Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kapılarda ton farkı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kapılarda ton farkı

Yaklaşık bir haftadır fark ettiğim ve gözüme takılan bir konu hakkında sizlerden fikir istiyorum.
    Aracımda pasta cila yaparken dikkatimi çeken konu; ön kapılarla arka kapılar arasında ton farkı var ( aracımda boya yok bu arada ) zaten gözle görülür şekilde ön ve arka çamurluklar insignialarda zaten ton farkı vardı malzemeyle alakalı kabul etmiştim.Kuzenimin bosch car servisi var gidip tekrar boya ölçümü yaptırdım boya yok sonra bu konuyu kafaya taktım yolda bulduğum makyajlı kasaların yandan fotosunu çekip bilgisayar ortamında renk tonlarını inceledim ve hepsinde ön ve arka kapılar arasında ton farkı gördüm bariz olarak yani arka kapı koyu ön kapılar açık birçok renkte şaşırdım,neden ? 3.5 senedir aracım bende ve çok titizim bu konularda ama gözüme çarpmamıştı,malum sitelerde insignia ilanlarına baktım boyasız vss olan araçlara gene fotoshop dan ton farklarını ölçtüm göz yanılmaz maksaydıyla bunu pc den destekledim sonuç aynı ton farkı mevcut.İlginç olan 3.5 senedir gözüme takılmayan durumun şuan sürekli gözüme takılması ???? birçok araçta bunu denedim sizlerde bakın parlak ışık ortamında bakın önle arka kapılar arasında ton farkını görecekseniz oturduğum sokakta 3 tane makyajlı kasa var 3 ünü de tanırım kazasız arabalar 3 ündede aynı sorun;ton farkını gözlemledim.Yani opel çeliği alırken bir kısmını demirçelikten bir kısmını polonyadanmı almış anlamadım fikri yada bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Makyajlı kasa aracım zeytin yeşili rengi diye geçiyor. Irmscher ön tampon altı ek taktırdım. Boyacı ustam kapıda yazan rengi ayarlayıp eke uyguladığı halde renk tonu farkı oluştu.
    Bu dediğiniz tamponda da belirgin fark ediyor. Sağ arka çamurluk boyalı dedi. Renk farkı var dedi. Ölçtük boya çıkmadı. Usta ışığa göre bu kadar renk farkı olmasına epey şaşırdı.
    Ben daha kafaya takmıyorum bu renk tonu farkını..
    Öte yandan opel neden böyle bir renk uygulaması yapmış ben de merak ettim doğrusu..
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
      Makyajlı kasa aracım zeytin yeşili rengi diye geçiyor. Irmscher ön tampon altı ek taktırdım. Boyacı ustam kapıda yazan rengi ayarlayıp eke uyguladığı halde renk tonu farkı oluştu.
      Bu dediğiniz tamponda da belirgin fark ediyor. Sağ arka çamurluk boyalı dedi. Renk farkı var dedi. Ölçtük boya çıkmadı. Usta ışığa göre bu kadar renk farkı olmasına epey şaşırdı.
      Öte yandan opel neden böyle bir renk uygulaması yapmış ben de merak ettim doğrusu..
      Tampon ekiniz fiber ise ton farkı muhakkak oluşacaktır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
        Tamponda fark etmesi normal plastik veya fiber malzeme farkı ama çamurluklarla kapılar farklı zaten ama kapılarda kendi içlerinde farklı dışardan baktığımda tüm insignialarda sanki her tarafı boyalı gibi duruyor.Garip geliyor bana

Yorum

Aynı durum eski kasa corsalarda da vardı (corsa d)
          Özellikle metalik boyalı renk araçlarda kapıların montajı düzgün yapılmazsa yani ön kapının çizgisi ile arka kapının çizgisi vs birbirini tutmazsa ton farkı gibi algılanıyor.
          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Benim arabayi alirken ufak kazali aldim, servis faturasinda arabanin boyali kisimlari yer almakta sadece tampon ve bakaj kapagi boyali baskada hic bir yerinde boya gözükmüyor, fakat benim sol arka kapida ön kapidan hafif koyu duruyor gölgede anlasilmiyor fakat günese cikinca bariz blli oluyor..

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

Evet özellikler ön arka kapılar arasında fark var ışıkta çok belli oluyor.Çamurlukları saymıyorum zaten onlar farklı.

Yorum

Merhabalar, 2012 model 1.4 stil paket insignia aracımı alalı yaklaşık 1 ay oldu.. Aracı görmeden satın aldım, bir arkadaşıma vekalet verdim, expertiz yapıldı vs. Arkadaşım aracı gece getirdi bıraktı, ertesi gün yıkatırken direkt gözüme çarpan şey sol arka kapı ile çamurluğun renk farkı oldu, o an bir tansiyonum yükseldi, ekspertizde boya olmadığı yazan parçada renk farkı vardı, sinirden ne diğer tarafa bakmak ne de başka bir insigniaya bakmak aklıma gelmedi.. Ama bem ön ve arka kapıların ton farkını fark etmedim ya da iyice bakmadım.. Zaman bulduğumda kaportacıya gitmeyi düşünüyordum, bu başlığı görünce parçalar yerine oturdu.. Yorum yapan bir arkadaş, kapıların çizgileri tutmazsa renk farkı var gibi görünebilir yazmış.. Bu da mantıklı geldi bana.. Her neyse, sonuç olarak belli ki bu araçların üretiminde bir hata var.. Ton farkından başka minik hatalar da gözüme battı ve opel markasınsan mükemmeli beklememek gerektiğini düşünmeye başladım..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: A Şükrü View Post
                  Merhabalar, 2012 model 1.4 stil paket insignia aracımı alalı yaklaşık 1 ay oldu.. Aracı görmeden satın aldım, bir arkadaşıma vekalet verdim, expertiz yapıldı vs. Arkadaşım aracı gece getirdi bıraktı, ertesi gün yıkatırken direkt gözüme çarpan şey sol arka kapı ile çamurluğun renk farkı oldu, o an bir tansiyonum yükseldi, ekspertizde boya olmadığı yazan parçada renk farkı vardı, sinirden ne diğer tarafa bakmak ne de başka bir insigniaya bakmak aklıma gelmedi.. Ama bem ön ve arka kapıların ton farkını fark etmedim ya da iyice bakmadım.. Zaman bulduğumda kaportacıya gitmeyi düşünüyordum, bu başlığı görünce parçalar yerine oturdu.. Yorum yapan bir arkadaş, kapıların çizgileri tutmazsa renk farkı var gibi görünebilir yazmış.. Bu da mantıklı geldi bana.. Her neyse, sonuç olarak belli ki bu araçların üretiminde bir hata var.. Ton farkından başka minik hatalar da gözüme battı ve opel markasınsan mükemmeli beklememek gerektiğini düşünmeye başladım..
                  Rolls Royce vs. olmadıkça bir otomobil markasından mükemmelliyet beklememek gerekir diye düşünüyorum.

Yorum

İşleniyor...
                  X