Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sert direksiyon

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sert direksiyon

Merhaba

1.6 t turbo 2013 170 hp insignia direksiyonu sert gekiyor , opel astra yeni kasa, peugeot 2008 yeni kasa arada kullaniyorum arada uçurum var ...acaba benim aractsmi var birsry ...elektronik sistem va rdiye biliyorum

Aracınızda flexride var mı? Varsa tour tuşuna basınca direksiyonda belirgin bir yumuşama olması gerekir. Bu var mı? Önce bunu belirleyelim.
    Flexride yoksa yapmanız gereken aracı bir opel servisine gösterip basitçe bir ricada bulunup aracın direksyon yumuşaklığı normal mi diye kontrol ettirin ustaya. Başka araçlarla kıyaslama yapmayın.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Direksiyon hidroliğini değiştirmenizde fayda olacaktır eğer başka bir sorunu yok ise

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Flexride yok ... servise gösterdim normal diyor ama çok sert bence... basaka bir aracla kontrol edeyim

Yorum

Aracı sürerken hiç yumuşama olmuyor mu? Veya yüksek süratlerde az da olsa sertleşme olmuyor mu?

Lastiklerinizin durumu ne? Kaç km.de ve havalarının kontrolü yapılmış mı? Akünüzün durumu ne? Bujiler en son ne zaman değişti? Yani kaç km oldu?

Bizim araçlarda direksiyon elektro servo olduğu için hidrolik yağı değişimi olmuyor. Gücünü şarj dinamosundan alıyor. Haliyle elektrik ve ateşleme sisteminde sorun varsa direksyon sertleşiyor.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Makyajlı kasalarda tamamen elektrik destekli direksiyon mevcut yani hidrolik yok akü zayıflığından bile etkilenir.Sert gelmesi normal bahsettiğiniz arabalarda direksiyon daha yumuşaktır bu doğru bende de astra vardı aynı sorunu bende yaşamıştım alışması zor gelmişti insignia aldığımda ama makyajlı kasalarda eğer flexride yoksa sizde müdahale edemiyeceğinizden dolayı bu şekilde kabulleneceksiniz lastikleri 35 psi da tuttuğunuzda biraz daha iyi hissedersniz.Özetle normal bir durum astralar daha yumuşaktır lastik çapı vss vsss.İnsignia larda daha serttir direksiyon.

Yorum

Lastikler yeni ve 35 psi basıyorum ... yuksek hizlarda biraz daha sertleşiyor akü konusu idare eder... galiba akuden wolverline hocamın dediklerine göre bakılırsa aküden gözüküyor öldürdüm yazi çıkarır kisi gormez dediler tesekkur ederim verdiginiz tum cevaplar ixi

Yorum

İşleniyor...
              X