinde calistirmalarda(motor sıcak olsa da) rölanti dalgalanması 3- Işıkta vs. Beklerken motorun biraz fazla titreşimli çalışması gibi sıkıntılar mevcuttu.

Bu sorunu Maslaktaki Opel servislerine sorduğumda " Abi kronik bu motorda bu, sorun teşkil etmez endişe etmeyin böyle devam edin" gibi cevaplar alıyordum.

Yine forumumuz sayesinde MAP-MAF SENSÖRLERİ ve BOĞAZ KELEBEĞİNİN temizlenmesi gerektiğini öğrenmiştim.

2 ay önce bir arkadaşımın dükkanında MAP sensörü yerinden çıkarılıp üzerindeki tozları almak adına basincli hava tutulmustu ancak bir işe yaramamisti.

Dün arabamla ilgilenecek zamanım vardı uzun zaman sonra. MAF SENSORÜ ve BOGAZ KELEBEGİNİ temizlettim. Yukarda bahsettiğim 3 sorun da çözüldü. Şuan ne rölanti bozukluğu ne rolantide titresimli çalışma durumu kaldı. Çok memnun oldum .

Herkese selamlar..

Ekbilgi: Edirne-İstanbul otoyolundayim şuan. Şaşkınım, araba az yakmaya başladı, anlık tüketim düştü :s

Yorum

Sensör ve boğaz kelebeği temizliğinin önemi. Keyifle kullanın. Kronik diyen ustaların da ...........
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip View Post
        Sensör ve boğaz kelebeği temizliğinin önemi. Keyifle kullanın. Kronik diyen ustaların da ...........
        Çok sağolun. Bundan sonra her periyodik bakımda temizletecegim sensörleri ve boğaz Kelebegini.

Vallahi iyi ki forumumuz ve sizin gibi bilgili insanlar var, ustalara kalsa şahin dogan kullanir gibi dalgalı rolantiyle gezecektik. Selamlar..

Yorum

öncelikle geçmiş olsun. sensörler ve boğaz kelebeği temizliği sonrası herhangi başka bir işlem daha yapılıyor mu(bilgisayara bağlayıp kalibrasyon vs.)?
          Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: egeyildirim View Post
            öncelikle geçmiş olsun. sensörler ve boğaz kelebeği temizliği sonrası herhangi başka bir işlem daha yapılıyor mu(bilgisayara bağlayıp kalibrasyon vs.)?
            Yok hayır, sensör ve boğaz kelebeği yaptırıp yola devam ettim. Ama açık konuşmak gerekirse arada anlık tüketimde sacmalamalar görüyorum uzun yolda. 4.3 - 6.5- 9.3 - 5.6 -4.8- 7.3 falan anlık tüketimde böyle bazen sacmalamalar oluyor. Bayır bulduğumda boşa atıp tekrar viteste taktigimda düzeliyor.

Yorum

Map ve maf sensörünü yağsız elektronik devre temizleyici spreyle kendim temizledim. İnternetten insignia teamin hazırladığı 5 dakikalık video ile yaptım. Rölantide ki dalgalanma gitti. Boğaz kelebeği biraz daha ustalık işi olduğu için uğraşmadım. İlk bakımda onu da yaptıracağım. Sayfaya çok teşekkür ediyorum siz bilgili arkadaşlar sayasinde yakında tamir bakım dükkanı açacağım ????

Yorum

Boğaz kelebeği hepsinden önemli

Yorum

İşleniyor...
                X