Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 Turbo A16LET Direksiyon Hidrolik Yağı eksilmesi Sorunu ve Çözümü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 Turbo A16LET Direksiyon Hidrolik Yağı eksilmesi Sorunu ve Çözümü

Selamlar. Bu forum sayesinde arabam hakkında çok şey öğrendim, ben de bir tecrubemi aktarayim dedim.

10 gün önce aracımı kullanırken, benzin almak için yavasladigimda direksiyonun zor döndüğünü ve kaputtan motor sesiyle beraber değişik sesler gelmeye başladığını farkettim. ( Metalin metale sürtme sesi gibi ). Baştan anlamadım tabiiki. Sonra kaputu açıp sesi dinledim, YouTubeda biraz araştırınca hidrolik direksiyon pompasından geldiğini farkettim. Hidrolik yağ deposunu açtığımda neredeyse hiç yağ kalmadığını farkettim. Benzinlikten ATF yağ alıp ekledim. O günlük ses geçti. Ancak 2 gün sonra tekrardan aynı şeyleri yaşadım, yine zor dönme yine ses. Ben ATF kattikca arabanın altından yağ damlatmaya miktarı arttı zaman geçtikçe.

Bugün Hidrolik Direksiyon ustasına gittim. HİDROLİK HORTUMLARİNDAN BİRİNİN ŞASİYE VURA VURA DELİNDİGİNİ TESPİT ETTİK.

Öncesinde de arabamın altından, özellikle düşük devirlerde gaz verdiğimde hafif de olsa çat çat çat diye metalin metale vurma sesi gibi bir ses gelirdi. Ben " Egzozun Karter Koruma demirine sürtmesi çarpması sebebiyle geliyordur" diyerek çok onemsememistim. Ama meğer hidrolik hortumu şasiye vuruyormus.

Yine Önceleri yüksek devirde gaza oturdugumda kaputun ön sağ tarafından bu sefer daha yüksek desibelli çat çat çat diye metalin metale vurma sesi gelirdi. Bunu ustaya dinlettigimde AKS DİS KAFA BOZULMUS DEGİSECEK demişti ama zamanım yok diye yaptiramamistim.

Meğersem bütün bu seslerin ve yağ akitmanin sebebi Hidrolik hortumuymus.Bilginiz olsun istedim. 200 liraya bütün sorun çözüldü. Herkese selamlar ..
    ​​​​​

​​​​

​​​

geçmiş olsun, henüz farkedilmeyen başka sıkıntılara sebep vermemiştir umarım
    InsigniaTEAM

Yorum

Geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri View Post
        geçmiş olsun, henüz farkedilmeyen başka sıkıntılara sebep vermemiştir umarım
        Çağrı bey, en son cuma günü gaza bastigimda ıslık sesi gelmeye başlamıştı. Eyvah dedim turbo da da sıkıntı baş gösterdi demekki. Meğer akan hidrolik direksiyon yağı motor kasnaklari kayislara da vurmuş ondan ses yapıyormuş. Ondan da kurtulduk, turbolu bı durum yokmuş Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
          Geçmiş olsun
          Çok sağolun, bulusmalara gelip sizinle de tanışmak istiyorum açıkçası

Yorum

Her perşembe buluşuyoruz müsait olduğunuz bir hafta sizide bekliyoruz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aynı sorun bende de mevcut direksiyonu sonuna kadar kırdığımda bi yağ akış sesi ve kaputtan tak tak diye ses geliyor istanbuldaysanız hangi ustada yaptırdınız bende baktırmak isterim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevener78 View Post
                Aynı sorun bende de mevcut direksiyonu sonuna kadar kırdığımda bi yağ akış sesi ve kaputtan tak tak diye ses geliyor istanbuldaysanız hangi ustada yaptırdınız bende baktırmak isterim
                Selamlar. Normalde İstanbul'da yaşıyorum ama haftasonu luleburgazda gittiğim bir Hidrolik direksiyon ustasıydı. Sorunu tespit etmek için arabayı motor çalışır halde lifte kaldırın, aracın içinde de biri bulunsun ve direksiyonu sağa sola cevirsin. Sağ tekere yakın kısımda yağ akışı vs kendini belli edecektir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
                  Her perşembe buluşuyoruz müsait olduğunuz bir hafta sizide bekliyoruz
                  Selamlar, bu perşembe bir terslik olmazsa gelebilirim. Bilgilendirme ile ilgili herhangi bir başlık vs var mı takip edebilecegim ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cikoleite View Post

Selamlar, bu perşembe bir terslik olmazsa gelebilirim. Bilgilendirme ile ilgili herhangi bir başlık vs var mı takip edebilecegim ?
                    InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevener78 View Post
                      Merhaba, aynı sorun bende de mevcut. Aracım 2009 1.6 115 hp. Üzerinden epey zaman geçmiş ama sorunun çözümünü bulabildiniz mi?

Yorum

İşleniyor...
                      X