Orjinal yazı sahibi: hayabusa
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İnsignia 1.6 sidi fren & direksiyon & gaz tepkisinde sorunlar
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: hayabusa View Post
Bu ifadeyi yazarken turbo selenoid valfinin normal çalıştığını farz ediyorum.
Yorum
-
Servisle ilgili yaşanılan sıkıntıların Opel'le pek alakası yok, tüm servisler böyle. İşi bilen adam az, işi bildiği düşünülen adamlar eğitimsiz, çoğu sadece tecrübe ile usta olmuşlar. Usta oldukları konuda tecrüblerinden farklı bir araç/sistem gördüklerinde altından kalkamıyorlar. Birazcık ustalaşan adam çalışmayı bırakıp masa başında oturuyor, işleri hep çıraklar yapıyor. Masa başında oturdukları süre uzadıkça konudan da uzaklaşıyorlar.
Yorum
-
Size tavsiyem bir ODB cihazı alın aşağıya link vericem. Buradan aracınızın vakum ve bost değerini takip edin. Ve hatta aynı araca sahip bir arkadaşımızda video çeksin arac hareket halında vites değişimlerinde vacum ve boost değerlerini sizde bir karşılaştırın. Eski aracım yine PSA grubu turbo dizeldi. Orada da buna benzer bir sorun yaşayan arkadaşlar olmuştu. Sorun vakum tankında çıkmıştı. Tank dediğimie bakmayın küçük bir plastik kutu.Tankda çatlaklar varmış ve vakum kaynediyormuş araç. Araç yüksek devirlere çıkınca sorun yok ama torkun1750rpm başladığı araçlar kafasına göre bazen 1750rpm bazen 2300rpm bazen 2700rpm de tork vermeye yada turbonun boost ettiğini söylüyorlardı.
Yorum
-
Bu cihazlardan aldım, SIDI aracıma taktım ve araç hareket etmemle birlikte kafayı yedi, elektronik hata mesajları ile birlikte araç gitmez oldu (sanki boşa almış gibi); anında sağa çekip söktüm, her şey normale döndü. Korkumdan da bir daha takıp deneyemedim.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: hayabusa View PostBen Son 3 aracımda kullanıyorum, Torque programı ile hiçbir sorun yaşamadım, yaşayanıda duymadım.Ve hatta benim cihaz aracımda hep takılıdır.
Yorum
Yorum