Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akü kutup başını sökersem lpg ayarı bozulur mu ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Akü kutup başını sökersem lpg ayarı bozulur mu ?

Akü kutup başını sökersem lpg ayarı bozulur mu ? BaZıları bozulur bazıları bişey olmaz diyor

Orjinal yazı sahibi: Emreas10 View Post
    Akü kutup başını sökersem lpg ayarı bozulur mu ? BaZıları bozulur bazıları bişey olmaz diyor
    Bozulur yada bozulmaz diye kessin hüküm vermiyorum ancak ben söküp taktım bende bir bozulma olmadı.

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

Bu tür ciahazların hafızası elektrik kesildiği zaman uçmaz hafızadaki veri yüksek voltaj kısa devre gibi durumlarda hafızada bozulmalar olursa veri kaybı olur normal söküp takmalarda birşey olmaz eğer böyle birşey oluyorsa sizdeki ürünün hafıza modülünde sorun var demektir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sinyal sesi,park sensör sesi ve emniyet ikazı sesi gelmiyor akü kutup başını 2 3 dk söküp taksam resetleme oluyormuş sanırım atiker gold marka tüp. Eğer tüp ayarı bozulup değişecekse yapmak istemiyorum kesin net bişey söyleyem yok oto elektrikçi bozulabilirde bozulmayada bilir dedi. Ne yapsam acaba bilemedim.

Yorum

Bence birşey olmaz

Akuyu sökmeden beyine reset atabilirsiniz böylelikle LPG sisteminizi besleyen akü devre dışı kalmaz beyin iki tane ana soketi vardır soket üzerindeki plastik mandal kilidi gevsetin soketi çıkartın biraz bekleyin ve tekrar takın

Eğer tecrubeniz yok ise bir elektrikçi ye bu şekilde sokturun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Teşekkürler

Yorum

Dün aküyü değiştirdim, usta önce dışarıda ki bir aküye kablo ile aracımı bağladı, aracın elektriğini kesmedi. Sonrasında yeni taktığı aküye bağladı. Yani araç aküsüz 1 sn. bile kalmadı. Ustandan bu şekilde yapmasını isteyebilirsin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kursat42 View Post
                Dün aküyü değiştirdim, usta önce dışarıda ki bir aküye kablo ile aracımı bağladı, aracın elektriğini kesmedi. Sonrasında yeni taktığı aküye bağladı. Yani araç aküsüz 1 sn. bile kalmadı. Ustandan bu şekilde yapmasını isteyebilirsin.
                Bu tür yorumları okuyunca bir hata mı yapıyorum diye düşünmeye başladım.
                Geçen yaz bakım esnasında serviste kutup başını söktürmüştüm. (usb için)
                Yağ, su, filitreler, lifte alma vs tüm bakım süresince kutup başı takılı değildi.
                En son aracı neta ederken başlığı takıp çalıştırdık herhangi bir arıza durumu ile karşılaşmadım.
                Ciddi bir şey ise dikkat edelim.

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BirFani View Post

Bu tür yorumları okuyunca bir hata mı yapıyorum diye düşünmeye başladım.
                  Geçen yaz bakım esnasında serviste kutup başını söktürmüştüm. (usb için)
                  Yağ, su, filitreler, lifte alma vs tüm bakım süresince kutup başı takılı değildi.
                  En son aracı neta ederken başlığı takıp çalıştırdık herhangi bir arıza durumu ile karşılaşmadım.
                  Ciddi bir şey ise dikkat edelim.
                  Çok ciddi bir şey değil, aküyü tedbir amaçlı bu şekilde değiştirmesini istedim. En fazla radyo kanalları silinebilir diye düşünüyorum. Lpg ayarları muhtemelen cihaz belleğinde kayıtlı kalacaktır. Lpg cinsine göre BELKİ ayarlarınız sıfırlanabilir.

Yorum

İşleniyor...
                  X