Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik Tavsiyesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: enteresans View Post
    2011 model 2.0 CDTI otomatik cosmo üzerinde continental 245/45/18 lastik ver. Aynı ölçülerde lastik şart mı? 19 inch olsa sorun çıkar mı?
    Şart değil tabi.
    19" alırsanız 245*40*19 olması lazım.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post

Şart değil tabi.
      19" alırsanız 245*40*19 olması lazım.
      Teşekkür ederim.

Yorum

Arkadaşlar; işletme ile hiç bir bağım olmadığını özellikle belirterek, Ankara'daki arkadaşlara Şaşmaz'daki Ercan Lastik'ten fiyat almadan alışveriş yapmamalarını öneririm; son 2 yılda kendilerinden 3 farklı zamanda 4 takım lastik aldım (1 takımı arkadaşın aracına), piyasadaki en uygun fiyatları hep onlar verdiler. En son Sava UHP2 245/45/R18 için piyasada en ucuz 2000 lira fiyat alabilmişken (ki 2017 üretimi ve stok kalmamıştı), Ercan Lastik'ten pazarlıksız 1850 TL'ye aldım. Kendileri Goodyear (ve dolayısıyla Sava) bayii ancak diğer markalar da (Lassa ve Bridgestone) oluyor. Aklınızda bulunsun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enteresans View Post

Teşekkür ederim.
          Aracın kapı etiketinden farklı bir ölçü kullanmanız halinde muayenede ağır kusur sayılıyor. Aklınızda olsun.

Yorum

O araçla birlikte fabrikasyon değerlere uygun lastik/jant kullanıldığında problem olmadığını öğrendim. Mesela kendi aracımda 245*45*18 yazıyor. Ben 4 mevsim lastik takarken 245*40*19 lastik ve jant taktırdım. Lastikçi arkadaş araçta bu ölçülerde lastik ve jant kullanıldığı için muayenede sorun olmadığını söyledi.
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Merhaba ,

Ben kış lastiği olarak aynı ebattan giderek 245*45*18 Michelin Alpin kullanıyorum biraz pahalı bir lastik ama gerçekten çok iyi.
              Bu lastiğin çizgisine yakın ve fiyat olarak biraz daha makul olan Nokian var ve hatta verileri sanki biraz daha iyi diyebilirim.

Yaz lastiği olarak fabrika çıkışlı olduğu günden beri Hankook kullanmaktayım,açıkçası memnun olduğum için hep bundan devam ettim.
              Fakat bu yaz,yaz lastiği olarak aklında Falken Azenis var test verileri oldukça iyi + fiyat olarakta makul denilebilecek rakamlarda.
              Ama açıkçası da hiç falken kullanmadım tavsiye eden oldukça fazla özellikle Azenis serisini
              Bakalım aldığımda ilk izlenimlerimi yazacağım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cajalon View Post
                Merhaba ,

Ben kış lastiği olarak aynı ebattan giderek 245*45*18 Michelin Alpin kullanıyorum biraz pahalı bir lastik ama gerçekten çok iyi.
                Bu lastiğin çizgisine yakın ve fiyat olarak biraz daha makul olan Nokian var ve hatta verileri sanki biraz daha iyi diyebilirim.

Yaz lastiği olarak fabrika çıkışlı olduğu günden beri Hankook kullanmaktayım,açıkçası memnun olduğum için hep bundan devam ettim.
                Fakat bu yaz,yaz lastiği olarak aklında Falken Azenis var test verileri oldukça iyi + fiyat olarakta makul denilebilecek rakamlarda.
                Ama açıkçası da hiç falken kullanmadım tavsiye eden oldukça fazla özellikle Azenis serisini
                Bakalım aldığımda ilk izlenimlerimi yazacağım
                Merhaba,

Falke 245/45R18 Azenis FK510 kesinlikle tavsiye ederim. Ben de aracımda FK510'un 245/40R19 ebatını kullanıyorum, çok memnunum.
                Bir de FK453 var, bu desen ve hamuru hakkında çok bir bilgim yok fakat FK510 "Made In JAPAN" olarak geliyor. FK453 çok tavsiye edilmemiş.
                2015 1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo
                Beyaz / Flexride / Çevre görüş 2 / Opel Eye / Stil Paket (19") / Deri Döşeme / Isıtmalı Koltuklar / BOSE Ses Sistemi / Sunroof / Adaptive Cruise Control

Yorum

Merhaba ,

Nokian markası Finlandiya'ya aittir. Malum Finlandiya kuzey ülkelerinden olması sebebiyle kış şartlarını oldukça sert ve uzun yaşar. Dolayısı ile kış ve kar lastiklerinde (kış lastikleri ve kar lastikleri farklı lastiklerdir) uzmandırlar. Nokian oldukça eski bir marka olmasına rağmen ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlandı. Bunda distribütörün de etkisi var.

Özetle; kış ya da kar lastiklerinde lider marka Nokian'dır. Diğer bilindik çok bilinen markalar Nokian'ın ardından gelirler.
                  Beyaz / Flexride / Çevre görüş 2 / Opel Eye / Stil Paket (19") / Deri Döşeme / Isıtmalı Koltuklar / BOSE Ses Sistemi / Sunroof / Adaptive Cruise Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ReEmKant View Post

Merhaba,

Falke 245/45R18 Azenis FK510 kesinlikle tavsiye ederim. Ben de aracımda FK510'un 245/40R19 ebatını kullanıyorum, çok memnunum.
                    Bir de FK453 var, bu desen ve hamuru hakkında çok bir bilgim yok fakat FK510 "Made In JAPAN" olarak geliyor. FK453 çok tavsiye edilmemiş.
                    Ewet banada bir arkadaşım tavsiye etti malum bu ebatlarda lastik fiyatları biraz yukarda ama yapacak bşy yok elbet.
                    Hem fiyat açısından hemde gerçekten kullanım ile alakalı birçok yerden özellikle yurtdışından tavsiyeler aldım.

Sonra bu lastiği bende yurtiçi yurtdışı forumlar olsun araştırmaya başladım + verilerine birçok yerden baktım ama gerçekten dedikleri gibi iyi bir sonuç gördüm.
                    Gerçi şuan kullandığım yazlık hankooklarda güzel geçen sene almıştım fakat Falken almayı ciddi bir şekilde düşünüyorum.

Yorum

Nokian markası Finlandiya'ya aittir. Malum Finlandiya kuzey ülkelerinden olması sebebiyle kış şartlarını oldukça sert ve uzun yaşar. Dolayısı ile kış ve kar lastiklerinde (kış lastikleri ve kar lastikleri farklı lastiklerdir) uzmandırlar. Nokian oldukça eski bir marka olmasına rağmen ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlandı. Bunda distribütörün de etkisi var.

Özetle; kış ya da kar lastiklerinde lider marka Nokian'dır. Diğer bilindik çok bilinen markalar Nokian'ın ardından gelirler.
                      Ewet bu konuda kesinlikle haklısınız
                      Kar alstiği ve kış lastiği farkı konusunda + Nokian'nın Tr'de değerinin halen bilinmemesi bunda bayilerin de etkisi büyük elbet fakat bilinçli bir çok kişiden bu markayı duymaya başlamak olmak sevindirici.

Bu arada yorumlarınız için teşekkür ediyorum

Yorum

Ewet banada bir arkadaşım tavsiye etti malum bu ebatlarda lastik fiyatları biraz yukarda ama yapacak bşy yok elbet.
                        Hem fiyat açısından hemde gerçekten kullanım ile alakalı birçok yerden özellikle yurtdışından tavsiyeler aldım.

Sonra bu lastiği bende yurtiçi yurtdışı forumlar olsun araştırmaya başladım + verilerine birçok yerden baktım ama gerçekten dedikleri gibi iyi bir sonuç gördüm.
                        Gerçi şuan kullandığım yazlık hankooklarda güzel geçen sene almıştım fakat Falken almayı ciddi bir şekilde düşünüyorum.
                        Cajalon
                        Aşağıdaki mesajımda fiyat bilgisi var, referans alabilirsiniz.

​​​​​​​
                        Geçen ay Falken 245/40R19 Azenis FK510 aldim, 750 TL/Ad.
                        FK510'lar "Made in Japan" olarak geliyor. AKO'nun (Abdülkadir Özcan)(Petlas) Çankırı fabrikasında üretilmiyor.
                        Kesinlikle tavsiye ederim. Piyasada kovalayın ve denk getirirseniz kaçırmayın, zor bulunuyor. Kuru-Islak zemin performansı çok başarılı. Oldukça sessiz bir lastik. Lastiği Kocaeli'de bir Dunlop bayisinde denk getirdim. Ankara'ya gidecektim zaten, güzergahı değiştirip Kocaeli üstünden geçip lastikleri taktirdim. Eski bir lastik sektoru yoneticisi olarak kesinlikle benden onay aldi Falken Azenis FK510.

Yorum

Geçen hafta itibariyle 5 yıllık 50000 km üstü fabrika çıkışı emektar bridgestonları çıkartıp, Falken 245/45/18 ziex ze310 yeni model lastiklerle değiştirdim. Daha önceki aracımda kışlıklarını da kullandığımdan memnun kalmıştım. Memleketim Çankırı üretim. Orta halli bir lastik. XL yanak, 100 W, C yakıt, A ıslak zemin değerleri mevcut. Şimdilik yol tutuşu iyi, sessiz. 2180’e mâl oldu.
                          2014 Insignia Cosmo 1.6 SIDI AT 170hp. Başkent

Yorum

Konuyu eski fakat yeni konu açmadan burdan yazmak istedim.
                            Ben 245/45/18 lastiklerimi değiştireceğim üzerinde Bridgestone potenzalar var ve sertliğinden, sesinden bıktım.
                            Daha yumuşak, sessiz, dayanıklı ve yol tutuşu iyi olan tavsiyeniz nedir?
                            Biraz pahalı ama iyi lastik olsun diye bir eleme yaptım alttakilerden hangisi iyidir?

Michelin Primacy 4
                            Continental PremiumContact 6
                            Goodyear Eagle Asymetric 5

Ayrıca uygun fiyata Dunlop ve Falken var yukardaki lastiklere bu kadar para vermeye değermi yoksa uygun fiyatlı olanlar yeterlimi?
                            Yardımcı olursanız çok sevinirim
                            2011 Teknik Gri Opel Insignia 1.6 T Cosmo+DVD800+Sunroof+Flexride

Yorum

Sıraladığınız 3 lastik şu an zaten en iyi 3 lastik. Bunlardan Assymmetric 5 modeli testlerde sportiflik ve konfor arasında dengeli olanı diye belirtiliyor. Ben de o yüzden onu tecih ettim. Lastiklerden bu kadar çok beklentiniz yoksa biraz daha düşük paraya Nokian Powerproof veya Falken Azenis de bakabilirsiniz.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Premium contact 6 kullanytm 2017 den beri oldukça iyi lastik yol tutuş ve yağmur performansı harika ama biraz sert lastiktir.Para çok önemli değilse sıraladığınız lastiklerin 3 de iyi michelin ve continentalı denemiş biri olarak söylüyorum.Fakat taban genişliği ve yuvarlanma direnci nedeniyle bu ebatta lastiklerden çokda ses düşürmesini beklemeyim.Malesef o ses mevcut 195/60/16 gibi sessiz ve konforlu olamıyor ama en iyi 3 ünü tercih etmişsiniz bana sorarsanız sağlımlık ve ömür balımından continental daha geldi bana fakat biraz sert michelin e göre.Tercih sizin

Yorum

İşleniyor...
                                X